Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος άνω κάτω κοιλίας στο θεραπευτήριο Μετροπόλιταν

Από την ερχόμενη Τετάρτη 6 Νοέμβρη και μέχρι και την Παρασκευή 8 Νοέμβρη θα πραγματοποιείται στο METROPOLITAN HOSPITAL προληπτικός έλεγχος άνω κάτω κοιλίας και έλεγχος για κήλη στα εξωτερικά ιατρεία  και ώρα 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

"Είναι αδίστακτη η κυβέρνηση - Η Υγεία του Ελληνικού Λαού είναι φιλέτο" Αφροδίτη Ρέντζιου ιατρός και πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ

Η Αφροδίτη Ρέντζιου ιατρός και πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) στην εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη αποκάλυψε την τρομερή πραγματικότητα στα νοσομοκεία του δημοσίου συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των Ιατρών να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες.

Κορωνοϊός: Πώς τα ερυθρά αιμοσφαίρια «δείχνουν» τον κίνδυνο θανάτου από Covid-19

Έναν νέο απλό αιματολογικό δείκτη για την πρόγνωση του αυξημένου κινδύνου θανάτου ενός ασθενούς από τον κορωνοϊό προτείνουν Αμερικανοί επιστήμονες. Πρόκειται για το εύρος της κατανομής των ερυθρών αιμοσφαιρίων (RDW), το οποίο προκύπτει από μία απλή γενική εξέταση αίματος.

Γιάννης Καλομενιδης υπεύθυνος Covid-19 ν/σ Ευαγγελισμός: Η κατάσταση είναι χειρότερη από την Άνοιξη

Γιάννης Καλομενίδης, πνευμονολόγος, αναπληρωτής καθηγητής ΕΚΠΑ, υπεύθυνος μονάδας Covid-19 Ευαγγελισμού

►Η κατάσταση είναι χειρότερη από την Άνοιξη

►Χωρίς υποδομές και με ελλείψεις το Νοσοκομείο

►Δεν έχουν γίνει προσλήψεις στον Ευαγγελισμό 

Το υπερσύγχρονο ρομποτικό σύστημα ορθοπαιδικών επεμβάσεων ROSA στο Metropolitan General

To Metropolitan General, μέλος του Ηellenic Healthcare Group (HHG), του μεγαλύτερου ιδιωτικού ομίλου υγείας στη χώρα που διαθέτει επίσης τα νοσοκομεία Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Λητώ και Creta Interclinic, ανακοινώνει την απόκτηση του νέου υπερσύγχρονου ρομποτικού συστήματος ορθοπαιδικών επεμβάσεων ROSA της ετ

Κορωνοϊός: Πού βρισκόμαστε μετά τον «πάγο» στο εμβόλιο της AstraZeneca - Ελπίδες από την Johnson&Johnson

Μεγαλώνει η απόσταση, όπως όλα δείχνουν, μέχρι την έγκριση του πρώτου δυτικής προέλευσης εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19, παρά την έμμεση πίεση που ασκεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για έγκριση πριν τις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. 

"Αναπόφευκτο το δεύτερο Lockdown" Δημοσθένης Σαρηγιάννης ειδικός διαχείρισης υγειονομικού κινδύνου

"Αναπόφευκτο το δεύτερο Lockdown"
"Το άνοιγμα το Τουρισμού έφερε ασυμπτωματικούς φορείς"
Δημοσθένης Σαρηγιάννης καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ και ειδικός στα μαθηματικά μοντέλα διαχείρισης υγειονομικού κινδύνου 

 

 

 

Πώς να θυμάσαι αυτά που βλέπεις στον ύπνο σου

Ερευνητές από το Ερευνητικό Κέντρο Νευροεπιστήμης στην πόλη Λυόν της Γαλλίας, είχαν διαπιστώσει στο παρελθόν ότι οι άνθρωποι που θυμούνται πιο εύκολα τα όνειρα που είδαν στον ύπνο τους ήταν πιο ευαίσθητοι σε ακουστικά ερεθίσματα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ενήλικες με συγγενή καρδιοπάθεια: Σωτήριος ο τακτικός έλεγχος

Oι καρδιοπάθειες στους ενήλικες είναι συνήθως επίκτητες (στεφανιαία νόσος, εκφυλιστικές βαλβιδοπάθειες κ.λπ.), ενώ σε ένα ποσοστό ενηλίκων η καρδιοπάθεια προϋπάρχει από τη γέννηση (π.χ. µεσοκολπική επικοινωνία, στένωση αορτής, τετραλογία Fallot κ.λπ.).

Ο Covid-19 μπορεί να π προκαλέσει προσωρινές μειώσεις στο προσδόκιμο ζωής σε πολλές χώρες

Η πανδημική νόσος Covid-19 πιθανώς θα επιφέρει μία βραχυπρόθεσμη μείωση στο μέσο προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων σε αρκετές χώρες του κόσμου, ιδίως σε εκείνες όπου ένα μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού θα μολυνθεί από τον κορονοϊό SARS-CoV-2.

Χαράλαμπος Γώγος:Ανησυχία γιατί έρχεται χειμώνας με την γρίπη να συνυπάρχει-

Ο Χαράλαμπος Γώγος στο Kontra24 με τον Αιμίλιο Λιάτσο

  • Ανησυχία γιατί έρχεται χειμώνας με την γρίπη να συνυπάρχει
  • Τα πράγματα είναι σοβαρά
  • Lockdown αν σοβαρέψουν τα πράγματα
  • Μπορεί να ξεφύγει πανεύκολα ο ιός

Κικίλιας: Βρισκόμαστε σε μεγάλη πίεση - 99 κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική, οι 37 για κορωνοϊό

Στις διαθέσιμες ΜΕΘ που υπάρχουν σήμερα στη χώρα μας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας, την ώρα που σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 79 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Γρίπη και κορωνοϊός: Πώς ξεχωρίζουμε τα συμπτώματα – Ποιες οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές

Για τις «μικρές διαφορές» που παρουσιάζει η γρίπη σε σχέση με τον κορωνοϊό μίλησε, ο επίκουρος καθηγητής παθολογίας και πρόληψης λοιμώξεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου δρ. Κωνσταντίνος Τσιούτης.

Διευκρινίζοντας ότι θα υπάρχουν και άλλα νοσήματα το χειμώνα, σημείωσε ότι υπάρχουν μικρές διαφορές ανάμεσα στη γρίπη και τον κορωνοϊό.

Παιδιατρική Metropolitan: Συμβουλές προστασίας από τον νέο κορωνοϊό κατά την επιστροφή στα σχολεία

Ο αγώνας δρόμου της επιστήμης για το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού συνεχίζεται. Ταυτόχρονα όμως συνεχίζεται και η ζωή σε όλα τα μέτωπα. Τα σχολεία έχουν ανοίξει. Και όλοι ξέρουμε τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη μετάδοση της λοίμωξης.

Κορωνοϊός: Τα έκτακτα μέτρα έχουν κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα την εποχική γρίπη

Η εποχική γρίπη μπορεί να αποδειχθεί πολύ ήπια φέτος χάρη στα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς… μαζί με τον βασιλικό (Covid-19) φαίνεται πως ποτίζεται και η γλάστρα (γρίπη).

Subscribe to ΥΓΕΙΑ