Τέμπη: Οι καμπάνες σε όλη τη χώρα θα ηχήσουν πένθιμα 57 φορές

Σε όλες τις εκκλησίες της χώρας θα ηχήσουν σήμερα στις 10:00 οι καμπάνες στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών.

Οι καμπάνες θα ηχήσουν 57 φορές, όσοι και οι νεκροί της τραγωδίας με την συγκεκριμένη κίνηση να γίνεται έπειτα από σχετικό αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρίας Καρυστιανού.

Αφότου έγινε δεκτό το αίτημά της, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας με ανακοίνωσή της ενημέρωσε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας για αυτή την πρωτοβουλία.

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κα. Καρυστιανού αναφέρει πως:

«Ζητήσαμε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών να ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες αύριο… Ευχαριστούμε από καρδιάς για την αποδοχή και την υλοποίηση της παράκλησης μας. Εξάλλου είμαστε πια βέβαιοι πως τίποτε δεν είναι αυτονόητο στη ζωή μας και τίποτε δεδομένο. Ένας χτύπος και ένα τρισάγιο λοιπόν, για κάθε ψυχή που έφυγε ένα χρόνο πριν στην κοιλάδα των Τεμπών».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή