Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό σοκολάτα bueno

Η καλύτερη συνταγή για λαχταριστό και πολύ νόστιμο παγωτό, με μόλις τέσσερα υλικά που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά

120 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
200 γραμμ. πραλίνα φουντουκιού
500 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
6 kinder bueno κομμένα σε κομμάτια

Η συνταγή της ημέρας: Μαροκινό κοτόπουλο με λεμόνι, τζίντζερ και κουρκουμά

Εύκολο αλλά ιδιαίτερο φαγητό, που συνοδεύεται ιδεωδώς με ένα αφράτο κουσκούς. Οι φετούλες λεμονιού με τη φλούδα τού δίνουν οξύτητα και φρεσκάδα. Μπορούμε, όμως, να καθαρίσουμε το λεμόνι από τη φλούδα και να χρησιμοποιήσουμε μόνο το εσωτερικό.

Η συνταγή της ημέρας: Φουρνιστή σαλάτα με ρεβίθια και σταφύλια

Τα φουρνιστά ρεβίθια αποκτούν με το ψήσιμο μια καπνιστή χροιά που δένει τέλεια με τη γήινη νοστιμιά τους. Τα υπόλοιπα υλικά απλώς απογειώνουν το σύνολο. Πιάτο που απολαμβάνουμε ζεστό, σε θερμοκρασία δωματίου ή δροσερό.

Η συνταγή της ημέρας: Shakshuka (ανατολίτικα αυγά με ντομάτα και μπαχαρικά)

Υλικά

  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 2 μικρές καυτερές πιπεριές, φρέσκες ή ξερές, ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο μπεγιεντί

To μπεγιεντί μαγειρευόταν από όλες τις εθνότητες που ζούσαν στην Πόλη και εμφανιζόταν σε διάφορες παραλλαγές, ανάλογα με τις προτιμήσεις. Εδώ φτιάχνεται με κοτόπουλο και πουρέ από κολοκυθάκια.

Η συνταγή της ημέρας: Τυρένια Φολεγάνδρου

Μήλος, Κίμωλος και Φολέγανδρος φημίζονται για τις τυρένιες τους, τυρόπιτες ανοιχτές σαν τάρτες, με το ζυμάρι να θυμίζει αυτό της πίτσας. Πεντανόστιμες μες στην απλότητά τους, ειδικά όταν γίνονται με φρέσκα, ντόπια τυριά.

Υλικά

Για τη γέμιση

Η συνταγή της ημέρας: Oι αριστουργηματικές σπανιόλικες κροκέτες

Βήμα-βήμα κροκέτες σπάνιας υφής και νοστιμιάς, που οι Ισπανοί θεωρούν τον εκλεκτότερο μεζέ τους.

Υλικά

Για την ελαφριά μπεσαμέλ

  • 3 λίτρα γάλα πλήρες, χλιαρό
  • 375 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 375 γρ. αλεύρι

Για την υπόλοιπη γέμιση

Η συνταγή της ημέρας: Κερασόπιτα

Μια ακαταμάχητη συνταγή τώρα που τα κεράσια είναι στην εποχή τους.

Δυο φύλλα τραγανής ζύμης τάρτας σκεπάζουν μια απολαυστική γέμιση ολόκληρων κερασιών. Η κερασόπιτα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Αμερική, ενώ συνοδεύεται απολαυστικά με κρέμα σαντιγί ή παγωτό.

Υλικά
 

Μελιτζάνες παπουτσάκια

Μερακλίδικο και μπελαλίδικο φαγητό που χρειάζεται εμπειρία και μεράκι, αλλά που θα σας αποζημιώσει με τη νοστιμιά και την εμφάνισή του.

Subscribe to Η συνταγή της ημέρας