Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

H κατάθεση «Σαράφη» γκρέμισε τη θεωρία της «σκευωρίας» - Το μεσημέρι η σειρά της «Κελέση»

Στη μία το μεσημέρι της Τρίτης, η επιτροπή εξετάζει στη ΓΑΔΑ την προστατευόμενη μάρτυρα «Αικατερίνη Κελέση». Θα υπάρξει μια ακόμη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής, το πρωί της Τρίτης κατά την οποία είναι προγραμματισμένη η κατάθεση του Δ. Τζανακόπουλου.

Κοινή δήλωση 11 ευρωβουλευτών της "Προοδευτικής Συμμαχίας" για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Κοινή δήλωση εξέδωσαν 11 Ευρωβουλευτές της «Προοδευτικής Συμμαχίας» («Progressive Caucus») στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από 3 Πολιτικές Ομάδες -Ευρωπαϊκή Αριστερά, Σοσιαλιστές, Πράσινοι- για τον άμεσο κίνδυνο αποκάλυψης της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων στο σκάνδαλο Novartis, μετά την απόφαση της Προανακριτικής Επιτροπής του ελληνικού Κοι

Στον Άρειο Πάγο μέλη της προανακριτικής: Ζητείται επανεκτίμηση του καθεστώτος προστασίας μαρτύρων

Μπορεί ο εποπτεύων της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος να ξεκαθάρισε ότι ακόμα και εάν εκτελεστούν τα – νόμιμα – εντάλματα βίαιης προσαγωγής για τους προστατευόμενους μάρτυρες, αυτοί θα καταθέσουν με τη χρήση των ηλεκτρονικών μέτρων προστασίας, ωστόσο η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής χτυπ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αδειάζει τις μεθοδεύσεις ΝΔ και ΚΙΝΑΛ - Σε πανικό ο κ. Γεωργιάδης

"Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αδειάζει τις παράνομες μεθοδεύσεις ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ζητώντας από την Προανακριτική Επιτροπή να εφαρμοστεί η Υπουργική Απόφαση για κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων με χρήση

Ο Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων για τους προστατευόμενους Μάρτυρες της Novartis

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ο Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος ρωτήθηκε από τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Γκιόλα για τα δικαιώματα των προστατευόμενων μαρτύρων και απάντησε:

Άρειος Πάγος για υπόθεση Novartis: Δεν αίρεται το καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων - Διαμάχη κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πηγές του Αρείου Πάγου οι προστατευόμενοι μάρτυρες συνεχίζουν να διέπονται από καθεστώς προστασίας μαρτύρων είτε τελικά εμφανιστούν να καταθέσουν στην Προανακριτική είτε οχι.

Ένταλμα βίαιης προσαγωγής και για την "Κελέση" – Δεν εμφανίστηκε στην ΓΑΔΑ

Στα "χνάρια" του "Μάξιμου Σαράφη" και η "Αικατερίνη Κελέση", η οποία δεν εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει ενώπιον των μελών της Προανακριτικής επιτροπής, που ερευνά την σκευωρία Novartis, όπως άλλωστε είχε ουσιαστικά προαναγγείλει με δήλωσή της προς τα μέλη της Επιτροπής, πριν από μερικές ημέρες.

Άρση προστασίας μαρτύρων: Η διπλή ιδιότητα και ο ρόλος της εισαγγελίας

Για να αρθεί η προστασία των προστατευομένων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis, πρέπει να υποβληθεί αίτημα από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής προς τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους του Αρείου Πάγου.

Σκάνδαλο Novartis: «Δεύτερος γύρος» μετά τις παλινωδίες για τους προστατευόμενους μάρτυρες - Στον Α.Π. ο ΣΥΡΙΖΑ 

Οι τόνοι μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένουν διαίτερα υψηλοί με αφορμή τις παλινωδίες της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα των προστατευόμενων μαρτύρων στο πλαίσιο της Προανακριτικής για Παπαγγελόπουλο και Novartis.

Βούτσης για προστατευόμενους μάρτυρες: Αντιθεσμική προσπάθεια για τη συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis

Ο τέως Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι το καθεστώς του «προστατευόμενου μάρτυρα» αποτελεί διεθνώς μία μεγάλη ασπίδα του δικαιϊκού συστήματος για την ανακάλυψη και την αποκάλυψη πολύ μεγάλων υποθέσεων που έχουν σχέση με τη διαφθορά.

Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Προστατέψετε τους προστατευόμενους μάρτυρες

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καταγγέλλουν "την κατάφωρη παραβίαση του Ευρωπαϊκού Δικαίου που επιβάλλει την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, που είναι οι σύγχρονοι ήρωες της εποχής μας"

Άννα Βαγενά: Η κατάντια της Προανακριτικής

"Ως μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου, αισθάνομαι ντροπή για την παραβίαση στοιχειωδών δικαιωμάτων των πολιτών, που επιχειρείται να συμβεί σήμερα στην προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο Novartis", τονίζει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά, με αφορμή το σημερινό άρθρο της ΑΥΓΗΣ.

"Μπάχαλο" με τους προστατευόμενους μάρτυρες - Δεν ξέρουν πώς θα καταθέσουν

Νέα ανατροπή σημειώνεται στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αλλά και αναταραχή στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας γύρω από την υπόθεση της κατάθεσης των προστατευόμενων μαρτύρων. Οι δύο μάρτυρες καταθέτουν στις 16.00 της Τρίτης στη ΓΑΔΑ αλλά χωρίς να είναι σαφές τι προκρίνει η πλειοψηφία.

Subscribe to προστατευόμενοι μάρτυρες