Η συνταγή της ημέρας: Φτιάξτε μόνοι σας πεντανόστιμα ποντιακά πιροσκί
Αγαπημένο ποντιακό έδεσμα – απλό στην παρασκευή και χορταστικότατο.
Βασικός κανόνας είναι ότι τα πισία πάνε πάντα δυο δυο.
Υλικά
για 20 κομμάτια
Αγαπημένο ποντιακό έδεσμα – απλό στην παρασκευή και χορταστικότατο.
Βασικός κανόνας είναι ότι τα πισία πάνε πάντα δυο δυο.
Υλικά
για 20 κομμάτια
Μια νόστιμη μακαρονάδα με τορτελίνια και κοτόπουλο που θα ενθουσιάσει με τη γεύση της όλη την οικογένεια.
Υλικά
Εύκολη συνταγή που θα την ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια
Υλικά για 6 άτομα
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Γλυκιά ζεστή σοκολάτα που θα λατρέψετε!
1 lt γάλα, πλήρες
2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
2 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
Για το σερβίρισμα:
Marshmallows
Σιρόπι σοκολάτας
1. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Αλμυρή τάρτα κολοκύθας με φορμαέλα και καραμελωμένο κρεμμύδι, για μια μοναδική συνταγή που θα σας ξετρελάνει με τις γεύσεις και της μυρωδίες της! Ο Πέτρος Συρίγος υπογράφει τη συνταγή…
Υλικά
Θέλετε λαχταριστό σοκολατένιο κέικ γρήγορα και εύκολα; Σας έχουμε την ιδανικότερη συνταγή!
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175ºC.
Την άλλη μέρα, τους βάζετε στην κατσαρόλα, έχουμε ξαναπεί, ότι εγώ χρησιμοποιώ πολύ την χύτρα ταχύτητας κι αυτό γιατί έχει πολλά ατού.
Ινδοκάρυδο σιροπιαστό και αφράτο, ή αλλιώς ραβανί, μία απλή και εύκολη συνταγή για να ετοιμάσετε αυτό το παραδοσιακό γλυκό που ταιριάζει σε κάθε περίσταση!
Υλικά
Για το σιρόπι
3 ½ ποτήρια του νερού νερό
3 ½ ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 ξύλλο κανέλας
3 βανίλιες
2 φλούδες απο λεμόνι
Συνταγή σμυρναίικη: Πρωτότυπη, πεντανόστιμη και ιδανική τόσο για ένα γιορτινό όσο και για το καθημερινό μας τραπέζι.
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για λαχταριστά σοκολατένια σαντουιτσάκια.
Υλικά
Ένα πιάτο τόσο άρρηκτα συνδεδεμένο στη συνείδησή μας με την κλασική γαλλική κουζίνα αποδεικνύεται γνωστό και οικείο στον μακρινό Πόντο. Άφθονο, βλέπετε, το βούτυρο αλλά και οι πέστροφες στα ορεινά ποτάμια και στα ρυάκια των Ποντικών Άλπεων. Όσο για τα αμύγδαλα και γενικά τους ξηρούς καρπούς, συνηθίζονται στα ποντιακά πιάτα.
Υπέροχη και πανεύκολη συνταγή για σοκολατένιο σουφλέ.Την δοκίμασα κι εγώ και είναι ακόμα πιο εύκολη απ όσο φαντάζεσαι… Θα χρειαστείς μόνο 4 υλικά για να φτιάξεις αυτό το υπέροχο γλύκισμα, ιδανικό να κάνει τα απογεύματα του χειμώνα ακόμη πιο συναρπαστικά.
Στο ποτήρι μας, ένα σαντορινιό Νυχτέρι ή ένα ισπανικό Sherry Αmontillado.
Νόστιμη και ιδιαίτερη ιταλική συνταγή για ταλιατέλες με μανιτάρια.
Υλικά
Ένα πακέτο ταλιατέλες
βούτυρο
1 κούπα τσαγιού ελιές κομμένες
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/4 κούπα τσαγιού ξίδι
3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
3-4 λιαστές ντομάτες
Μια εύκολη συνταγή για κουραμπιέδες, κατάλληλη για την εποχή!
Υλικά
Ένα μυρωδάτο, ζουμερό πιλάφι που μοιάζει με ριζότο, αλλά γίνεται γρηγορότερα και με σκέτο νερό αντί για ζωμό. Η γεύση του ενισχύεται ιδιαίτερα με τις ελιές. Η σεφ προτιμά τις δαμασκηνοελιές για την μπαμπάτσικη σάρκα τους, εσείς όμως χρησιμοποιήστε ελιές της αρεσκείας σας.
Σήμερα σας προτείνουμε να μπείτε στην κουζίνα και να φτιάξετε το panettone που είναι ίσως το πιο κλασικό χριστουγεννιάτικο γλυκό των Ιταλών και πλέον μια αγαπημένη μας επιλογή για το γιορτινό τραπέζι.
Υλικά
350 γρ. αλεύρι δυνατό
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας νερό (χλιαρό)
Η συνταγή είναι ρωσική (όπως και το όνομά της: «καπούσκι» σημαίνει «λάχανο») και την έφεραν οι Πόντιοι έμποροι που δραστηριοποιούνταν στην αχανή ρωσική επικράτεια.