Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μόσιαλος: 6 εμβόλια προστατεύουν 100% από νοσηλεία ή θάνατο από κορωνοϊό (πίνακας)

Έξι εμβόλια είναι κατά 100% αποτελεσματικά, όσον αφορά την προστασία που παρέχουν από νοσηλεία ή θάνατο, εάν μετά τον εμβολιασμό κάποιος κολλήσει κορωνοϊό, είτε το επικρατούν στέλεχος στην Ευρώπη είτε την παραλλαγή που κυκλοφορεί κυρίως στην Αγγλία.

Μόσιαλος: Πότε πρέπει να προσέχουν περισσότερο όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο

Σαφείς εξηγήσεις για ποιο λόγο οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα ακόμα και αφότου εμβολιαστούν δίνει ο Ηλίας Μόσιαλος.

Με ανάρτησή του στo Facebook, ο κ. Μόσιαλος εξηγεί το πώς λειτουργούν τα εμβόλια στον οργανισμό μας και ποια είναι η διαφορά των εμβολίων που κυκλοφορούν.

Μόσιαλος για σύνδρομο Guillain-Barré: Δεν έχει αποδειχθεί ο συσχετισμός με τα εμβόλια

Δεν έχει αποδειχθεί ο συσχετισμός των εμβολίων και του νευρολογικού συνδρόμου Guillain-Barré, συνεπώς δεν πρέπει να αναπαράγουμε βιαστικούς ή λανθασμένους συσχετισμούς για την εμφάνιση αυτού του συνδρόμου - ή άλλης σπάνιας ασθένειας- λίγο μετά τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 χωρίς πολύ προσεκτική ανάλυση.

Κορωνοϊός: Όλα όσα γνωρίζουμε για τα εμβόλια των AstraZeneca, Novavax και Johnson & Johnson – Τι λέει ο Μόσιαλος

Οι ανησυχίες που πολλοί εκφράζουν για τα μη-mRNA εμβόλια των AstraZeneca, Novavax και Johnson & Johnson, σε σχέση με τα εμβόλια mRNA των Pfizer/BioNTech και Modernaδεν δικαιολογούνται από τα δεδομένα, ιδιαίτερα όσον αφορά στην πιθανότητα εκδήλωσης βαριάς κ

Μόσιαλος: Αρκετά όμως με τη συνεχή τρομολαγνεία και την καλλιέργεια φόβου - Οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες ελπίδας

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος καλεί τους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού, ενώ υποστηρίζει πως οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες ελπίδας και όχι φόβου.

Μόσιαλος: Εξαιρετική αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου μετά από μία μόνο δόση

Τα νέα που έρχονται το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά για την αποτελεσματικότητά μετά από τις κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης, όπως αναφέρει ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.

Ανησυχία Μόσιαλου: "Αν ξεφύγει κάποιο από τα νέα στελέχη κορωνοϊού..."

Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να υπάρξει μεγάλη διασπορά των νέων μεταλλάξεων κορωνοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στην προστασία των εμβολίων από τα νέα στελέχη αλλά και στο πρόγραμμα εμβολιασμού στη χώρα μας.

Μόσιαλος: Τι δείχνουν οι εμβολιασμοί στο Ισραήλ για το εμβόλιο της Pfizer

Τα έως τώρα ισραηλινά δεδομένα, δείχνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα, φαίνεται να επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού, όπως την είχαν καταγράψει οι κλινικές δοκιμές της Pfizer, επισημαίνει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών

Μόσιαλος: Καλά νέα για το αντιιικό φάρμακο και το εμβόλιο της Pfizer

Σε μελέτη της Ισπανικής εταιρείας PharmaMar για το αντιικό πλιτιδεψίνη αναφέρθηκε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, κάνοντας λόγο για ενδείξεις σημαντικής μείωσης του ιικού φορτίου σε ασθενείς μεταξύ των ημερών 4 και 7 από την έναρξη της θεραπείας.

Μόσιαλος: Η Ευρώπη καθυστέρησε στις παραγγελίες του εμβολίου

Με τον πόλεμο των εμβολίων για τον κορωνοϊό να μαίνεται στους κόλπους της ΕΕ, ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έπρεπε να είχε φροντίσει να κλείσει τις προαγορές.

Κορωνοϊός - Μόσιαλος: Πόσοι θάνατοι αναμένονται καθημερινά αν ξεφύγει η μετάλλαξη

Δύο ανεξάρτητες μελέτες, που προδημοσιεύθηκαν στη βάση ιατρικών ερευνών medRxiv, κατέληξαν στο ανησυχητικό συμπέρασμα ότι η νέα «βρετανική» μετάλλαξη του κορωνοϊού είναι πράγματι αρκετά πιο μεταδοτική, τουλάχιστον κατά 50%, όπως επισημαίνει το «Nature».

Τι λέει ο Ηλίας Μόσιαλος για τις ποσότητες των εμβολίων στην ΕΕ

Την πορεία των εμβολίων επιχειρεί να εξηγήσε σε ανάρτησή του ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την πανδημίαΗλίας Μόσιαλος παραθέτωντας το χρονοδιάγραμμα της αγοράς εμβολίων από την ΕΕ με ανάρτ

Μόσιαλος: Οι 5 προϋποθέσεις για να διαχειριστούμε την πανδημία με μεγαλύτερη επιτυχία

Συνολικά πέντε προϋποθέσεις για την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού με μεγαλύτερη επιτυχία παραθέτει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου:

Μόσιαλος - μετάλλαξη κορωνοϊού: Κυρίως σε ηλικίες έως 19 ετών - Τα ανοιχτά σχολεία πιθανή αιτία

Μια ανασκόπηση των έως τώρα δεδομένων σχετικά με τη νέα μεταδοτική μετάλλαξη του κορωνοϊού, που αρχικά εντοπίσθηκε στη Βρετανία και στη συνέχεια σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα πρόσφατα, πραγματοποιεί ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) σε ανάρτηση του

Subscribe to Ηλίας Μόσιαλος