Σε τροχιά αποκλιμάκωσης φαίνεται ότι έχει μπει η πανδημία, ωστόσο οι τριτοκσμικές εικόνες στο «ΕΣΥ» καλά κρατούν.
Χθες στο «Αττικό Νοσοκομείο», που εφημερεύε, προσήλθαν 161 περιστατικά με κορωνοϊό κι έγιναν 32 εισαγωγές θετικών και ύποπτων κρουσμάτων. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 90 ασθενείς με κορωνοϊό, 31 εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.
Την ίδια ώρα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εισαγωγές περιστατικών που δεν σχετίζονται τον κορωνοϊό. Χθες εισήχθησαν 215 ασθενείς, ενώ 70 ασθενείς να τοποθετήθηκαν σε ράτζα και φορεία, επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια.
«Τείνουμε να συνηθίσουμε τα ράντζα. Οι μόνοι που δεν προκειται να τα συνηθίσουν είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται και το προσωπικό που τρέχει και δεν φτάνει» σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο «kontranews».
Και προσθέτει «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη ρωσική πολεμική εισβολή στην Ουκρανία. Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος και να αποχωρήσουν οι εισβολείς. Δεν πρέπει όμως να χαλαρώνουμε με την πανδημία επειδή δικαιολογημένα η προσοχή στρέφεται στο πόλεμο».

