Ποινική δίωξη κακουργηματικών και πλημμεληματικών κατηγοριών άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 19 συλληφθέντων που φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα προστασίας.
Κατά περίπτωση οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τα εξής κακουργήματα:
- Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
- Τρία άτομα έχουν διεύθυνση εγκληματικής (58,55 και 37 ετών)
- Διακεκριμένη απάτη κατά του δημοσίου άνω των 120 χιλιάδων ευρώ κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση
- Δωροληψία τέσσερις αστυνομικοί
- Δωροδοκία κατά συναυτουργία
- Ξέπλυμα Βρώμικου χρήματος
Οι 4 αστυνομικοί (η 37χρονη αξιωματικός και 3 ειδικοί φρουροί) βαρύνονται επίσης με :
- Παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου
- Παράβαση καθήκοντος
- Παροχή υπηρεσίας αντίθετη προς τη θέση και τα καθήκοντα του αστυνομικού υπαλλήλου.
Κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος απαγγέλθηκαν κατά περίπτωση για:
- Παράνομη οπλοκατοχή
- Παράνομη κατοχή κροτίδων και φωτοβολίδων
- Κατοχή ναρκωτικών για ιδία χρήση
Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και κατά άλλων εμπλεκομένων που δεν έχουν συλληφθεί για:
- Διεξαγωγή τυχερών παιγνίων
- Μαστροπεία
Κύκλωμα προστασίας: Στο μικροσκόπειο και άλλα πρόσωπα, ανάμεσά τους και απόστρατοι υψηλόβαθμοι αστυνομικοί
Νέες πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός από τους 19 που πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα, οι Αρχές φέρεται να ερευνούν και άλλα πρόσωπα, ανάμεσά τους υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που έχουν αποστρατευτεί και φέρονται να είχαν σχέση με το κύκλωμα.
Από την έρευνα των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ έχουν εντοπιστεί πολλές χιλιάδες ευρώ, πόσο που ενδέχεται να αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ, ενώ πάνω από 20.000 ευρώ βρέθηκαν και στο σπίτι της 37χρονης αξιωματικού.
Αυτός που φέρεται να κινούσε τα νήματα της εγκληματικής οργάνωσης είναι ένα πρόσωπο με το προσωνύμιο «Κρητικός», ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των χρημάτων εντοπίστηκε στο δικό του σπίτι και στου υπαρχηγού του.
Πώς δρούσε το κύκλωμα προστασίας σε οίκους ανοχής και λέσχες – Από 800 έως 2.500 η «ταρίφα»
Το «στρατηγείο» του κυκλώματος φέρεται πως είχε στηθεί σε κτίριο στην Λεωφόρου Συγγρού, εκεί όπου οι 3 ειδικοί φρουροί που επίσης κατηγορούνται φέρονται να έκαναν βάρδιες φύλαξης, ενώ παράλληλα μετέφεραν σε φακέλους για λογαριασμό της οργάνωσης.
Το κύκλωμα φέρεται να πωλούσε προστασία σε τουλάχιστον 5-6 χαρτοπαικτικές λέσχες, από τις οποίες κάθε 1η και 15 του μήνα έπαιρναν τα χρήματα, ενώ ενημέρωναν για τους επικείμενους ελέγχους στους οίκους ανοχής.
Τα χρήματα που φέρονται να πλήρωναν οίκοι ανοχής και λέσχες στην εγκληματική οργάνωση, δύο φορές τον μήνα, κυμαίνονταν από 800 έως 2.500 ευρώ.
Το δεύτερο σκέλος της έρευνας για το κύκλωμα: Απάτη σε βάρος του Δημοσίου με εικονικές εταιρείες
Το δεύτερο σκέλος της έρευνας των Αρχών αφορά την απάτη σε βάρος του Δημοσίους, καθώς η φερόμενη εγκληματική οργάνωση ίδρυε εικονικές εταιρείες με τις οποίες έκανε το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και εξαπατούσε το Δημόσιο με την είσπραξη των επιστροφών ΦΠΑ, μέσω των εικονικών συναλλαγών που έκαναν.
Ο 58χρονος φερόμενος ως αρχηγός σύμφωνα με πληροφορίες είναι επιχειρηματίας με καταγωγή από την Κρήτη, έχει υπερόγκες οφειλές, ενώ υπαρχηγός φέρεται να είναι ένας 55χρονος που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών.