Skip to content
Σάββατο, 26 Απριλίου 2025

Δημήτρης Λιγνάδης: Αποφυλακίστηκε παρά την ενοχή του για δύο βιασμούς – «Ενάμιση χρόνο έπαιζαν μόνοι τους μπάλα, τώρα δικαιούμαι να μιλάω κι εγώ»

Ελεύθερος είναι από το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος αποφυλακίστηκε από τον Κορυδαλλό, επιστρέφοντας σπίτι του. Ο σκηνοθέτης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς αλλά του δόθηκε αναστολή ως την εκδίκαση του εφετείουβρήκε το ποσό των 30.000 ευρώ που είχε οριστεί ως εγγύηση και έτσι αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης βγήκε από τη φυλακή και συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια, δήλωσε ότι θα δικαιωθεί στο Εφετείο. «Ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί και δεν παρασύρθηκε, όπως ίσως να συνέβη με ένα μεγάλος μέρος της κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν είναι η στιγμή να πω πολλά, 1,5 χρόνο έπαιζαν μπάλα μόνοι τους. Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω κι εγώ. Θα δικαιωθώ στο Εφετείο και θα αποκατασταθεί η αλήθεια» είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (13/07) και παρά την ποινή κάθειρξης 12 ετών που επιβλήθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη, το δικαστήριο έκρινε ότι θα πρέπει να του χορηγηθεί ανασταλτικό έως την έφεση προκαλώντας τη δίκαιη οργή της κοινωνίας, αλλά και των ανθρώπων που βρίσκονταν στην αίθουσα, φωνάζοντας: “Ντροπή σας, ξεφτίλες, να του δώσετε τα παιδιά σας να τα προσέχει ο Λιγνάδης“.

Η απόφαση ελήφθη και πάλι κατά πλειοψηφία. Μειοψήφησαν δύο ένορκοι και μία σύνεδρος.

Επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι:

  • Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
  • εμφάνιση 3 φορές στο ΑΤ της περιοχής του
  • την καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ που θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 29 Ιουλίου.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή