Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Επίθεση χάκερ σε σύστημα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι έρευνες για την ανάπτυξη μεθόδων αντιμετώπισης του κορωνοϊού, οι αρμόδιες αρχές είχαν κρούσει τον κώδωνα για πιθανή επίθεση από χάκερ.

Οι χάκερ έχουν παραβιάσει, όπως έγινε γνωστό, τα βιοϊατρικά συστήματα εργαστηρίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στα οποία εμπεριέχεται μελέτη για τον κορωνοϊό.

Ελπίδα στον ορίζοντα: Το εμβόλιο της AstraZeneca «φρενάρει» τη μετάδοση από την πρώτη δόση

Το εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά της Covid-19 μειώνει κατά 67% τη μετάδοση του ιού από την πρώτη δόση, σύμφωνα με ανάλυση των κλινικών δοκιμών, η οποία επιβεβαιώνει την εμβολιαστική στρατηγική της βρετανικής κυβέρνησης.

Τη Δευτέρα το εμβόλιο της Οξφόρδης στη Βρετανία

Εν αναμονή της έγκρισης του εμβολίου της Οξφόρδης (AstraZeneca) βρίσκεται η Βρετανία και αυτό μάλιστα μπορεί να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες. Βρετανικά ΜΜΕ γράφουν σήμερα ότι είναι πολύ πιθανό το εμβόλιο να λάβει πράσινο φως αύριο Δευτέρα.

Κορωνοϊός: Εμβόλιο της Οξφόρδης - Απορούν οι επιστήμονες - Ποιο είναι το παράδοξο;

Την απορία των επιστημόνων έχουν προκαλέσει τα ενθαρρυντικά αλλά μάλλον ασυνήθιστα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της βρετανικής εταιρείας AstraZeneca, σύμφωνα με τα οποία αυτό είναι πιο αποτελεσματικό (έως 90%), όταν η πρώτη από τις δύο

Εμβόλιο Οξφόρδης: Πριν από τα Χριστούγεννα τα αποτελέσματα από τις δοκιμές τελικού σταδίου

Τα αποτελέσματα των δοκιμών τελικού σταδίου του υποψήφιου εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά της covid-19 θα έχουν «οπωσδήποτε» γίνει γνωστά πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των ερευνητών για τις δοκιμές, προσθέτοντας ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε την αποτελεσματικότητά του.

Κορωνοϊός: Ευχάριστα νέα από το εμβόλιο της Οξφόρδης – Ισχυρή ανοσοαπόκριση σε ηλικιωμένους

Τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών του πειραματικού εμβολίου κατά της COVID-19 που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την «AstraZeneca Plc» δείχνουν ότι προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση στους ηλικιωμένους, οι οποίοι

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ετοιμάζει «πεντάλεπτο» τεστ για τον κορωνοϊό

Σε ένα σημαντικό βήμα για την διάγνωση του κορωνοϊού έχουν προχωρήσει Βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι αναπτύσσουν γρήγορο τεστ, με το οποίο θα μπορούν να εντοπίζουν τη νόσο Covid-19 σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Κορωνοϊός: Η Αυστραλία θα παράγει το εμβόλιο και θα το παρέχει δωρεάν στους πολίτες

Η Αυστραλία διαβεβαίωσε ότι θα αποκτήσει ένα πολλά «υποσχόμενο» εμβόλιο εναντίον του νέου κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της, που δεσμεύτηκε ότι η χώρα θα το παρασκευάσει και θα το διανείμει δωρεάν στον πληθυσμό της.

Κορωνοϊός: Αισιοδοξία για το εμβόλιο της Οξφόρδης – «1 εκατ. δόσεις ως τον Σεπτέμβριο»

Το πειραματικό εμβόλιο της «AstraZeneca» κατά του νέου κορωνοϊού ήταν ασφαλές και παρήγαγε σημαντική ανοσοαπόκριση στα αρχικά στάδια των κλινικών δοκιμών που διεξήχθησαν σε περισσότερους από 1.000 υγιείς ασθενείς, σύμφωνα

Ηλίας Μόσιαλος - Εμβόλιο Οξφόρδης: Θετικές και ενθαρρυντικές οι ανακοινώσεις

“Θετικές και πολύ ενθαρρυντικές οι ανακοινώσεις για το εμβόλιο της Οξφόρδης”, έγραψε σε ανάρτηση στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας Ηλίας Μόσιαλος, με άφορμη τις δοκιμές του νέου εμβολίου για τον κορωνοϊό που δοκιμ

Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις για το εμβόλιο της Οξφόρδης – «Θετικά νέα ίσως και την Πέμπτη»

Ακόμη και αύριο, Πέμπτη, ενδέχεται να ανακοινωθούν θετικά νέα για τις αρχικές δοκιμές του εμβολίου για κορωνοϊό που ετοιμάζεται από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca, δήλωσε επικαλούμενος πηγή ο πολιτικός συντάκτης του ITV Ρόμπερτ Πέστον.

Κορωνοϊός: Παγκόσμιος συναγερμός για το εμβόλιο – Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης προχωρούν σε κλινικές δοκιμές

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ξεκίνησε σήμερα την συγκέντρωση εθελοντών για να προχωρήσει σε κλινικές δοκιμές της Φάσης ΙΙ και ΙΙΙ για το πειραματικό εμβόλιο κατά της Covid-19 που αναπτύσσει σε συνεργασία με την AstraZeneca.

«Το εμβόλιο ίσως είναι έτοιμο μέχρι το φθινόπωρο» – Τι λένε ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Μέχρι το φθινόπωρο ενδέχεται να είναι έτοιμο ένα εμβόλιο κατά του φονικού κορωνοϊού επισημαίνουν κορυφαίοι επιστήμονες, που έχουν ξεκινήσει μεγάλη έρευνα για την ανάπτυξή του στη Βρετανία.

Subscribe to Οξφόρδη