Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μνημόσυνο για τον Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων

Στον Γαλατά Χανίων, την ιδιαίτερη πατρίδα του Μίκη Θεοδωράκη και στη γη όπου «αγκάλιασε» τον μεγάλο και διεθνώς αναγνωρισμένο μουσικοσυνθέτη, τελέστηκε το Σάββατο (09/10), το 40ήμερο μνημόσυνό του, παρουσία των παιδιών του, συγγενών και πλήθος κόσμου.

Στις 9 Οκτωβρίου το μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη στο Γαλατά Χανίων

Το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαλατά Χανίων, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, το πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία.

Γλυπτά Παρθενώνα: Η UNESCO καλεί επισήμως τη Μεγάλη Βρετανία να τα επιστρέψει στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά η UNESCO με απόφασή της -και όχι με απλή σύσταση, όπως συνέβαινε ως τώρα- καλεί τη Μεγάλη Βρετανία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα και να τα επιστρέψει στην Ελλάδα.

Τιμητική διάκριση στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη από την Αίγυπτο

Με θερμά χειροκροτήματα υποδέχτηκε το αιγυπτιακό κοινό χθες την τιμητική διάκριση που απένειμε ο ιδρυτής και πρόεδρος του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής Καΐρου, Ιντασάρ Άμπντελ Φατάχ, στη μνήμη και το έργο του αξέχαστου Μίκη Θεοδωράκη.

Η 1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ είναι μια γιορτή για τον πολιτισμό

Του Σταύρου Ξηντάρα

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Βριλησσίων στο πλαίσιο των δράσεων, που αναπτύσσει για τον πολιτισμό και την αλληλεγγύη, οργανώνει 20-22/9/2021 στο θέατρο Νταμάρι - ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ την 1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Τη Δευτέρα η παρουσίαση του βιβλίου «Tο Άλλο Τώρα. Αντιμέτωποι μ’ ένα εναλλακτικό παρόν», του Γιάνη Βαρουφάκη

Την Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου στις 19.30 στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη «Tο Άλλο Τώρα. Αντιμέτωποι μ’ ένα εναλλακτικό παρόν».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιανης Βαρουφάκης, ο συγγραφέας Χριστόφορoς Κάσδαγλης κι η επιμελήτρια εικαστικών τεχνών Ηλιάνα Φωκιανάκη.

Subscribe to ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ