«Εχει γελοιοποιήσει την Αστυνομία»
Από την πλευρά του ο δικηγόρος του 36χρονου, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε πως η 38χρονη «έχει γελοιοποιήσει την Aστυνομία της Κρήτης» και έκανε λόγο για μία σκληρή γυναίκα που προέρχεται από ισχυρή οικογένεια. «Η οικογένεια (του 36χρονου) μου μετέφερε ορισμένα πράγματα. Έχουμε την πρωτοφανή περίπτωση μίας γυναίκας να έχει γελοιοποιήσει όλη την Αστυνομία της Κρήτης, να βγαίνει στα κανάλια και να μιλάει με την άνεση και να περιγράφει με πόσα λίγα χρήματα αγόρασε την ουσία που πήγε να σκοτώσει τον άνθρωπο». Μιλώντας στο MEGA, ο Αλέξης Κούγιας πρόσθεσε: «Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι είναι γόνος πολύ ισχυρής οικονομικά οικογένειας και συγχρόνως έχω πληροφορηθεί ότι είναι μία σκληρή γυναίκα, που της έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών της από τον προηγούμενο σύζυγο».
«Η οικογένεια υποστηρίζει ότι υπάρχει υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας που προστατεύει την 38χρονη. Συγχρόνως, έχουμε πληροφορηθεί ότι τη συγκεκριμένη γυναίκα, μόλις έκανε την απόπειρα ανθρωποκτονίας, την παρέλαβε αυτοκίνητο, την οποία την περίμενε. Αυτό μπορεί να προκύψει και από τις κάμερες ασφαλείας», σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.
Το βαρύ ποινικό παρελθόν του 36χρονου
Στο μεταξύ, «πρωταγωνιστής» σε σειρά ένοπλων ληστειών από το 2012 ως το 2015 φέρεται να είναι ο 36χρονος. Σύμφωνα με το neakriti.gr, η δράση του νεαρού τότε άνδρα, “χτυπώντας” κοσμηματοπωλεία στο Ηράκλειο από το 2012 έλαβε τέλος στο Ηράκλειο στις 12 Ιουνίου 2015 όταν επιχείρησε μαζί με δύο αλλοδαπούς να ληστέψουν κοσμηματοπωλείο ξενοδοχείου στη Χερσόνησο και συνελήφθησαν μετά από ανταλλαγή πυρών από αστυνομικούς. Αυτή η απόπειρα ληστείας ήταν αιματηρή, με λεία κοσμήματα άνω των 150.000 ευρώ και υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των αρχών αλλά και μακρά νοσηλεία των τραυματισμένων. Τον Νοέμβριο του 2016, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης επέβαλε στον 32χρονο επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 89 ετών και 5 μηνών και στον αλλοδαπό πάνω από 105 χρόνια. Ωστόσο η εκτιτέα ποινή ήταν τα 25 έτη.
Οι δύο άνδρες είχαν κατηγορηθεί για μια σειρά κακουργηματικών πράξεων. Τελικά, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τούς είχε κρίνει ένοχους για τις περισσότερες εξ αυτών. Εκτός από την αιματηρή απόπειρα ληστείας σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου είχαν κατηγορηθεί και για ληστεία κοσμηματοπωλείου σε άλλο ξενοδοχείο στον Ανισαρά το 2012, για ληστεία εργαστηρίου χρυσοχοΐας στη Μονή Μαλεβιζίου τον Ιούλιο του 2014, απόπειρα ληστείας κοσμηματοπωλείου στην Αμμουδάρα τον Μάιο του 2015 και ληστεία κοσμηματοπωλείου στα Μάλια τον Απρίλιο του ίδιου έτους. Οι δύο άνδρες ήταν ακόμη κατηγορούμενοι για τη ληστεία που είχε γίνει στις 12 Φεβρουαρίου του 2015 σε δύο σούπερ μάρκετ (ένα στην οδό Ηρακλή, στο Ηράκλειο, κι ένα στο Γάζι), καθώς και σ’ ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στην εθνική οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου. Εξάλλου, και οι δύο είχαν κατηγορηθεί για την απόπειρα ληστείας που είχε σημειωθεί την ίδια ημέρα σε κοσμηματοπωλείο της οδού Κονδυλάκη, στο Ηράκλειο.
Για αυτό ήταν εκτός φυλακής
Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν «γλιτώσει» την κατηγορία περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Αυτό συνέβη καθώς το δικαστήριο μετέτρεψε την εν λόγω κατηγορία σε σύσταση συμμορίας, επιβάλλοντας για τη συγκεκριμένη πράξη ποινή φυλάκισης 3 ετών στον κάθε έναν από τους ληστές. Εξάλλου, για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον των επτά ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι είχαν βρεθεί ενώπιον των ληστών έξω από το κοσμηματοπωλείο του ξενοδοχείου στη Χερσόνησο, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 36χρονο Αρμένιο, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 12 ετών για τον κάθε αστυνομικό.