Skip to content
Σάββατο, 26 Απριλίου 2025

Γιατί πέφτει στο κενό το αίτημα αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου – Τι λέει ο δικηγόρος της

Απαντήσεις σε τρεις διαφορετικούς άξονες που απασχολούν τα τελευταία 24ωρα την επικαιρότητα σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας θέλησε να δώσει η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσω του δικηγόρου της. Ο Όθων Παπαδόπουλος, μιλώντας το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας στις κάμερες, αναφέρθηκε τόσο στα στοιχεία γύρω από την αναζήτηση της κεταμίνης και άλλων ουσιών στο διαδίκτυο από την 33χρονη, καθώς και στις διαφημίσεις που έλαβε από την google για αναισθητικά φάρμακα, παραθέτοντας παράλληλα και την απάντηση της Παιδιατρικής Κλινικής του “Αγλαΐας Κυριακού” για ύπαρξη κεταμίνης:

 

“Θα αναφερθώ μόνο επιγραμματικά σε ορισμένα ζητήματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα μέσα στο Σαββατοκύριακο κατόπιν επιθυμίας της εντολέως μου. Το πρώτο ζήτημα σχετικά με την απάντηση από τη Δειύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών σχετικά με τις ψηφιακές αναζητήσεις από τον λογαριασμό της κατηγορουμένης, έχουμε τρία θέματα:

Δικαιώνεται ο ισχυρισμός της ότι για πρώτη φορά έκανε έρευνα για κεταμίνη στις 30 Μαρτίου του 2022, σε χρόνο μεταγενέστερο του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας και ακριβώς στον χρόνο κατά τον οποίο είχε δημοσιευτεί στα μέσα για την ύπαρξη κεταμίνης στον οργανισμό της μικρής”, είπε αρχικά ο Όθων Παπαδόπουλος για να προσθέσει:

“Υπάρχει ένα δεύτερο στοιχείο για αναζήτησής της σε αναισθητικά φάρμακα και όχι άλλες ουσίες που προκαλούν θάνατο όπως ακούστηκε. Η έρευνα έχει γίνει στις 17 Ιανουαρίου του 2022, το βράδυ της ημέρας μέσα στην οποία η Τζωρτζίνα είχε υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου και η μητέρα αναζήτησε στο διαδίκτυο ουσίες που της χορηγήθηκαν κατά τη συγκεκριμένη εξέταση στην οποία είχε υποβληθεί. Δεν αναζήτησε ποτέ την ουσία που μας ενδιαφέρει, την κεταμίνη”.

Η αναζήτησή της αυτή είχε ως συνέπεια την αποστολή, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, σχετικών διαφημίσεων και δημοσιεύσεων που αφορούν ανάλογες ουσίες, τα pop-up banners που λένε στη γλώσσα του διαδικτύου. Είναι χαρακτηριστικό πως παρά την αποστολή τους από την πλατφόρμα, η ίδια ουδέποτε τα άνοιξε”.

Παράλληλα, ο δικηγόρος της 33χρονης κατηγορούμενης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας ανέφερε:΅

“Το δεύτερο στοιχείο που έχουμε είναι η απάντηση από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αγλαΐας Κυριακού» όπου τελικά η απάντηση που δίνεται εγγράφως κατόπιν δικού μας αιτήματος είναι πως η φαρμακευτική ουσία κεταμίνη υπάρχει στη συγκεκριμένη παιδιατρική κλινική, σε τέσσερις διαφορετικές πτέρυγες, μία από τις οποίες είναι η ΜΕΘ. Η επιπλέον πληροφορία είναι ότι η ουσία αυτή υπάρχει και στο βαλιτσάκι εκτάκτων αναγκών της ΜΕΘ και μάλιστα υπάρχει μόνιμα διαθέσιμο σε πέντε φιαλίδια των 100 μιλιγκράμ το καθένα, δηλαδή συνολικά 500 μιλιγκράμ κεταμίνης, τα οποία σύμφωνα με τις καταθέσεις τοποθετούνται λίγα εκατοστά μακριά από την άτυχη Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια της φιλότιμης προσπάθειας που πραγματοποιήθηκε για την καρδιοαναπνευστική της αναζωογόνηση”.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έλεγε από την πρώτη μέρα της προφυλάκισής της ότι «αύριο θα υποβάλω αίτημα άρσης προσωρινής κράτησης», ωστόσο, οι μέρες περνούν και η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας παραμένει στο κελί της στις φυλακές Κορυδαλλού, ούσα βέβαια λαλίστατη, αλλά για το αίτημα αποφυλάκισης, ούτε λόγος…

Σύμφωνα με τη δικαστική συντάκτη του Mega, Αννα Κανδύλη, η μητέρα των τριών παιδιών στην Πάτρα δεν επιμένει στο αίτημα αποφυλάκισης, και μάλλον δεν μπορεί να το κάνει. Οπως φαίνεται, υπάρχει δυσκολία στο να βρεθεί ειδικός πραγματογνώμονας που να αναλάβει να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς της. Αρχικά, ο δικηγόρος της Οθωνας Παπαδόπουλος, είχε δηλώσει πως σκοπεύει να ζητήσει να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση της 33χρονης με περιοριστικούς όρους. Πλέον, όμως, φαντάζει δύσκολο να επιμείνει στο αίτημα αποφυλάκισης, καθώς όλοι της οι ισχυρισμοί καταρρέουν.

Αν και αρχικά η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωνε πως δεν ευθυνόταν για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποκαλύφθηκε ότι στον οργανισμό του κοριτσιού βρέθηκε η ουσία κεταμίνη. Στη συνέχεια, ισχυριζόταν πως το λάθος ήταν των γιατρών, ωστόσο, πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η κεταμίνη είχε χορηγηθεί στην Τζωρτζίνα ώρες πριν καταλήξει, και βρέθηκε στα ούρα της 9χρονης, καθώς είχε προλάβει να μεταβολιστεί.

«Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν πέρα από τις 27 αναζητήσεις για τις αναισθητικές ουσίες, έκανε και άλλες αναζητήσεις, για το πώς θα μπορούσε να σώσει το παιδί της», τόνισε η κ. Βαρελά μιλώντας στην ίδια εκπομπή.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ρωτούσε ιατροδικαστή αν μπορεί να ανιχνευθεί ασφυκτικός θάνατος

«Υπάρχει η πληροφορία ότι μετά το θάνατο της Iριδας η Ρούλα Πισπιρίγκου ρώτησε την ιατροδικαστή αν μπορεί να φανεί αν ο θάνατος του βρέφους προέρχεται από ασφυξία. Η ίδια εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι είναι παθολογικά τα αίτια του θανάτου των τριών παιδιών», είπε η Μαρία Παπαγιαννακοπούλου από το pelop.gr.

«Για τις αναζητήσεις της 33χρονης, πρέπει να σας πω ότι πρόκειται για ένα κοινό λογαριασμό, ένα email, που ήταν συνδεδεμένο στο κινητό της Ρούλας, και το τάμπλετ», πρόσθεσε η ίδια.

«Στις ουσίες που αναζητήθηκαν, ναι μεν υπάρχουν φαρμακευτικές ουσίες, από την άλλη φαίνεται ότι δεν έψαξε την κεταμίνη πριν το θάνατο. Στο πλαίσιο της αναζήτησης φαρμακευτικών ουσιών, της εμφανίστηκε και η κεταμίνη. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πληκτρολόγησε για να μάθει τι είναι η κεταμίνη, λίγες ώρες πριν τη σύλληψή της», είπε ακόμη η Μαρία Παπαγιαννακοπούλου.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή