Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διπολική πολιτική: Ο Σόιμπλε παίζει με τα νεύρα μας

Διπολική πολιτική: Ο Σόιμπλε παίζει με τα νεύρα μας

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ

Τη συνηθισμένη του τακτική θυμήθηκε και πάλι ο γνωστός σε όλους τους Έλληνες υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καθώς για κάθε καλή κουβέντα που λέει για τη χώρα μας συμπληρώνει και ένα δηλητηριώδες... βέλος.

Μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα που απείχε από το ελληνικό ζήτημα ο κ. Σόιμπλε επανήλθε και πάλι με δηλώσεις διπολικές, ακατανόητες για το μέσο νου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ενώ είπε ότι δεν είναι απαισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων, καθώς έχει σημειωθεί πρόοδος, ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι έχει αμφιβολίες για την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος διάσωσης και επανέφερε τη γνωστή θέση για προσωρινή έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Ερωτηθείς σε συνέδριο στο Βερολίνο για το εάν το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης θα επιτύχει, ο κ. Σόιμπλε απάντησε πως «δεν είμαι σίγουρος ότι θα λειτουργήσει. Θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία της εξωτερικής υποτίμησης», φέρεται να είπε.

Στον αντίποδα, όμως, σύμφωνα με το Reuters, είπε επίσης: «Πιστεύω ότι η αξιολόγηση του προγράμματος της Ελλάδας φέτος δεν θα είναι τόσο δραματική όσο πέρυσι. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος, έχουμε σημειώσει πρόοδο», υποστήριξε.

Ακόμη, σύμφωνα με το Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε πως οι Έλληνες για πρώτη φορά συμφώνησαν να δεχθούν ανθρώπους από άλλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, προκειμένου να εργαστούν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Και έκλεισε με μια φράση που μάλλον ακούγεται ειρωνική: «Οι Έλληνες θα βιώσουν τώρα πώς είναι μία σύγχρονη διοίκηση».