Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Βασιλακόπουλος: Ας είναι η παραλλαγή «όμικρον» κίνητρο για να εμβολιαστούμε

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν προκειμένου να είναι προστατευμένοι και από τη νέα μετάλλαξη όμικρον.

Ο καθηγητής τόνισε ότι η λογική η ανησυχία που επικρατεί από τη στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε την «όμικρον» σαν ένα στέλεχος ανησυχίας.

Βασιλακόπουλος: Και να φτιαχτούν νέες ΜΕΘ υπάρχει σημαντική έλλειψη εντατικολόγων

Ενώ καθημερινά αυξάνονται στα νοσοκομεία τα περιστατικά ασθενών που διασωληνώνονται εκτός Εντατικής, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος είπε πως ακόμα κι αν φτιαχτούν νέες κλίνες ΜΕΘ δεν θα μπορούν να στελεχωθούν κανονικά και δεν θα έχουμε θετικά αποτελέσματα. Κι αυτό λόγω της σημαντικής έλλειψης εντατικολόγων.

Βασιλακόπουλος: Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 4 μήνες ακόμα για το τείχος ανοσίας

«Οι υγειονομικοί είναι ξεκάθαροι: Πρέπει να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος. Όποιο μέτρο περιορίζει τον συνωστισμό και συγχρωτισμό των ανθρώπων είναι χρήσιμο», δήλωσε σήμερα ο πνευμονολόγος και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Βασιλακόπουλος: Φτιάξαμε κλίνες ΜΕΘ χωρίς προδιαγραφές και είχαμε υψηλά ποσοστά θνητότητας

Για την κατάσταση στα νοσοκομεία και την ασφυκτική πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας από την έξαρση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ενώ τόνισε για ακόμη μία φορά την ανάγκη να εμβολιαστεί ο κόσμος κατά του κορωνοϊού.

Βασιλακόπουλος: Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα

Την παρέμβαση του διευθύνοντα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλου προκάλεσε η επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ενώ γευμάτιζε με πνευμονολόγους σε ταβέρνα στο Καστρά

Βασιλακόπουλος: Δεν γίνεται να ρισκάρεις το ανοσοποιητικό ενός παιδιού με φυσική λοίμωξη

Πονοκέφαλο αποτλεί για τους ειδικούς η έξαρση της πανδημίας στα παιδιά αλλά και οι ανεμβολίαστοι. Για τα θέματα αυτά μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Βασιλακόπουλος: Η μάσκα φέτος προστατεύει πολύ λιγότερο – Θα υπάρξει επιβάρυνση όταν ανοίξουν τα σχολεία

Στο άνοιγμα των σχολείων, τον εμβολιασμό των εφήβων και τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που θα ισχύσουν μετά τα υψηλά ποσοστά νόσησης που παρατηρούνται στα παιδιά, αναφέρθηκε στην ΕΡΤ ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Βασιλακόπουλος: Έξι νεκροί την τελευταία εβδομάδα στους 18 με 39 – Ποτέ δεν υπήρξε η σύσταση πετάξτε τελείως τη μάσκα

Φρένο στη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα προσπαθούν να βάλουν οι ειδικοί καθώς η κατάσταση στα νοσοκομεία δυσκολεύει κάθε μέρα όλο και περισσότερο.

Subscribe to Βασιλακόπουλος