Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καμηλοπάρδαλη

Αγωνία για την καμηλοπάρδαλη που παγιδεύτηκε σε δέντρο! (Βίντεο)

Το περιστατικό συνέβη σε ζωολογικό κήπο της Ιαπωνίας όπου μία καμηλοπάρδαλη «κατάφερε» να βρεθεί σε μία εξαιρετικά άβολη και μάλλον επικίνδυνη για την ζωή της κατάσταση.

Όπως βλέπουμε από τις εικόνες, το ζώο για κάποιον λόγο προσπάθησε να βάλει το κεφάλι του ανάμεσα στα πλαστικά κλαδιά και τα πλαστικά φύλλα του δέντρου, όταν το κεφάλι της παγιδεύτηκε και δεν μπορούσε να απελευθερωθεί.

Οι θεατές του ζωολογικού κήπου κοιτούν με μεγάλη αγωνία την προσπάθεια του ζώου να βγει από την εξαιρετικά αυτή δύσκολη θέση. Όμως τελικά χρειάστηκε η επέμβαση των ανθρώπων του ζωολογικού κήπου οι οποίοι επενέβησαν και με ειδικά εργαλεία κατάφεραν να ξεβιδώσουν τα επικίνδυνα αυτά τεχνητά μέρη ενός δέντρου και να απελευθερώσουν το ζώο.

Το περιστατικό με την συμπαθέστατη καμηλοπάρδαλη έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο στους ζωόφιλους της Ιαπωνίας, καθώς πέρα από την αντίθεσή τους στην αιχμαλωσία τέτοιων ζώων, επισημαίνουν ότι είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται για «ντεκόρ» τόσο επικίνδυνα και εμφανώς κακοσχεδιασμένα «δέντρα» τα οποία αποτελούν για αυτό το ζώο ένα ζωτικό κομμάτι της καθημερινότητάς του.