Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΟΗΕ: Έκκληση Γκουτέρες να «αποφευχθεί ένας νέος ψυχρός πόλεμος»

Αντιμέτωπος με την πανδημία του κορωνοϊού, ο κόσμος χρειάζεται μια "παγκόσμια κατάπαυση του πυρός για τον τερματισμό των 'θερμών' συγκρούσεων, κάνοντας "τα πάντα για να αποφύγει έναν νέο ψυχρό πόλεμο", δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εγκαινιάζοντας την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Οργανισμού.

Νέα πρωτοβουλία για το Κυπριακό ανήγγειλε ο Γκουτέρες

Τη σημασία της ανάπτυξης μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και της αποφυγής μονομερών ενεργειών που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη μελλοντική επιτυχία των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού, υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε με την ευκαιρία την έναρξης της 75ης Συ

Ο κορωνοϊός πλήττει 1 δις άτομα με αναπηρία - Γκουτέρες: Να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους

Έκκληση στις κυβερνήσεις «να θέσουν τα άτομα με αναπηρία στο επίκεντρο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού και των προσπαθειών ανάκαμψης, να διαβουλεύονται και να συνεργάζονται μαζί τους», απευθύνει ο γεν. γραμ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

ΟΗΕ - Γκουτέρες: «Τα φτωχότερα μέλη της κοινωνίας πλήττονται περισσότερο από τον κορωνοϊό και τις συνέπειές του»

«Με την πανδημία να απειλεί τόσα παιδιά, επαναλαμβάνω την επείγουσα έκκλησή μου: Ας προστατέψουμε τα παιδιά μας και ας διασφαλίσουμε την ευημερία τους» τονίζει σε μήνυμά του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Κορωνοϊός: Μία «επικίνδυνη πανδημία παραπληροφόρησης» καταγγέλλει ο επικεφαλής του ΟΗΕ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατήγγειλε την Τρίτη 14 Απριλίου πως η πανδημία της Covid-19 προκαλεί μια «επικίνδυνη επιδημία παραπληροφόρησης», χωρίς ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένες περιπτώσεις χωρών ή μέσων ενημέρωσης.

Έκκληση ΟΗΕ για τα θύματα ενδοοικογενιακής βίας εν μέσω καραντίνας

«Για πολλές γυναίκες και κορίτσια η απειλή είναι μεγαλύτερη εκεί που θα έπρεπε να είναι πιο ασφαλείς: μέσα στα ίδια τους τα σπίτια», τονίζει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ απευθύνοντας έκκληση κατά της ενδοοικογενειακής βίας που σε κάποες χώρες παρουσιάζει ένταση εν μέσω της καραντίνας για τον νέο κορωνοϊό.

Subscribe to Αντόνιο Γκουτέρες