Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Νέος Πτωχευτικός Κώδικας: 24 απαντήσεις από το ΕΒΕΠ - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Με το νέο Πτωχευτικό Κώδικα, που ψηφίσθηκε στη Βουλή με τίτλο «Κώδικας διευθέτησης οφειλών και Παροχής δεύτερης ευκαιρίας», όπως σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, όλοι οι υπερχρεωμένοι πολίτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, ελεύθεροι επαγγελμα

Πτωχευτικός Κώδικας: "Θα δούμε δράματα" λέει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ

Τα μελανά και κρυφά σημεία της αρπαγής της περιουσίασης των πολιτών περιέγραψε ο Γιώργος Καββαθάς, επισημαίνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα δούμε θα δούμε δράματα γιατί εκτός όλων των άλλων μπαίνει για πρώτη φορά η έννοια της μεταπτωχευτικής περιουσίας. 

Ψηφίστηκε ο πτωχευτικός κώδικας

Ένα νομοσχέδιο που αποτέλεσε την αιτία κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις οφειλές, δεύτερη ευκαιρία», ψηφίσθηκε επί της Αρχής, των άρθρων και στο σύνολο το σχέδιο νόμου.

Αχτσιόγλου: Χάσμα της κυβέρνησης από την κοινωνική πραγματικότητα

Για "ψέματα και  ανακρίβειες" στις ομιλίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, μίλησε  η Έφη Αχτσιόγλου στην Ολομέλεια της Βουλής, για τον πτωχευτικό νόμο, δηλώνοντας ότι φανερώνουν μία "αδιανόητη απόσταση, ένα χάσμα από την κοινωνική πραγματικότητα".

Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα (LIVE)

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται για δεύτερη μέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα που υπέβαλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και οι 85 βουλευτές της κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

Μάχη στη Βουλή για το νομοσχέδιο - οδοστρωτήρα για τον Πτωχευτικό Κώδικα

Η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις οφειλών, πλαίσιο δεύτερης ευκαιρίας» δεν θα ολοκληρωθεί σήμερα στην Ολομέλεια, αλλά αυτή θα συνεχιστεί και αύριο μετά τη συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων.

ΓΣΕΕ: Οι διατάξεις του πτωχευτικού δημιουργούν εξαιρετικά δυσμενές τοπίο για τους εργαζόμενους

Την επιστολή της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας, με την οποία τίθενται εκ νέου υπόψη των συναρμόδιων υπουργείων οι παρατηρήσεις και θέσεις για το προωθούμενο πτωχευτικό νομοσχέδιο, δίνει στη δημοσιότητα η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Τσίπρας με δικηγορικούς συλλόγους για το νέο πτωχευτικό: Δεν υπάρχει "δεύτερη ευκαιρία" για τους οφειλέτες

Στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που είχε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, με εκπροσώπους της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, βρέθηκε το νέο πτωχευτικό δίκαιο που προωθεί η κυβέρνηση και έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Νέος πτωχευτικός κώδικας: Ένταση μεταξύ Σταϊκούρα - Τσακαλώτου

Ανέβηκε η ένταση στην Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον νέο πτωχευτικό κώδικα με τον πρώην υπουργό οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο να κάνει λόγο για «κατρακύλα της Δημοκρατίας», χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα «πρώιμο Ρίτσαρντ Γκιρ».

Subscribe to νέος πτωχευτικός κώδικας