Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κέρκυρα: Στις Λούτσες οι φλόγες, μήνυμα του 112 για την Σύκι – Αναζωπυρώσεις σε Ρόδο και Κάρυστο Ι ΒΙΝΤΕΟ

Μοιραστείτε το

Μήνυμα για εκκένωση περιοχής στην Κέρκυρας έστειλε το 112.Οι πολίτες από την περιοχή Σύκι καλούνται να εκκενώσουν προς το Λιμάνι Κασσιόπης.

 

 

Προηγούμενη εντολή εκκένωσης στην Κέρκυρα όπου η φωτιά συνεχίζει να καίει στο νησί, όπως και στη Ρόδο και στην Κάρυστο. Σύμφωνα με το μήνυμα από το 112 που έλαβαν οι κάτοικοι στην περιοχή Λούτσες τους καλεί να εκκενώσουν άμεσα προς την Αραχάβη.

Κοντά στα πρώτα σπίτια η φωτιά στην περιοχή Λούτσες – Άνω Περίθεια στην Κέρκυρα

 

Σε πύρινο κλοιό συνεχίζει να βρίσκεται η χώρα για ένα ακόμα εικοσιτετράωρο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες σε ΡόδοΚέρκυραΚάρυστο και Δερβενάκια Αχαΐας.

 

ΣτηΡόδο όπου για όγδοη μέρα η φωτιά κατακαίει παρθένο δάσος και περιουσίες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται αντιμέτωπες με αναζωπυρώσεις και ισχυρούς ανέμους, με τα ανησυχητικά μέτωπα να είναι αυτό στο Βάτι, προκειμένου να μην περάσει στο Γεννάδι.

Στην Κάρυστο, η πύρινη λαίλαπα μαίνεται κοντά στους οικισμούς Πλατανιστός και Ποτάμι Ευβοίας, η Πυροσβεστική ανέφερε ότι εκδηλώθηκαν πολλές αναζωπυρώσεις που δημιούργησαν μέτωπο πυρκαγιάς στον οικισμό και γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την εκκένωσή του προς ασφαλή κατεύθυνση. Επιπλέον εκκενώθηκαν επίσης οι οικισμοί Πλατύς Γιαλός, Άγιοι.

Στο Δερβενάκι Αχαϊας αν και υπήρξαν αναζωπυρώσεις, για την ώρα αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Ρόδος: Online εφαρμογή για την άμεση καταγραφή προσώπων σε περίπτωση νέων εκκενώσεων

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με την εταιρεία CISCO, δημιούργησε μία online εφαρμογή καταγραφής, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε κατοίκους και τουρίστες να δηλώσουν, από το κινητό τους τηλέφωνο, τα προσωπικά στοιχεία τους αλλά και όσων συνοδεύουν, ενώ ταυτόχρονα εντοπίζει την ακριβή γεωγραφική θέση τους και την αποθηκεύει σε βάση δεδομένων.

Με αυτόν τον τρόπο ο χρήστης καταγράφεται όχι μόνο εάν βρίσκεται σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας αλλά σε οποιοδήποτε σημείο εκτός οργανωμένων χώρων ακόμα και στην ύπαιθρο.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.