Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παρκινσον

Αυτή είναι η βιταμίνη που προστατεύει από το Πάρκινσον!

Οι επιστήμονες ανέλυσαν τα δεδομένα οκτώ προηγούμενων ερευνών, οι οποίες έγιναν τα τελευταία 39 χρόνια για να διαπιστώσουν τη σχέση μεταξύ βιταμίνης Ε, βιταμίνης C και καροτινοειδών ουσιών ως προς την πρόληψη από τη νόσο Πάρκινσον.

Όπως είπαν, η λήψη βιταμίνης Ε μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου και να μειώσει τη σοβαρότητα άλλων νευρολογικών διαταραχών, όπως είναι το Αλτσχάιμερ.

Τα δεδομένα βασίζονται σε αναδρομικές έρευνες για τη διατροφή των ασθενών με Πάρκινσον και άλλων υγιών εθελοντών, όπως αναφέρει το onmed.

Τη βιταμίνη E μπορούμε να τη λάβουμε καταναλώνοντας πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως είναι το σπανάκι και τα λαχανάκια Βρυξελλών, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο και άλλα έλαια φυτικής προέλευσης, καρύδια, αμύγδαλα, ηλιόσπορους, δημητριακά, σαρδέλες, σολομό, τόνο, ντομάτες, καθώς και σάλτσα ντομάτας.