Ο δημοσιογράφος και πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος στο δελτίο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη.
Δεν έχω ξαναδεί στα 41 χρόνια της δημοσιογραφικής μου καριέρας μάνα να σκοτώνει το παιδί της υπό αυτές τις συνθήκες, είπε ο Σόμπολος
«Στα 41 χρόνια της δημοσιογραφικής μου πορείας έχω δει μάνα να σκοτώνει το παιδί, να δηλητηριάζει το παιδί, αλλά όχι κάτω από τέτοιες συνθήκες, με τα όσα προηγήθηκαν και τα όσα ακολούθησαν», τόνισε ο δημοσιογράφος αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Πάτρα.
Όπως είπε «πρόκειται για ένα έγκλημα που σταματάει το μυαλό σου, είναι ό,τι πιο φρικιαστικό μπορεί να φανταστεί το μυαλό του ανθρώπου γι’ αυτό έχει συγκλονιστεί όλη η Ελλάδα, καθώς και το εξωτερικό». Πρόσθεσε ότι «αυτό το πράγμα που τώρα ξεδιπλώνεται μπροστά μας, αυτή η φοβερή υπόθεση δεν έχει προηγούμενο στα ελληνικά χρονικά».
Πρόεδρος Ιατρών Πάτρας: Είχαν υποψιαστεί την Πισπιρίγκου οι γιατροί στο Ρίο
Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, η πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου μίλησε για τα σημάδια που εντόπισαν οι γιατροί στο Νοσοκομείο του Ρίου, στην υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας. Όπως είπε, «υπήρχε μια διαδρομή της Τζωρτζίνας στα νοσοκομεία. Είχα εσωτερική πληροφόρηση. Τα νοσοκομεία της Πάτρας υποδέχθηκαν μόνο την Τζωρτζίνα. Η Μαλένα νοσηλεύτηκε στο Αγλαΐα Κυριακού, συνεπώς δεν είχαν γνώση του ιστορικού.»
Η Τζωρτζίνα εισήχθη στο Καραμανδάνειο με φερόμενους σπασμούς, όμως από τις εξετάσεις δεν βρέθηκε τίποτα, εξήγησε η κυρία Μαστοράκου και τόνισε ότι οι γιατροί γνωρίζοντας την κατάσταση την πρόσεξαν ιδιαίτερα. Αυτό που ήταν εντυπωσιακό και εκεί υπήρξε μεγάλη ανησυχία και ερωτηματικό για τους γιατρούς ήταν το εξής. Οι γιατροί περνούσαν και την έβλεπαν τακτικά. «Μισή ώρα πριν είχε εξετάσει το παιδί ο γιατρός και ήταν μια χαρά. Ο θάλαμος του παιδιού με το γραφείο των γιατρών ήταν σε απόσταση βολής. Μισή ώρα αργότερα η μητέρα χτύπησε πολύ ήπια την πόρτα και είπε ότι κάτι συμβαίνει με τον μηχάνημα. Όταν πήγαν να δουν το παιδί είχε ήδη φύγει. Του έκαναν ανάνηψη, κατάφεραν να το επαναφέρουν, όμως έμεινε τετραπληγικό.»
Η κυρία Μαστοράκου ανέφερε ότι οι γιατροί της έκαναν τοξικολογικό έλεγχο, αλλά βγήκε αρνητικός. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ο τοξικολογικός έλεγχος μπορεί να δείξει φάρμακα και ναρκωτικά, όχι άλλες ουσίες, όπως την κεταμίνη. «Υπήρχε μεγάλη διασπορά. Νοσηλεύτηκε σε διαφορετικά νοσοκομεία και δεν υπήρχε η πλήρης εικόνα. Στο Ρίο υποψιάστηκαν ότι κάτι συμβαίνει. Υπήρχε κατηγορηματική άρνηση του ζευγαριού για βοήθεια από το Χαμόγελο του Παιδιού», είπε και προσέθεσε ότι επέμειναν οι γιατροί να μπει βηματοδότης για να τη θωρακίσουν.
Τέλος, σχετικά με το γεγονός ότι η μητέρα της χορηγούσε τα φάρμακα ακόμα και μέσα στο νοσοκομείο, η κυρία Μαστοράκου είπε ότι σε γονείς με παιδιά ΑμΕΑ γίνεται εκπαίδευση για αν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους. Ωστόσο, μετά από αυτή την υπόθεση, «υπάρχει μεγάλη συζήτηση για να αλλάξει το πρωτόκολλο», ώστε να μην επιτρέπεται στους γονείς να χορηγούν φάρμακα στα παιδιά τους μέσα στα νοσοκομεία.