Skip to content
Δευτέρα, 28 Απριλίου 2025

Δανία: Ανακάλεσε νοτιοκορεατικά ράμεν γιατί ήταν… πολύ καυτερά

Η Δανία ανακάλεσε αρκετά πικάντικα ράμεν της νοτιοκορεατικής εταιρείας Samyang, υποστηρίζοντας ότι τα επίπεδα καψαϊκίνης σε αυτά θα μπορούσαν να δηλητηριάσουν τους καταναλωτές.

Τρεις γεύσεις της σειράς στιγμιαίων ράμεν της Samyang αποσύρονται και πρόκειται για τις Buldak 3x Spicy & Hot Chicken, 2x Spicy & Hot Chicken και Hot Chicken Stew. Η υπηρεσία τροφίμων της Δανίας εξέδωσε την ανάκληση και την προειδοποίηση την Τρίτη (12/06), προτρέποντας τους καταναλωτές να εγκαταλείψουν το προϊόν. Παρ’ όλα αυτά, η νοτιοκορεατική εταιρεία Samyang υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα του φαγητού. «Καταλαβαίνουμε ότι η Αρχή Τροφίμων της Δανίας ανακάλεσε τα προϊόντα, όχι λόγω προβλήματος στην ποιότητά τους, αλλά επειδή ήταν πολύ πικάντικα», ανέφερε η Samyang σε δήλωσή της στο BBC, προσθέτοντας το εξής: «Τα προϊόντα εξάγονται παγκοσμίως, αλλά είναι η πρώτη φορά που ανακαλούνται για τον παραπάνω λόγο». Είναι άγνωστο αν κάποια συγκεκριμένα περιστατικά στη Δανία είχαν ωθήσει τις τοπικές Αρχές να λάβουν μέτρα.

Από την πλευρά της, η Υπηρεσία Κτηνιατρικής και Τροφίμων της Δανίας δήλωσε πως – κατά την εκτίμησή της – τα επίπεδα καψαϊκίνης σε ένα μόνο πακέτο ήταν «τόσο υψηλά που ενέχουν κίνδυνο ο καταναλωτής να αναπτύξει οξεία δηλητηρίαση», επισημαίνοντας το εξής σε σχετική ανακοίνωσή της: «Εάν έχετε τα προϊόντα, θα πρέπει να τα απορρίψετε ή να τα επιστρέψετε στο κατάστημα από όπου αγοράστηκαν». Επίσης, τόνισε την προειδοποίηση για τα παιδιά, για τα οποία τα εξαιρετικά πικάντικα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν βλάβη.

Βέβαια, η συγκεκριμένη ανακοίνωση έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στο διαδίκτυο με πολλές διασκεδαστικές αντιδράσεις από τους λάτρεις των πικάντικων φαγητών. Πολλοί έκαναν ισχυρισμούς για «τη χαμηλή ανοχή των Δανών στα καρυκεύματα».

Η Samyang δήλωσε ότι σχεδιάζει «να εξετάσει προσεκτικά τους τοπικούς κανονισμούς» στη Δανία και να απαντήσει ύστερα από αυτή την ανακοίνωση. Τα ράμεν, πάντως, δεν έχουν ανακληθεί στο παρελθόν σε καμία άλλη χώρα, ούτε έχουν εκδοθεί άλλες προειδοποιήσεις ασφαλείας. Η καψαϊκίνη είναι η χημική ένωση στις πιπεριές τσίλι που δημιουργεί το αίσθημα καύσου. Όταν οι άνθρωποι τρώνε τέτοιου είδους πιπεριές, η καψαϊκίνη απελευθερώνεται στο σάλιο και προσδένεται σε υποδοχείς στο στόμα. Τέλος, επισημαίνεται ότι η Samyang είναι μια μεγάλη νοτιοκορεατική εταιρεία παραγωγής τροφίμων, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως «η πρώτη εταιρεία στη χώρα που δημιούργησε στιγμιαία ζυμαρικά, τη δεκαετία του 1960».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή