Kακοκαιρία Alexandros: «Σας θερμοπαρακαλώ, προσέξτε τη ζωή σας» – Δραματικό μήνυμα Τσατραφύλλια

Σε δραματικό τόνο, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε τους κατοίκους στις περιοχές όπου αναμένεται να χτυπήσει έντονα η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες, να προσέξουν «για τη ζωή» τους!
Ο μετεωρολόγος ανέβασε ένα σύντομο βίντεο στα σόσιαλ για τις περιοχές για τις οποίες εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για ακραία καιρικά φαινόμενα, κάνοντας έκκληση στους κατοίκους να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί.
Ανέφερε μάλιστα πως ανησυχεί «και μάλιστα πολύ» για τα «ακραία ύψη βροχής» που αναμένονται στη περιοχή από τα ξημερώματα.
«Δεν σας κρύβω ότι ανησυχώ και μάλιστα πολύ, για τα ακραία ύψη βροχής και τους θυελλώδεις βοριάδες από σήμερα το βράδυ μέχρι και το Σάββατο το απόγευμα. Πού όμως; Στη Μαγνησία, όπως ο Βόλος και τα χωριά του Πηλίου, στις Σποράδες όπως η Σκόπελος και η Σκιάθος, καθώς και στην κεντρική και βόρεια Εύβοια και στη Φθιώτιδα. Σας θερμοπαρακαλώ, προσέξτε τη ζωή σας» είπε στο μήνυμά του.
Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία «Alexandros» τις επόμενες ώρες
Η επέλαση της κακοκαιρίας «Alexandros» θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες αναμένεται να πέσουν 125 χιλιοστά βροχής, με τα φαινόμενα να είναι ιδιαίτερα έντονα.
Οι προβλέψεις για τη Θεσσαλία κάνουν λόγο για σημαντικά ύψη βροχής σε αρκετές περιοχές, αλλά κυρίως στο Πήλιο και στη Σκιάθο.
Επιπλέον, το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου ανέφερε ότι το βράδυ της Παρασκευής (15/11) και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Σάββατο (16/11) αρκετά ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και του Αιγαίου. Περισσότερο θα επηρεαστούν η κεντρική και βόρεια Εύβοια, οι Σποράδες, η Μαγνησία, και δευτερευόντως τμήματα της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας, της νότιας Χαλκιδικής, των βόρειων Κυκλάδων και του ανατολικού Αιγαίου. Παροδικά έντονα φαινόμενα αναμένονται και στην Αττική.
Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική).
Παράλληλα, στο Αιγαίο θα επικρατήσουν ενισχυμένοι άνεμοι βόρειων-βορειοανατολικών διευθύνσεων, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 7 μποφόρ και το Σάββατο 16/11, κυρίως στις Σποράδες, τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, η οποία στα κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά θα είναι της τάξης των 8-10 βαθμών.
Ακολουθεί προγνωστικός χάρτης όπου αποτυπώνονται οι μεγαλύτερες εκτιμώμενες αθροιστικές βροχοπτώσεις (όπου αυτές αναμένεται να υπερβούν τα 50 χιλιοστά) μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου:
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης
Τελευταία Άρθρα
Τα πιο Δημοφιλή