Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ρωσική «βόμβα»: Έτοιμο το πρώτο εμβόλιο κορωνοϊού

Το πρώτο ρωσικό εμβόλιο κορωνοϊού, στη δημιουργία του οποίου συμμετείχαν στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και επιστήμονες του Εθνικού ερευνητικού κέντρου Γκαμαλέι, είναι έτοιμο.

Την ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Άμυνας, Ρουσλάν Τσάλικοφ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Argumenti I Fakti.

Κορωνοϊός: Τι είναι ο επιδημιολογικός δείκτης διασποράς «k»-Πώς σχετίζεται με τις εστίες υπερμετάδοσης

Διάσημος έχει γίνει πια -και στην Ελλάδα- ο δείκτης αναπαραγωγής/μετάδοσης R0 που δείχνει πόσο γρήγορα μια επιδημική νόσος όπως η Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός εξαπλώνεται στον πληθυσμό, με βάση τον υπολογισμό του πόσους άλλους ανθρώπους μολύνει ένας φορέας του ιού.

Επιμένει ο Σουηδός επιδημιολόγος: Το lockdown που εφάρμοσε η υπόλοιπη Ευρώπη δεν έχει επιστημονική βάση

H στρατηγική της Σουηδίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα διασφαλίσει πως η χώρα θα έχει ένα μικρό δεύτερο κύμα κρουσμάτων, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης που θα αναγκαστούν και πάλι να εφαρμόσουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα, λέει ο αρχιτέκτονας της αμφισβητούμενης πολιτικής.

Κορωνοϊός: Καθηγητής επιδημιολογίας προβλέπει πότε μπορεί να αρθεί το lockdown στην Ελλάδα

Το μήνυμα ότι «πάμε πολύ καλύτερα από ό,τι περιμέναμε αλλά να προσέξουμε γιατί είμαστε στην αρχή του τέλους» έστειλε σχετικά με τον κορωνοϊό ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης.

Χατζάκης για κορωνοϊό: «Πλασματικός ο αριθμός των κρουσμάτων - Πιθανά τα ενδεχόμενα μετάλλαξης του ιού»

Απολύτως πλασματική χαρακτήρισε την εικόνα των μειωμένων κρουσμάτων σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Καθηγητής Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής, Άγγελος Χατζάκης.

Subscribe to επιδημιολόγος