Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Χάος ξανά στο Παρίσι: Η δολοφονία του 17χρονου εξοργίζει τη Γαλλία – Η ανάρτηση Εμπαπέ

Σε επιφυλακή 2.000 αστυνομικοί στο Παρίσι μετά τα επεισόδια για τη δολοφονία του 17χρονου.

Μοιραστείτε το

«Καζάνι που βράζει» η Γαλλία, με τον Εμανουέλ Μακρόν να καλεί σε «ηρεμία» τους πολίτες την Τετάρτη 28/6, ύστερα από μια νύχτα βίαιων διαδηλώσεων σε πολλά προάστια του Παρισιού στον απόηχο της δολοφονίας του 17χρονου. Υπενθυμίζεται, ότι ο νεαρός ξεψύχησε μετά τα πυρά αστυνομικού, επειδή δεν σταμάτησε σε έλεγχο της τροχαίας στη Ναντέρ.

Ο αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε εν ψυχρώ τον έφηβο Naël, τέθηκε υπό κράτηση την Τρίτη 27/6 και θα παραμείνει υπό κράτηση για άλλες 24 ώρες, μέχρι να υποβληθεί σε ανάκριση από τους εισαγγελείς, δήλωσε στο CNN η εισαγγελία της Ναντέρ.

Σημειώνεται, ότι το 2022 συνολικά 13 άτομα δολοφονήθηκαν επειδή δεν σταμάτησαν σε έλεγχο της αστυνομίας, σύμφωνα με το BBC. Ο 17χρονος Naël είναι ο δεύτερος άνθρωπος φέτος στη Γαλλία που σκοτώθηκε με αυτόν τον τρόπο.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε «αδικαιολόγητο» τον θανάσιμο πυροβολισμό του ανήλικου, ο οποίος βρισκόταν στο αυτοκίνητο, μια Mercedes AMG, μαζί με άλλους δύο την ώρα που ο αστυνομικός σήκωσε το όπλο του και τον σκότωσε.

«Θα ήθελα να εκφράσω τη συγκίνηση ολόκληρου του έθνους για τον θάνατο του νεαρού Naël και να δώσω στην οικογένειά του την αλληλεγγύη και τη στοργή μας.

Χρειαζόμαστε ηρεμία για να εκτελέσει η δικαιοσύνη το έργο της. Και χρειαζόμαστε ηρεμία παντού γιατί δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η κατάσταση να επιδεινωθεί», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, σύμφωνα με τον Guardian.

«Αστακός» το Παρίσι – Στο πόδι πάνω από 2.000 αστυνομικοί
Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε επιφυλακή και να αναμένεται να κινητοποιηθούν το βράδυ της Τετάρτης στα προάστια του Παρισιού, ιδιαίτερα στο Hauts-de-Seine, για να αποτρέψουν νέα αστική βία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Gérald Darmanin.

Η Γαλλία προετοιμάζεται για περαιτέρω διαδηλώσεις μετά την αναταραχή το βράδυ της Τρίτης, που – όπως αναφέρει η Le Figaro – συνελήφθησαν 31 άτομα, τραυματίστηκαν ελαφρά 24 αστυνομικοί και κάηκαν περίπου 40 αυτοκίνητα, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου

Πήγε να το «καλύψει» η αστυνομία
Αναφορικά με το περιστατικό, η αστυνομία ανέφερε αρχικά ότι ένας αστυνομικός πυροβόλησε τον έφηβο επειδή οδηγούσε το αυτοκίνητό του εναντίον του. Αλλά αυτή η εκδοχή των γεγονότων γρήγορα αντικρούστηκε από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο επικυρώθηκε από τα γαλλικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το βίντεο δείχνει μάλιστα ότι οι δύο αστυνομικοί στέκονταν στο πλάι του ακινητοποιημένου αυτοκινήτου, με τον έναν να στρέφει το όπλο στον οδηγό. Ακούγεται μια φωνή που λέει: «θα σε πυροβολήσουν στο κεφάλι», αλλά δεν είναι σαφές ποιος μιλάει».

Στη συνέχεια, ο αξιωματικός φαίνεται να πυροβολεί και το αυτοκίνητο να φεύγει απότομα. Το όχημα κινήθηκε μερικές δεκάδες μέτρα μακριά και ο Nael άφησε την τελευταία του πνοή μετά από λίγο.

Συγκλονίζει ο Εμπαπέ για τη δολοφονία του 17χρονου
Με αφορμή το περιστατικό ο Γάλλος σταρ του ποδοσφαίρου, Κιλιάν Εμπαπέ, έκανε ένα tweet εκφράζοντας δημοσίως τη λύπη του, για τον χαμό του ανήλικου.

Ο 24χρονος επιθετικός έγραψε χαρακτηριστικά: «Πονάω για τη Γαλλία μου. Μια απαράδεκτη κατάσταση. Όλες μου οι σκέψεις στα αγαπημένα πρόσωπα και την οικογένεια του Ναέλ, αυτό το μικρό αγγελούδι που έφυγε τόσο γρήγορα»

Η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν με ανάρτησή της στο Twitter την Τετάρτη, ευχήθηκε να υπάρχει «απόλυτη απαίτηση αλήθειας», ώστε ο «κατευνασμός να υπερισχύει του θυμού».

Επικοινώνησε επίσης και με τον δήμαρχο της Ναντέρ, Patrick Jarry για να του εκφράσει τη συγκίνησή της και την «αποφασιστικότητά της να πέσει φως στην τραγωδία».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.