Σύμφωνα με πληροφορίες η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει μόνο κακουργηματικές κατηγορίες, με βασικότερη αυτή της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Δεν είναι πάντως γνωστό εάν στη δικογραφία θα περιλαμβάνεται το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση αναφορικά με την δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, καθώς ακόμη η ΕΛΑΣ περιμένει τα αποτελέσματα και τις ιστολογικές προκειμένου να μπορέσει να ταυτοποιήσει μόνη τους φυσικούς δράστες του εγκλήματος.
Από εκεί και πέρα, αμέσως μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για τους συλληφθέντες, αυτοί θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή σε άλλο κτίριο, στο κτίριο 9, προκειμένου να πάρουν προθεσμία ώστε να απολογηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.
Την ίδια ώρα, ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι ελληνικές αρχές για τον εντοπισμό του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη, του στυγερού εγκλήματος που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών είναι ότι ο δράστης είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, όμως αναμένονται και τα αποτελέσματα πληθώρας εργαστηριακών ελέγχων, προκειμένου να ταυτοποιηθεί. Μιλάμε για αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων, όπως το γενετικό υλικό, τα δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ την ίδια ώρα γίνεται συλλογή υλικού από κάμερες ασφαλείας, βίντεο από κάμερες ασφαλείας, όσο και από το διαδίκτυο, φωτογραφίες και βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο από την δολοφονική επίθεση αλλά και από το κομβόι των χούλιγκανς το οποίο διέσχισε τη μισή χώρα.
Εξάλλου, τα οχήματα τα οποία έχουν κατασχεθεί και με τα οποία έφθασαν στη χώρα μας οι Κροάτες, έχουν κατασχεθεί και εκεί γίνονται έλεγχοι προκειμένου να εντοπιστούν ευρήματα τα οποία θα βοηθήσουν τους αστυνομικούς να προχωρήσουν ακόμα περαιτέρω στη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν ομαδοποιήσει τους συλληφθέντες ανάλογα με τον ρόλο τον οποίο θεωρούν οι αστυνομικοί ότι είχαν στη δολοφονική επίθεση, αλλά και σε αυτή την εγκληματική οργάνωση των Κροατών χούλιγκανς.
Έξω από τη ΓΑΔΑ τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, καθώς οι αστυνομικοί υπό τον φόβο επίθεσης από άλλες ομάδες οπαδών, την ώρα της μεταγωγής.
Στη ΓΑΔΑ είχαν σταθμεύσει τρία λεωφορεία της ΕΛΑΣ, με τα οποία οι 94 συλληφθέντες θα μεταφερθούν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να παρουσιαστούν στον εισαγγελέα.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ακόμα πέντε Κροάτες που φέρονται ότι συμμετείχαν στην ομάδα η οποία προκάλεσε τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, προσήχθησαν αργά το βράδυ της Τρίτης στην Ηγουμενίτσα, ενώ ήταν έτοιμοι να ταξιδέψουν με πλοίο προς την Ιταλία, και από εκεί οδικώς για την πατρίδα τους.
Επίσης, σε σύλληψη μετατράπηκε και η προσαγωγή 19χρονου Κροάτη ο οποίος είχε προσαχθεί χθες στην Κακαβιά ενώ προσπαθούσε και αυτός να φύγει από την Ελλάδα με λεωφορείο για τα Τίρανα.
Η αστυνομία έχει στήσει μπλόκα παντού στην Ελλάδα και κυρίως στις εξόδους της χώρας, προκειμένου να συλληφθούν όλοι όσοι συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια που κατέληξαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, φιλάθλου της ΑΕΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπολογίζεται ότι διαφεύγουν τουλάχιστον ακόμα 50 Κροάτες χούλιγκαν, ενώ σε εξέλιξη είναι και οι εργαστηριακές έρευνες σε DNA και άλλα στοιχεία για την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας.
Σε επιφυλακή για αντίποινα ενόψει του Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ
Την ίδια ώρα η αστυνομία βρίσκεται σε κατάσταση γενικής επιφυλακής, λόγω του αποψινού αγώνα στη Λεωφόρο μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Μαρσέιγ.
Και στον συγκεκριμένο αγώνα – όπως είχε συμβεί και για το ΑΕΚ – Ντιναμό Κιέβου – είχε ανάψει «κόκκινο» η UEFA για την μετακίνηση οπαδών των φιλοξενούμενων, καθώς οι οργανωμένοι της γαλλικής ομάδας έχουν στενές σχέσεις με εκείνους της Ένωσης.
Η ΕΛΑΣ φοβάται για αντίποινα στο συγκεκριμένο ματς, από οπαδούς του Δικεφάλου και γι΄ αυτό υπάρχει συναγερμός στις Αρχές προκειμένου να μη συμβεί το παραμικρό μέσα στην ημέρα.
Στέργιος Καλπάκης: Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ο κ. Οικονόμου θα είχε ήδη παραιτηθεί
«Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ο κ. Οικονόμου θα αποτελούσε ήδη παρελθόν, θα είχε ήδη παραιτηθεί», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1.
«Κατ’ αρχάς απευθύνουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Μιχάλη. Έχουμε ένα τραγικό γεγονός που μας έχει συγκλονίσει όλους», σημείωσε. «Οι ευθύνες για αυτό το πρωτοφανές φιάσκο είναι τεράστιες. Μιλάμε για ασύλληπτη ανικανότητα. Το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών το επιτείνει η στάση του κ. Οικονόμου, όταν λέει ότι δεν φέρει καμία πολιτική ευθύνη για το γεγονός αυτό», δήλωσε ο Στέργιος Καλπάκης.
«Έχουμε περίπου 200 σεσημασμένους νεοναζί χούλιγκαν, με ιστορικό στη βία, να εισέρχονται στη χώρα, να διασχίζουν με κονβόι τη μισή Ελλάδα, να φτάνουν στην Αθήνα, να μπαίνουν στον Ηλεκτρικό, να φτάνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια, να σκορπούν τον τρόμο και να δολοφονούν ένα νέο άνθρωπο. Και όλα αυτά ανενόχλητοι!», ανέφερε και πρόσθεσε: «Κι ενώ υπήρχε η απαγόρευση της UEFA για την οργανωμένη μετακίνηση οπαδών, ενώ υπάρχουν από χθες όλες οι αποκαλύψεις για το έγγραφο της αρμόδιας διεύθυνσης για την αθλητική βία από τις 6 Αυγούστου, ακόμη και για το πού θα έμεναν οι χούλιγκαν, το έγγραφο από την αστυνομία του Μαυροβουνίου, ακόμη και για τις πινακίδες των αυτοκινήτων. Η ΣΤΑΣΥ είπε ότι είχε ενημερώσει την αστυνομία για την παρουσία χούλιγκαν με καδρόνια και full face στη Γραμμή 1 στον Ηλεκτρικό».
«Υπάρχουν και επιχειρησιακές ευθύνες και πολιτικές ευθύνες. Πολιτικός προϊστάμενος είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη», είπε, προσθέτοντας ότι είναι αδιανόητο «ο κ. Οικονόμου να βγαίνει σε συνέντευξη χθες το βράδυ και να δηλώνει ότι δεν περνούσε από το χέρι του τίποτα». «Δεν μπορεί να το λέει αυτό, όταν ήδη από την κλήρωση ακόμα διαβάζαμε στα sites για τον κίνδυνο επεισοδίων και η UEFA απαγόρεψε την οργανωμένη μετακίνηση οπαδών», σημείωσε και πρόσθεσε: «Κι όλα αυτά μάλιστα όταν η κυβέρνηση της ΝΔ εκλέχθηκε και το 2019 και επανεξελέγη πριν ενάμιση μήνα, έχοντας ως σημαία την ασφάλεια και το επιτελικό κράτος». «Δίπλα στην αδράνεια και την ανικανότητα, η στάση του υπουργού και της κυβέρνησης επιτείνουν το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.