Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η συνταγή της ημέρας: Τάρτα με τυριά

Εύκολη συνταγή που θα την ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια

Υλικά για 6 άτομα

Για τη ζύμη

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο
  • 1 αβγό
  • 2κ.γ νερό
  • λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

Η συνταγή της ημέρας: Ζεστή σοκολάτα με πραλίνα φουντουκιού

Γλυκιά ζεστή σοκολάτα που θα λατρέψετε!

ΥΛΙΚΑ

1 lt γάλα, πλήρες

2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού

2 κ.σ. κακάο

2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

 

Για το σερβίρισμα:

Marshmallows

Σιρόπι σοκολάτας

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Η συνταγή της ημέρας: Το πιο εύκολο σοκολατένιο κέικ

Θέλετε λαχταριστό σοκολατένιο κέικ γρήγορα και εύκολα; Σας έχουμε την ιδανικότερη συνταγή!

Υλικά

  • 1 μικρή συσκευασία μερέντα (πάστα φουντουκιού)
  • 2 αβγά
  • 10 κουτ.σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175ºC.

Η συνταγή της ημέρας: Γίγαντες φούρνου με θυμάρι και λεμόνια

Τους γίγαντες τους βάζουμε από το βράδυ στο νερό για να φουσκώσουν.

Την άλλη μέρα, τους βάζετε στην κατσαρόλα, έχουμε ξαναπεί, ότι εγώ χρησιμοποιώ πολύ την χύτρα ταχύτητας κι αυτό γιατί έχει πολλά ατού.

Η συνταγή της ημέρας: Ινδοκάρυδο σιροπιαστό & αφράτο

Ινδοκάρυδο σιροπιαστό και αφράτο, ή αλλιώς ραβανί, μία απλή και εύκολη συνταγή για να ετοιμάσετε αυτό το παραδοσιακό γλυκό που ταιριάζει σε κάθε περίσταση!

Υλικά

Για το σιρόπι

3 ½ ποτήρια του νερού νερό
3 ½ ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 ξύλλο κανέλας
3 βανίλιες
2 φλούδες απο λεμόνι

Η συνταγή της ημέρας: Πέστροφες με αμύγδαλα

Ένα πιάτο τόσο άρρηκτα συνδεδεμένο στη συνείδησή μας με την κλασική γαλλική κουζίνα αποδεικνύεται γνωστό και οικείο στον μακρινό Πόντο. Άφθονο, βλέπετε, το βούτυρο αλλά και οι πέστροφες στα ορεινά ποτάμια και στα ρυάκια των Ποντικών Άλπεων. Όσο για τα αμύγδαλα και γενικά τους ξηρούς καρπούς, συνηθίζονται στα ποντιακά πιάτα.

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ σοκολάτας με 4 μόνο υλικά

Υπέροχη και πανεύκολη συνταγή για σοκολατένιο σουφλέ.Την δοκίμασα κι εγώ και είναι ακόμα πιο εύκολη απ όσο φαντάζεσαι… Θα χρειαστείς μόνο 4 υλικά για να φτιάξεις αυτό το υπέροχο γλύκισμα, ιδανικό να κάνει τα απογεύματα του χειμώνα  ακόμη πιο συναρπαστικά.

Η συνταγή της ημέρας: Απλές και τραγανές δίπλες με ελαιόλαδο

Απλές και τραγανές δίπλες με ελαιόλαδο!

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά μεγάλα (ή 5 μεσαία)
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα ή 2 κάψουλες βανίλιας
  • 2 κοφτές κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κοφτές κουτ. σούπας ζάχαρη αραβοσιτέλαιο, για το τηγάνισμα

Η συνταγή της ημέρας: Tαλιατέλες με μανιτάρια και ελιές

Νόστιμη και ιδιαίτερη ιταλική συνταγή για ταλιατέλες με μανιτάρια.

Υλικά

Ένα πακέτο ταλιατέλες

βούτυρο

1 κούπα τσαγιού ελιές κομμένες

2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1/4 κούπα τσαγιού ξίδι

3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί

3-4 λιαστές ντομάτες

Η συνταγή της ημέρας: Πιλάφι με μελιτζάνες και φέτα, σαν ριζότο

Ένα μυρωδάτο, ζουμερό πιλάφι που μοιάζει με ριζότο, αλλά γίνεται γρηγορότερα και με σκέτο νερό αντί για ζωμό. Η γεύση του ενισχύεται ιδιαίτερα με τις ελιές. Η σεφ προτιμά τις δαμασκηνοελιές για την μπαμπάτσικη σάρκα τους, εσείς όμως χρησιμοποιήστε ελιές της αρεσκείας σας.

Η συνταγή της ημέρας: Κορμός σοκολάτα-κάστανο

Μια Χριστουγεννιάτικη, εύκολη & νόστιμη συνταγή!

Υλικά

  • 1 κιλό κάστανα ωμά
  • 1/2 κιλό κουβερτούρα μπίτερ, σπασμένη σε κομμάτια
  • 3/4 φλιτζ. βούτυρο αγελάδος
  • 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 1½ φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  • 6 - 7 κάστανα γλασέ

Διαδικασία

Συνταγή της ημέρας: Panettone - Πώς να φτιάξετε το παραδοσιακό ιταλικό γλυκό των Χριστουγέννων

Σήμερα σας προτείνουμε να μπείτε στην κουζίνα και να φτιάξετε το panettone που είναι ίσως το πιο κλασικό χριστουγεννιάτικο γλυκό των Ιταλών και πλέον μια αγαπημένη μας επιλογή για το γιορτινό τραπέζι.

Υλικά

350 γρ. αλεύρι δυνατό

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3 κουταλιές της σούπας νερό (χλιαρό)

Subscribe to Η συνταγή της ημέρας