Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οι σκύλοι ή οι γάτες μάς αγαπάνε περισσότερο;

Οι σκύλοι ή οι γάτες μάς αγαπάνε περισσότερο;

Αξιοπερίεργο ντοκιμαντέρ με τίτλο "Cats vs Dogs" παρουσίασε το βρετανικό δίκτυο BBC.

Σκοπός του ήταν να εξηγήσει ποια ζώα αγαπούν περιοσσότερο τους ανθρώπους.

Ειδικότερα, οι παρουσιαστές και εμπειρογνώμονες στον κτηνιατρικό τομέα, Chris Packham και Liz Bonnin, φιλοξένησαν έναν νευροεπιστήμονα ο οποίος πραγματοποίησε μελέτη σχετικά με το ποιος από τους δύο, η γάτα ή ο σκύλος, μας αγαπάνε περισσότερο.

“Τα σκυλιά- όπως και οι άνθρωποι- απελευθερώνουν ωκυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης, όταν βρίσκονται σε επαφή με τους ιδιοκτήτες τους. Έχουμε επαρκείς αποδείξεις ότι τα σκυλιά πράγματι αγαπούν τους ανθρώπους, λέει ο Δρ. Paul Zak,. επικεφαλής της μελέτης.

Ο Δρ. Zak συνέκρινε την ποσότητα της ορμόνη της αγάπης που παράγουν τόσο οι γάτες όσο και τα σκυλιά κάθε φορά που έπαιζαν με τους ιδιοκτήτες τους. Πήρε δείγματα σάλιου από 10 γάτες και ισάριθμα σκυλιά σε δύο φάσεις – τη μία 10 λεπτά πριν από την ώρα του παιχνιδιού με τα αφεντικά τους και τη δεύτερη αμέσως μετά. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ορμόνη αυξήθηκε κατά μέσο όρο 57,2% στα σκυλιά και μόνο 12% στις γάτες, πράγμα που σημαίνει ότι, θεωρητικά, τα σκυλιά, αγαπούν τους ιδιοκτήτες τους πέντε φορές περισσότερο από ό, τι κάνουν οι γάτες! Πάντως ό,τι κι αν συμβαίνει εμείς τα αγαπάμε το ίδιο…