Παρασκευή, 25 Απριλίου 2025
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αλκης Καμπανός: Έφεση στις ποινές των 12 άσκησε ο εισαγγελέας – Ζητά ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο

Μοιραστείτε το

Έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος των 12 νεαρών, για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού άσκησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Καλλίδης, ακολουθώντας αυτή που υπέβαλε η οικογένεια του θύματος.

Ο κ. Καλλίδης, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, θεώρησε εσφαλμένη την απόφαση όσον αφορά τη μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, καθώς θεωρεί ότι έπρεπε να καταδικαστούν για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο οι κατηγορούμενοι.

Παράλληλα, θεώρησε ότι δεν έπρεπε να καταδικαστούν και οι πέντε για συνέργεια, αλλά ταυτίζεται με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου, κ. Κυριακής Κλιάμπα ότι ο πρώτος κατηγορούμενος έπρεπε να καταδικαστεί για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και οι άλλοι δύο για συναυτουργία στην ανθρωποκτονία και όχι για συνέργεια, όπως καταδικάστηκαν.

Επίσης, αναφέρει ότι πρέπει ότι πρέπει να διατηρηθεί η απόφαση μόνο για τους δύο που καταδικάστηκαν τον έκτο και τον όγδοο κατηγορούμενο.

Ο κ. Καλλίδης θεωρεί μάλιστα ότι είναι εσφαλμένη η απόφαση και όσον αφορά την επιβολή κάποιων ποινών.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com