Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κατά του ρατσισμού Facebook και Instagram: Έκλεισαν ακροδεξιούς λογαριασμούς

Το Facebook, που δέχεται πιέσεις να απαλλάξει την πλατφόρμα του από τον ρατσιστικό λόγο, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κατέβασε ή απαγόρευσε εκατοντάδες λογαριασμούς που συνδέονται με το βίαιο, ακροδεξιό κίνημα Boogaloo στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Google: Ενεργοποιεί την αυτόματη διαγραφή δεδομένων τοποθεσίας και περιήγησης

Η Google ανακοίνωσε θα αρχίσει να σβήνει αυτόματα τα δεδομένα των χρηστών. Πρόκειται για τα δεδομένα τοποθεσίας, περιήγησης και ιστορικού αναζήτησης από τους λογαριασμούς τους έπειτα από 18 μήνες. Πριν, οι χρήστες έπρεπε να προεπιλέξουν ότι δεν θέλουν η Google να αποθηκεύει τα δεδομένα τους για απεριόριστο χρονικό διάστημα.

Το τέλος της οδήγησης πλησιάζει – Τι δείχνουν έρευνες για την ασφάλεια των αυτοκινούμενων οχημάτων

Ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό μπορεί να είναι εξίσου ασφαλές με ένα άλλο με οδηγό; Ερώτημα που παραπέμπει την απάντηση στο μέλλον, όταν η αυτόνομη οδήγηση θα έχει τον πρώτο λόγο στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων μέσα στις πόλεις και που δεν απέχει πολύ από τα σημερινά δεδομένα, καθώς οι αυτοκινητοβιο

Twitter: Διαγράφει λογαριασμούς που συνδέονται με το κινεζικό, το ρωσικό και το τουρκικό κράτος

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης απενεργοποίησε «πυρήνα» 23.750 λογαριασμών που συνδέονται με την Κίνα και συνεπικουρούνται από 150.000 άλλους λογαριασμούς που χρησίμευαν ως «πολλαπλασιαστές». Στο στόχαστρο επίσης 7.340 λογαριασμοί που συνδέονται με την Τουρκία και 1.152 που συνδέονται με την Ρωσία

Ισραηλινοί επιστήμονες δηλώνουν ότι παρήγαγαν ηλεκτρισμό από φυτά

Ισραηλινοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Τελ-Αβίβ πέτυχαν, έπειτα από εργασίες ετών, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυτά, δείχνοντας ότι αυτά τα φυτά μπορούν να αποτελούν "καθαρή" πηγή ενέργειας.

Το λέιζερ των Αμερικανών που καταρρίπτει drones

Ένα όπλο λέιζερ ικανό να καταρρίπτει μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναπτύχθηκε σε πλοίο του αμερικανικού Ναυτικού για πρώτη φορά.

Το όπλο εμφανίστηκε πάνω στο «USS Portland» και η επίδειξη έλαβε χώρα στις 16 Μαΐου, όταν το Technology Maturation Laser Weapon System Demonstrator (LWSD) κατέρριψε ένα πολεμικό drone.

Το Facebook « μαρκάρει» κρατικά ΜΜΕ

H Facebook Inc θα αρχίσει να εφαρμόζει ειδική σήμανση σε ρωσικά, κινεζικά και άλλα υπό κρατικό έλεγχο μέσα ενημέρωσης και αργότερα το καλοκαίρι θα αρχίσει να μπλοκάρει καταχωρίσεις προερχόμενες από τέτοια μέσα που απευθύνονται σε αμερικανούς χρήστες, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Ρομπότ αντί για δημοσιογράφους

Επικοινωνιακός κολοσσός πρόκειται να αντικαταστήσει δεκάδες δημοσιογράφους στην ιστοσελίδα της και να χρησιμοποιεί αυτόματα συστήματα για την επιλογή ειδήσεων!

Pac-Man: Το πιο δημοφιλές ηλεκτρονικό παιχνίδι στην ιστορία γιορτάζει τα 40 του χρόνια

Πριν από 40 χρόνια ένα νέο παιχνίδι εμφανίστηκε στο Τόκιο, με πρωταγωνιστή ένα μεγάλο κίτρινο στρογγυλό αδηφάγο κεφάλι που τρέχει ιλιγγιωδώς σε ένα κυνηγητό με φαντάσματα μέσα σε έναν λαβύρινθο: έτσι γεννήθηκε ο Pac-Man που έμελε να γίνει το πιο διάσημο ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Ένα στα τέσσερα δημοφιλή βίντεο στο YouTube περιέχει παραπλανητικές πληροφορίες για τον κορωνοϊό

Η μελέτη επισημαίνει ότι ενώ υπάρχει καλής ποιότητας πληροφόρηση διαθέσιμη στο YouTube από κυβερνητικές υπηρεσίες και διεθνείς οργανισμούς, συχνά είναι δυσνόητη και όχι δημοφιλής στους χρήστες, με αποτέλεσμα να μην έχει τη δέουσα απήχηση

Απίστευτο κι όμως… ιαπωνικό: Εικονική αποφοίτηση σε πανεπιστήμιο με χρήση ρομπότ (video)

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν επέτρεψε στο πανεπιστήμιο BBT του Τόκιο να οργανώσει μια παραδοσιακή τελετή αποφοίτησης. Έτσι, υποχρεώθηκαν να χρησιμοποιήσουν τηλεχειριζόμενα ρομπότ για μία εικονική αποφοίτηση.

ΕΕ: Η χρήση εφαρμογών για την ιχνηλάτηση επαφών λόγω του κορωνοϊού θα πρέπει να είναι εθελοντική

Οι χώρες σπεύδουν να αναπτύξουν εφαρμογές ιχνηλάτησης για κινητά τηλέφωνα, με την ελπίδα ότι η τεχνολογία smartphone μπορεί να βοηθήσει να ανοίξουν και πάλι τα σύνορα χωρίς να υπάρξει δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Κινεζικό διαστημικό «σκουπίδι» 18 τόνων έπεσε κάπου στον Ατλαντικό

Ένας πύραυλος από την Κίνα, βάρους περίπου 18 τόνων, ο Long March 5B, έπεσε στις 11 Μαΐου στη Γη, κάπου στον Ατλαντικό Ωκεανό, στα ανοικτά της δυτικής Αφρικής. Ήταν το τέταρτο βαρύτερο διαστημικό «σκουπίδι» που έχει πέσει ποτέ ανεξέλεγκτα στον πλανήτη μας και το μεγαλύτερο μετά το 1991.

Εικονικά δοκιμαστήρια και ρομπότ που παράγουν ρούχα – Οι τάσεις που κάνουν θραύση στην αγορά λόγω κορωνοϊού

Αυτόνομα οχήματα μεταφοράς εμπορευμάτων, εικονικά δοκιμαστήρια ρούχων, αγροτικά ρομπότ και ρούχα με αντιμικροβιακή επικάλυψη είναι μερικές μόνο από τις κορυφαίες επιχειρηματικές τάσεις στην εποχή του κορωνοϊού, οι οποίες συγκεντρώνουν τις υψηλότερες βαθμολογίες στην πλατφόρμα τάσεων Horizon Scanning, που αναπτύσσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδον

7+1 ψηφιακές πλατφόρμες που ήρθαν για να μείνουν -Για συναλλαγές, αιτήσεις, πληρωμές

Σε μια εποχή που οι πολίτες έπρεπε να παραμείνουν στο σπίτι τους, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού, οι δήμοι εκ των πραγμάτων οδηγήθηκαν στο να αναπτύξουν τις ψηφιακές δυνατότητές τους.

Subscribe to ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ