Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

«Παράθυρο» για νέα ρύθμιση 100 και 120 δόσεων – Επιστρεπτέα προκαταβολή και το 2021

Η στήριξη όσων πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού για να μείνουν όρθιοι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στοίχημα της κυβέρνησης μετά την τιθάσευση των κρουσμάτων που πιέζουν ασφυκτικά το ΕΣΥ.

Σταϊκούρας: Πιθανή παράταση υποβολής αιτήσεων στην Επιστρεπτέα 4

To ενδεχόμενο να δοθεί ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα MyBusinessSupport για τον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μελετά το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα η παράταση του lockdown και τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου αναμένεται να οδηγήσει σε επέκταση των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων .

Επιστρεπτέα προκαταβολή 4: Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές - Ξεπέρασαν τις 70.000 οι αιτήσεις

Στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς θα δουν σήμερα χρήματα όσοι επιχειρήσεις ή ελεύθεροι επαγγελματίες υπέβαλαν αίτηση για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσα στο σαββατοκύριακο.

Αχτσιόγλου: «Οι 4 στους 5 εκτός Επιστρεπτέας Προκαταβολής»

Οι τέσσερις στους πέντε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες παραμένουν αποκλεισμένοι από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, δηλώνει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 3: Πιστώνονται σήμερα 234,2 εκατ. ευρώ σε επιπλέον 5.152 δικαιούχους

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έλαβαν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ ανέρχεται σε 101.430, στους οποίους καταβλήθηκε άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 1,507 δισ. ευρώ.

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιοι οι δικαιούχοι, πώς υπολογίζονται τα ποσά, πώς υποβάλλεται η αίτηση

Με 1,5 δισ ευρώ θα ενισχυθούν άμεσα χιλιάδες μικρές αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν και να αποδεχθούν τα ποσά που τους αναλογούν στο γ' κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής. 

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Έως 21 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις - Ποιοι εντάσσονται και ποιοι εξαιρούνται

Έως τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έχουν προθεσμία οι δικαιούχοι του τρίτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής για να υποβάλουν αιτήσεις στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ "myBusinessSupport".

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιες εταιρείες μπαίνουν - Στο 1,4 δισ. ευρώ η δεύτερη φάση

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Χρ. Σταϊκούρας. Όπως είπε, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλη Κατρίνη «πλέον, δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, ύψους περίπου 1,4 δισ. ευρώ.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Πιστώνονται 111,4 εκατ. ευρώ

Σε 3.997 δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής πρόκειται να πιστωθεί από την Τρίτη στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, το ποσό των 111,4 εκατ. ευρώ.

Αυτό λοιπόν, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών και πως, παράλληλα 51.529 δικαιούχοι έχουν λάβει την άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση μέχρι σήμερα.

Πότε θα ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος της επιστρεπτέας προκαταβολής

Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος της "επιστρεπτέας προκαταβολής" στις επιχειρήσεις, ενώ σημαντικά αυξημένο θα είναι το ποσό που θα διατεθεί μέσω αυτής. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών στόχος είναι κατά τον δεύτερο γύρο της "επιστρεπτέας προκαταβολής" να διατεθεί ποσό τουλάχιστον 1,4 δισ.

Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται την επιστρεπτέα προκαταβολή – Όλες οι προϋποθέσεις

Ποιες θεωρούνται «προβληματικές» από τον νόμο

Διευκρινίσεις έδωσε το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τις επιχειρήσεις που επλήγησαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και δικαιούνται να λάβουν την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Οι επιχειρήσεις που δύνανται να υποβάλουν δήλωση πρέπει:

Subscribe to επιστρεπτέα προκαταβολή