Ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο από του Blue Horizon με τις συνομιλίες του πλοιάρχου με το Λιμενικό τη μοιραία νύχτα της δολοφονία του 36χρονου Αντώνη που τον έσπρωξαν στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά, βλέπει το φως της δημοσιότητας.
“Ναι με ακούτε; Έπεσε ένας επιβάτης στην θάλασσα, την ώρα που ο καταπέλτης ήταν στην αποβάθρα κι εγώ είχα ξεκινήσει… Ο πλοίαρχος από το Blue Horizon είμαι. Στον καταπέλτη πίσω επιπλέει μου είπαν τα παιδιά. Όταν ο καταπέλτης ήταν πίσω κι εγώ είχα ξεκινήσει.”
Σύμφωνα με τη συνομιλία, ο πλοίαρχος ανέφερε ότι κάποιος πήγε να μπει στο πλοίο, γλίστρησε κι έπεσε στην θάλασσα με το που είχε ξεκινήσει το πλοίο.
“Έβαλε το πόδι στον καταπέλτη, αλλα γλίστρησε και ο καταπέλτης ήταν σηκωμένος” ακούγεται στο ηχητικό.
“Την ώρα που μόλις είχαμε πάρει άδεια και ξεκινήσαμε, αμολήσαμε, σηκώσαμε τον καταπέλτη από το έδαφος, ξαφνικά είδα έναν επιβάτη ο οποίος προσπάθησε να μπει μέσα στο πλοίο και γλίστρησε. Τώρα ήταν επιβάτης, δεν είχε εισιτήριο, τι να σου πω δεν την ξέρω αυτή την λεπτομέρεια. Από την κάμερα τον είδα εγώ, αλλα εκείνη την ώρα είχαμε κάνει ήδη κίνηση, είχαμε φύγει.”.
Στη συνέχεια ακούγεται ο ύπαρχος να του λέει ότι “τον έβγαλαν πεθαμένο, πνιγμένο” με τον πλοίαρχο να απαντά “…μπλέξαμε, μπλέξαμε”.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στον πλοίαρχο που κατηγορείτο για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση.
Οπως αναφέρει το Αθηναϊκο Πρακτορείο, ο ίδιος στην κατάθεσή του φέρεται να υποστηρίζει ότι έπραξε τα δέοντα σύμφωνα τους κανονισμούς όταν ενημερώθηκε ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα και ενημέρωσε το Λιμενικό.
Από την πλευρά του ο ύπαρχος στην κατάθεσή του, φέρεται να υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες,ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ότι συνέβη αλλά δεν αποδέχεται το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο. “Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Γλίστρησε κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Ηθελα να πέσω να βοηθήσω αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο” φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του. Πρόσθεσε ότι όταν “γύρισε προς τα πίσω για να πάρω σωστικό μέσο ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδινιση.”
«Κάποιοι προσπάθησαν να κουκουλώσουν το θέμα» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 36χρονου
Για την δολοφονία του 36χρονoυ Αντώνη μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας, Απόστολος Λύτρας. «Έχουμε δύο κατηγορούμενους που έχουν προφυλακιστεί, για τους άλλους δύο θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο. Εμείς σήμερα ή αύριο θα δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας και θα λάβουμε αντίγραφα της δικογραφίας. Γιατί ακόμα δεν έχω λάβει την δικογραφία» ανέφερε ο δικηγόρος προσθέτοντας:
«Δεν υπάρχει άνθρωπος που έχει δει αυτό το βίντεο και δεν έχει αντιληφθεί ότι το πρώτο πράγμα που προσπάθησαν να κάνουν είναι να κουκουλώσουν το θέμα. Εάν δεν υπήρχε το βίντεο, αυτό που είχε ακουστεί θα ήταν ότι ήταν ατύχημα».
«Τι άνθρωπος πρέπει να είσαι για να κάνεις αυτό το πράγμα. Υπάρχουν μαρτυρίες επιβατών οι οποίοι οι ίδιοι αμέσως ενημέρωσαν. Και δεν σταμάτησε το πλοίο. Η οικογένεια του Αντώνη βιώνει πολλές δυσκολίες, όλη η κοινωνία του Αγίου Νικολάου έχει σκύψει από πάνω τους, και τους βοηθάει. Το ένα σκέλος είναι το ποινικό κομμάτι που πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι. Προσβάλλουν το ανθρώπινο είδος με αυτό που έκαναν και τον ναυτικό κόσμο και δεύτερον θα υπάρχουν αποζημιώσεις στους συγγενείς του Αντώνη. Όλοι έχουν πληροφορηθεί τι έχει συμβεί από τη στιγμή που έφυγε το πλοίο. Προσπάθησαν να κουκουλώσουν το θέμα οι υπεύθυνοι του πλοίου», συμπλήρωσε ο κ. Λύτρας.
«Με βάση το βίντεο, δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος του Λιμενικού. Υποθέτω πως θα στραφεί εναντίον του Λιμενικού και η εισαγγελία. Όφειλαν να είναι εκεί», κατέληξε.