Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γιώργος Πιτσιλής: Οι φορολογούμενοι γλίτωσαν 1,8 εκατ. επισκέψεις στην εφορία εν μέσω πανδημίας

Κάνοντας χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) οι φορολογούμενοι γλίτωσαν περισσότερες από 1, 8 εκατομμύρια επισκέψεις στις εφορίες εν μέσω πανδημίας, δήλωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ για φυσικά πρόσωπα, επαγγελμ

Επιτέλους οι συνταξιούχοι θα πάρουν τα αναδρομικά και τις αυξήσεις

Του Θανάση Λυρτσογιάννη από την Κυριακάτιικη Kontranews

Ύστερα από πολλές αναβολές οι συνταξιούχοι θα πάρουν επιτέλους αναδρομικά που τους επιδίκασε το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση του Οκτωβρίου 2019.

Συντάξεις, αναδρομικά, επιδόματα: Πληρωμές από σήμερα έως τις 30 Ιουλίου

Περίπου 2,5 δισ. ευρώ σε 5,6 εκατ. δικαιούχους θα καταβληθούν από σήμερα 26 έως τις 30 Ιουλίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, του e-ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα:

Από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα γίνουν την περίοδο 26-30 Ιουλίου οι εξής καταβολές:

Αναδρομικά συνταξιούχων: Αρχίζουν οι πληρωμές - Ποιοι πάνε πρώτοι ταμείο

Aπό την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζουν οι πληρωμές των αυξήσεων και των αναδρομικών σε συνταξιούχους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Πρώτοι πάνε Ταμείο οι νέοι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα ενώ προς το τέλος της εβδομάδας ακολουθούν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου.

Τί συμβαίνει με το Ταμείο Ανάκαμψης

ΤΟ Κοινοτικό Ταμείο Στήριξης αποτελεί ίσως την τελευταία ευκαιρία για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ένα ισχυρό χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο αν αξιοποιηθεί σωστά θα βάλει σε νέα τροχιά την οικονομία της χώρας.

Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ: Δείτε ΕΔΩ αν είστε δικαιούχος - Βγήκαν τα αποτελέσματα

Αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.oaed.gr/koinonikos-toyrismos οι οριστικοί πίνακες Δικαιούχων, Ωφελουμένων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων – Ακτοπλοϊκών Εισιτηρίων, καθώς και Αποκλειομένων, του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ για το 2021-2022,

Μυτιληναίος: Υπεγράφη η συμφωνία με τη ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση της Αλουμίνιον

Η MYTILINEOS (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη ΔΕΗ Α.Ε. για την παροχή  ηλεκτρικής ενέργειας του εργοστασίου «Αλουμίνιον της Ελλάδος», του Τομέα Μεταλλουργίας.

Συνταξιούχοι: Πότε θα πληρωθούν τα αναδρομικά - Ποιοι και πόσα θα λάβουν

Στις 27 Ιουλίου μαζί με τις συντάξεις Αυγούστου θα καταβληθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά του νέου ασφαλιστικού νόμου σε περίπου 60.000 συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά τον Μάιο του 2016.

Άνοιξε η πλατφόρμα για το freedom pass - Πώς θα πάρουν τα 150 ευρώ οι εμβολιασμένοι νέοι

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για το freedom pass για τους νέους ηλικίας 18-24 ετών. Θα μπορούν στο freedompass.gov.gr να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να τους χορηγείται η οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ.

Βουτιά για τις μετοχές παγκοσμίως - Ανησυχούν για τη μετάλλαξη Δ και την κλιμάκωση της έντασης ΗΠΑ-Κίνας

«Βουτιά» κάνει η χρηματιστηριακή αγορά παγκοσμίως, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού «στοιχειώνει» τον πλανήτη, αλλά και η αυξανόμενη ένταση μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας κλιμακώνεται.

Βαριές "καμπάνες" για συνταξιούχους που εργάζονται και δεν το δηλώνουν - Ποιοι εξαιρούνται

Με βαριές «καμπάνες» απειλούνται οι απόμαχοι της δουλειάς που δεν θα δηλώσουν ότι εργάζονται ενώ λαμβάνουν σύνταξη. Υπενθυμίζεται ότι όσοι συνταξιούχοι απασχολούνται βγαίνουν κερδισμένοι, καθώς με πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης και τους τέως υπουργού Γιάννη Βρούτση το «πέναλτι» μειώθηκε από 60% στο 30%.

Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων του Αυγούστου ανά ταμείο

Το πρόγραμμα πληρωμών κύριων και επικουρικών συντάξεων

Από 26 έως 29 Ιουλίου θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις για το μήνα Αύγουστο στους δικαιούχους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΚΑ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα πληρωμών:

Χωρίς ασφάλιση η αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους - Τι θα περιλαμβάνει η ρύθμιση

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για όσο χρόνο παραμένουν σε αναστολή, δεν θα χάνουν χρήματα από το μισθό τους, θα χάνουν και ένσημα

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η νομοθετική ρύθμιση για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, η οποία προβλέπει κυρώσεις, για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.

Πάγωμα των φοροελαφρύνσεων μέχρι το 2023

Στο συρτάρι μέχρι το 2023 μπαίνουν τα σχέδια της κυβέρνησης για μόνιμες μειώσεις φόρων μετά τις συστάσεις των δανειστών ότι αν υπάρξουν παροχές, αυτές θα είναι προσωρινού χαρακτήρα.

Subscribe to ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ