Skip to content
Σάββατο, 26 Απριλίου 2025

Μπλίνκεν: Δεν βλέπουμε στρατεύματα να αποχωρούν από το Κίεβο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να αμφιβάλλουν ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει με «πραγματική σοβαρότητα» τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μετά από την ανακοίνωση της προόδου στις συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη.

«Δεν έχω δει τίποτα που να υποδηλώνει ότι υπάρχει μια αληθινή κίνηση, επειδή δεν έχουμε δει σημάδια πραγματικής σοβαρότητας από τη Ρωσία», τόνισε ο Μπλίνκεν σε μια συνέντευξη Τύπου κατά την επίσκεψη που πραγματοποιεί στο Μαρόκο.

Ο Μπλίνκεν προειδοποίησε ότι η δήλωση της Ρωσίας πως θα μειώσει τις εχθροπραξίες γύρω από το Κίεβο θα μπορούσε να είναι «ένα μέσο με το οποίο για άλλη μια φορά προσπαθεί να εκτρέψει και να εξαπατήσει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι δεν κάνει αυτό που κάνει».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Μόσχα πρέπει να τερματίσει τώρα τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας και να αποσύρει τις δυνάμεις της.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή