Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μάχη με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια – Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Μάνδρα – Εκκενώσεις στη Νέα Ζωή Ι ΒΙΝΤΕΟ

Μοιραστείτε το

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν τις ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής. Στα Δερβενοχώρια, όπου είναι το πιο δύσκολο ενεργό μέτωπο φωτιάς, επιχειρούν έξι ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Το μεγάλο πρόβλημα ωστόσο στα Δερβενοχώρια είναι ο πυκνός καπνός που έχει δημιουργηθεί αλλά και το γεγoνός πως υπάρχουν καλώδια ρεύματος υψηλής τάσης, κάτι που κάνει δυσκολότερο το έργο της κατάσβεσης από αέρος.

Σε προληπτική εκκένωση των οικισμών Άγιος Χαράλαμπος και Πανοράματος στο Λουτράκι προχωρούν οι αρχές.

Νέο μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους Δερβενοχωρίων λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή. Οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει:

«Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Δερβενοχωρίων. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies»

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών

Η Τροχαία διέταξε τη διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων σε διάφορους δρόμους της νοτιοανατολικής Αττικής, λόγω των πυρκαγιών σε Λουτράκι, Κουβαρά και Δερβενοχώρια Βοιωτίας.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή των Δερβενοχωρίων Βοιωτίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών από το ύψος του πρατηρίου “CYCLON”.

Νωρίτερα, η Τροχαία εξέδωσε νέα ενημέρωση, μέσω της οποίας γνωστοποίησε ότι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία προς Ανάβυσσο και Λαγονήσι.

Αν και κατά τη διάρκεια της νύχτας κατεγράφησαν αναζωπυρώσεις σε Καλύβια και Σαρωνίδα, η κατάσταση αναφορικά με τις φωτιές στη Νοτιοανατολική Αττική χαρακτηρίζεται ως «καλύτερη» από τη χθεσινή ημέρα (17/07).

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην περιοχή της Κερατέας:

  • Επί της λεωφόρου Αναβύσσου, από το ύψος της οδού Ολύμπου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο.
  • Επί της λεωφόρου Καλυβίων, από το ύψος της οδού Ολύμπου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο.
  • Επί της λεωφόρου Αναβύσσου, από την οδό Αγίου Παντελεήμονος στο ρεύμα προς Λαγονήσι.
  • Επί της επαρχιακής οδού Κερατέας – Αναβύσσου, από Κερατέα προς Ανάβυσσο (Γεφυράκι – Θέση Τογάνι), ρεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο.

Ο χάρτης με τη φωτιά στα Δερβενοχώρια σήμερα το πρωί

Φωτιά τώρα - Χάρτης με το μέτωπο σε Δερβενοχώρια

 

«Υπάρχει ένα πολύ ενεργό μέτωπο νοτίως του εργοστασίου του Τιτάνα που κανει αναζωπυρώσεις» σημείωσε νωρίς το πρωί της Τρίτης ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και σημείωσε ότι η φωτιά καίει δασική έκταση, δεν έχει χρειαστεί να γίνουν εκκενώσεις, ούτε διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους και δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.

 

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το μέτωπο της φωτιάς κοντά στην επαρχιακή οδό Οινόης-Μαγούλας είναι τεράστιο ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις όλο το βράδυ έδωσαν τιτάνιες προσπάθειες να μην πλησιάσει εργοστάσιο τσιμεντοβιομηχανίας.  Η φωτιά πέρασε από την απέναντι κορυφογραμμή με κατεύθυνση προς τη Μαγούλα. Φόβος όλων να μην επεκταθεί η πυρκαγιά.

 

Αυτή την ώρα στα Δερβενοχώρια επιχειρούν 110 πυροσβέστες, 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ενεργά μέτωπα σε Λουτράκι και Ανατολική Αττική

Ο κ. Αρτοποιός είπε ότι η φωτιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας (όπου έγιναν και δύο συλλήψεις) είναι οριοθετημένη. Στο Λουτράκι έγινε μεγάλη αναζωπύρωση στη διάρκεια της νύχτα 1 χλμ βόρεια από την εθνική οδό προς Αγιο Χαράλαμπο και εκεί είναι το ενεργό μετωπο.

Στην Ανατολική Αττική έχει «καντηλάκια», μικρές εστίες φωτιάς που μας απασχολούν, είπε ο κ. Αρτοποιός. Οι δυνάμεις κάνουν κατάσβεση, το ενεργό κομμάτι βρίσκεται απέναντι από το Πέτα.

Κατέληξε λέγοντας ότι αποτελούν μάστιγα τα ακαθάριστα οικόπεδα που ενδεχομεώνς αποτελούν εστίες για πυρκαγιές, ωστόσο αυτή την ώρα προέχει το έργο της πυρόσβεσης.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.