Συγκέντρωση φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας – Μικροεπεισόδια μπροστά στη Βουλή
![- [366362] ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)](https://www.kontranews.gr/wp-content/uploads/2024/01/11/6081098-1068x711.jpg)
Μοιραστείτε το
Μικρής διάρκειας ένταση με σπρωξίματα και χημικά μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών σημειώθηκε στη Βουλή νωρίτερα, σήμερα (11/01) μετά τη λήξη του πανελλαδικού συλλαλητηρίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η ένταση στη Βουλή μεταξύ των ΜΑΤ και φοιτητικών συλλόγων είχε, όπως ειπώθηκε, μικρή διάρκεια και δεν επεκτάθηκε περισσότερο.
Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, Πτυχία με αξία – δωρεάν σπουδές!», οι φοιτητικοί σύλλογοι απαντούν με καταλήψεις, πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις σε Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, ενάντια στο επικείμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο αφορά στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Χιλιάδες κόσμου στο συλλαλητήριο
Χιλιάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στα Προπύλαια, ξετυλίγοντας το κεντρικό πανό με σύνθημα «Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές», κόντρα στο νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να εξαγγείλει η κυβέρνηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο αφορά στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, μέσω της παράκαμψης του άρθρου 16 και της αξιοποίησης του άρθρου 28 του ευρωπαϊκού δικαίου, με τίτλο «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο».
Παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι φοιτητές βγήκαν στο δρόμο για να διαμαρτυρηθουν για την προσπάθεια διάλυσης της δημόσιας, δωρεάν παιδείας. Την κινητοποίηση στηριξαν με ανακοινώσεις τους τοσο η ΑΔΕΔΥ οσο και το ΕΚΑ, καλώντας την κυβέρνηση να το αποσύρει. Η πορεία ξεκίνησε με παλμό να κατευθύνεται μέσω της Πανεπιστημίου και της Σταδίου προς την Πλατεία Συντάγματος, με τα διαχρονικά συνθήματα να δονουν στο κέντρο της πόλης.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε Επίσης
Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.