Ενώπιον των εισαγγελικών αρχών της Κυπαρισσίας πρόκειται να οδηγηθεί εντός της ημέρας ο πατέρας του 4μηνου βρέφους από τη Μεσσηνία, το οποίο νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου, όταν οι γονείς του το μετέφεραν από χωριό του δήμου Τριφυλίας στο οποίο διαμένουν στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας καθώς το παιδί είχε σπασμούς και από εκεί διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας.
Οι γιατροί στο νοσοκομείο Καλαμάτας έκριναν ότι το παιδί έπρεπε να διασωληνωθεί και να φύγει άμεσα για νοσοκομείο της Αττικής, όπως και έγινε. Παράλληλα, ειδοποίησαν τις αστυνομικές Αρχές καθώς διαπίστωσαν πως το παιδί έπασχε από σύνδρομο ανατάραξης και έφερε μώλωπες στο σώμα του.
Το σύνδρομο της ανατάραξης του μωρού είναι μια σοβαρή μορφή κακοποίησης που προκαλείται σε ένα βρέφος. Συνήθως συμβαίνει όταν ένας γονέας ή κάποιος που φροντίζει το μωρό κουνάει ένα μωρό από θυμό ή απογοήτευση, συχνά επειδή το μωρό δεν σταματά να κλαίει.
Συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία ο πατέρας του
Ο 20χρονος πατέρας του παιδιού, υπήκοος Αλβανίας, ταξίδεψε μαζί με το βρέφος στην Αθήνα ωστόσο λίγο αργότερα συνελήφθη από τις Αρχές.
Αυτήν την στιγμή κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, καθώς έχει σχηματιστεί εις βάρος του δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία και το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιων των εισαγγελικών αρχών της Κυπαρισσίας.
Σε βάρος της μητέρας, που επίσης συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία για το νόμο περί ναρκωτικών και όπλων.