Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
πρωθυπουργός

Η χρηματοδότηση της αγοράς στην συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τράπεζα Ανάπτυξης (EBRD)

Με την αναστροφή του κλίματος στην ελληνική αγορά, την αναζωπύρωση των επενδύσεων και την επαναφορά της ελληνικής Οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά, να αποτελούν προτεραιότητα στον κυβερνητικό σχεδιασμό, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD) Σούμα Τσακραμπάρτι (Suma Chakrabarti) στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η EBRD, είναι στρατηγικός σύμμαχος  στην χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων στην ελληνική αγορά και η παρουσία της στην Ελλάδα, προσθέτει ακόμα ένα βέλος στην «φαρέτρα» των  χρηματοδοτικών εργαλείων, στα οποία μπορεί να υπολογίζει η κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση, ο Πρωθυπουργός καλωσόρισε τη δραστηριοποίηση της EBRD στην Ελλάδα, τη δραστηριοποίησή της με 7 επενδυτικά σχέδια, ενώ  παράλληλα τόνισε και τη συμβολή της στην πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Μετά την «ανάσα» της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών που αποτελούν και τον βασικό «πυλώνα» άντλησης ρευστότητας για το ελληνικό επιχειρείν, το ενδιαφέρον «φουντώνει» για άνοιγμα της «κάνουλας» ρευστότητας, σε βαθμό που να μπορεί να αξιοποιηθεί από την αγορά.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, σε σχέση με τη συνεργασία EBRD και ελληνικής κυβέρνησης, «τονίστηκε ο κομβικός ρόλος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συζητήθηκαν τα χρηματοδοτικά σχέδια της EBRD υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ιδιαίτερη έμφαση στην εξωστρέφεια και τον εξαγωγικό προσανατολισμό τους, καθώς επίσης στις υποδομές, την περιφερειακή ανάπτυξη, και τη δημιουργία απασχόλησης σε δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας».

tsipras