Σάββατο, 19 Απριλίου 2025
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πρέβεζα: Έσπασαν 2.000 μπότια μετά την πρώτη Ανάσταση (βίντεο)

Μοιραστείτε το

Περισσότερα από 2000 μπότια έσπασαν στο πλακόστρωτο δίπλα στον ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους, στην Πρέβεζα, συμβολίζοντας τη νίκη της ζωής απέναντι στο θάνατο.

Το έθιμο της πρώτης Ανάστασης, που έχει βαθιές ρίζες στην τοπική παράδοση, συγκεντρώνει εκατοντάδες επισκέπτες και κατοίκους της πόλης κάθε χρόνο.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, με το χαρμόσυνο ήχο των καμπάνων του Ιερού Ναού, δεκάδες πήλινα αντικείμενα σπάζουν με θόρυβο στο πλακόστρωτο του ιστορικού κέντρου και σε όλη την πόλη.

Αυτή η εκκωφαντική έκρηξη συμβολίζει την αναγέννηση και την ευφορία της Ανάστασης με τον θόρυβο να ξορκίζει το κακό.

Φέτος, η Δημοτική αρχή διέθεσε δωρεάν 800 πήλινα σκεύη, προσκαλώντας επισκέπτες από κάθε γωνιά να συμμετάσχουν σε αυτό το μοναδικό έθιμο.

Η Πρέβεζα μετατρέπεται σε ένα μαγευτικό μέρος, γεμάτο ζωή και ενέργεια, προσφέροντας μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com