Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος άνω κάτω κοιλίας στο θεραπευτήριο Μετροπόλιταν

Από την ερχόμενη Τετάρτη 6 Νοέμβρη και μέχρι και την Παρασκευή 8 Νοέμβρη θα πραγματοποιείται στο METROPOLITAN HOSPITAL προληπτικός έλεγχος άνω κάτω κοιλίας και έλεγχος για κήλη στα εξωτερικά ιατρεία  και ώρα 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Βαγγέλης Αυγουλάς «Με Άλλα Μάτια» για την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς δικηγόρος και επικεφαλής και ιδρυτής της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Με Άλλα Μάτια», με στόχο την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας, τη λειτουργία της μοναδικής στην Ελλάδα προσβάσιμης διαδικτυακής πύλης ενημέρωσης www.meallamatia.gr, τη διαδραστική εκπαίδευση και εξοικείωση των εταιρειών και των στελεχών τους με τ

Θεοδώρα Ψαλτοπούλου: Η επιδημία των ανεμβολίαστων - Ασφυκτική η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα με πολλούς νομούς της να παραμένουν στο κόκκινο. Το εθνικό σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη πιέζεται, καθώς οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι σε πληρότητα 95%. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αρχίσει και αυξάνονται.

Νέα «υπερηχητική» μέθοδος θεραπείας κατά του καρκίνου του εγκεφάλου

Η νέα μέθοδος μπορεί να φέρει επανάσταση στη θεραπεία των καρκίνων του εγκεφάλου, αλλά και των νευροεκφυλιστικών παθήσεων. Καναδοί επιστήμονες έδειξαν ότι είναι εφικτό να χορηγηθούν με τη βοήθεια υπερήχων αντικαρκινικά φάρμακα απευθείας στον εγκέφαλο των ασθενών, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά στον κόσμο μία θεραπεία που ξεπερνά το εμπόδιο του αιμα

Κολονοσκόπηση, για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου

Όλοι μας έχουμε ακούσει τη φράση πολύποδες του παχέος εντέρου. Πολλοί μάλιστα συγχέουν τους πολύποδες με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, και μάλιστα ίσως και κάποια από τα άτομα που διαβάζουν αυτή τη στιγμή να ανήκουν σε αυτούς.

Μορφές αρθρίτιδας και σύγχρονες θεραπείες  

12 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας

Από τα διεθνή στατιστικά δεδομένα γνωρίζουμε ότι το 12% του πληθυσμού και ειδικότερα το 34% των ανθρώπων άνω των 50 ετών, πάσχει από κάποια μορφή αρθρίτιδας.

13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Ελέγχου Λοιμώξεων 2021

Η τρέχουσα πανδημία COVID-19 έχει επιφέρει μεγάλες ανατροπές στη λειτουργία όλων των Υγειονομικών Μονάδων οι οποίες καλούμενες να ανταποκριθούν στον τεράστιο όγκο των COVID-19 ασθενών διοχέτευσαν ανθρώπινους και υλικούς πόρους τροποποιώντας τις συνήθεις διαδικασίες διαχείρισης ασθενών. 

Τέλος στο πρόβλημα των κιρσών με τεχνολογία laser  

Οι κιρσοί είναι φλέβες παθολογικής μορφής και πορείας που εμφανίζονται στα κάτω άκρα και προκαλούν σοβαρό αισθητικό, κατ' αρχάς, πρόβλημα στον πάσχοντα. Προκαλούνται μετά από δυσλειτουργία του επιφανειακού φλεβικού δικτύου των κάτω ακρών, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα την παλινδρόμηση αίματος στα πόδια.

Ταξιδεύοντας με την «Πρόληψη»: Το Metropolitan στη Δημητσάνα Αρκαδίας για προληπτικές εξετάσεις

Το Metropolitan, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του προγράμματος «Πρόληψη» ξεκίνησε ξανά -σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση- τις επισκέψεις του στην ελληνική επαρχία, μετά από παύση ενός έτους λόγω της πανδημίας, για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στον τοπικό πληθυσμό. 

Παναγιώτης Μπεχράκης: Δεν έχει προωθηθεί η σημασία του εμβολιασμού - Δεν τηρούνται τα μέτρα όπως πρέπει

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Παναγιώτης Μπεχράκης στο Kontra News 10 με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη

  • Δεν έχει προωθηθεί η σημασία του εμβολιασμού
  • Δεν τηρούνται τα μέτρα

Νόμπελ Ιατρικής: Στους Ντέιβιντ Τζούλιους και Αρντέμ Παταπουτιάν

Οι Αμερικανοί Ντέιβιντ Τζούλιους και Αρντέμ Παταπουτιάν τιμήθηκαν σήμερα με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής 2021 για τις ανακαλύψεις τους στη θερμοκρασία και την αφή. Η ανακάλυψή τους βοηθά ώστε να μειωθεί ο χρόνιος πόνος που συνδέεται με μια σειρά από ασθένειες.

Μetropolitan General: Πλήρεις Έλεγχοι Μαστού σε ειδικές τιμές για όλες τις γυναίκες

Το Metropolitan General και το Κέντρο Μαστού του, με αφορμή τον Οκτώβριο, Μήνα Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού και με το μήνυμα «Κάνε στον εαυτό σου το πιο σημαντικό δώρο», προσφέρουν πακέτα εξετάσεων προληπτικού ελέγχου του μαστού για όλες τις

ΜΗΤΕΡΑ: Πιστοποιεί το προσωπικό του στην καρδιοτοκογραφία στα πρότυπα κορυφαίου Σουηδικού μοντέλου 

Το ΜΗΤΕΡΑ, πιστό στο όραμά του για ποιοτική και υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας, πρόκειται να πιστοποιήσει το προσωπικό του σύμφωνα με το, κορυφαίο σε παγκόσμιο επίπεδο, ολιστικό Σουηδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «CTG & Fosterövervakning®» στο αντικείμενο της καρδιοτοκογραφίας και των κλινικών συστάσεων ασφαλούς αποπεράτωσης

Subscribe to ΥΓΕΙΑ