Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γιώργος Πιτσιλής: Οι φορολογούμενοι γλίτωσαν 1,8 εκατ. επισκέψεις στην εφορία εν μέσω πανδημίας

Κάνοντας χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) οι φορολογούμενοι γλίτωσαν περισσότερες από 1, 8 εκατομμύρια επισκέψεις στις εφορίες εν μέσω πανδημίας, δήλωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ για φυσικά πρόσωπα, επαγγελμ

ΑΑΔΕ: Στα «δίχτυα» της 35 κοντέινερ λαθραία τσιγάρα

 

Λαθρεμπόριο-μαμούθ αποκάλυψε η ΑΑΔΕ στον Πειραιά, καθώς σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Διοικητής της Γιώργος Πιτσιλής κατασχέθηκαν 35 κοντέινερ που περιείχαν 338 εκατομμύρια λαθραία τεμάχια τσιγάρων με τη συνολική αξία των δασμών να ανέρχεται σε 72 εκατ. ευρώ.

Μείωση μισθών με την κατάργηση υπερωριών - Ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς για τον Νόμο Χατζηδάκη

Ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς εξηγεί αναλυτικά ποιοι μισθοί θα υποστούν μειώσεις από τον Νόμο για τα Εργασιακά που φέρνει ο Κωστής Χατζηδάκης καθώς και θεσμοθέτηση της ανταπεργίας στην εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη

Συντάξεις Ιουνίου: Πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές - Όλες οι ημερομηνίες

Τις ημερομηνίες πληρωμής κύριων και επικουρικών συντάξεων για τον μήνα Ιούνιο ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 13ης Μαΐου 2021 το εξής πρόγραμμα πληρωμής:

Φρένο στην ασυδοσία των τραπεζών από τον Άρειο Πάγο

Το ζήτημα του λεγόμενου «δόλου» του δανειολήπτη, ο οποίος έφτασε να βρίσκεται σε κατάσταση αδυναμίας πληρωμών και να ζητήσει την υπαγωγή του στον νόμο Κατσέλη, ήταν από τις πιο διαδεδομένες ενστάσεις των τραπεζών στις δίκες. 

"Κουρεμένα" ενοίκια: Ποιοι απαλλάσσονται από την καταβολή και τον Μάιο - Όλες οι λεπτομέρειες

Από την καταβολή ενοικίων για τον μήνα Μάιο απαλλάσσονται πλήρως οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με την τροπολογία του άρθρου 1 που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή.

Τροπολογία ΥΠΟΙΚ: Μείωση της προκαταβολής φόρου - Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης και το 2022

Από 55% έως 70% μειώνεται το ποσοστό προκαταβολής του φόρου για τις επιχειρήσεις για το φορολογικό έτος 2020 και 2021 όπως αναφέρεται σε νέα τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στην Βουλή.

Κοινωνική οργή για το αντεργατικό έκτρωμα που ευνοεί ΣΕΒ και τράπεζες

ΠΟΛΕΜΟ στον κόσμο της εργασίας ανοίγει η κυβέρνηση θέτοντας σήμερα σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Σε θέσεις μάχης οι εργαζόμενοι με τον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη να δέχεται πυρά από συνδικάτα και κόμματα, αλλά ακόμη και εσωκομματική κριτική.

Εστίαση: Η Κομισιόν ενέκρινε το ελληνικό πρόγραμμα επανεκκίνησης

Η Κομισιόν ενέκρινε την Τρίτη, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για να στηριχθούν επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εστίαση και επλήγησαν από το ξέσπασμα του κορονοϊού, με το καθεστώς να εγκρίνεται βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων.

Οικογένεια Pizza Fan - Ένα ανθρώπινο μοντέλο franchising που αποδίδει

Mέσα στις δύσκολες συνθήκες που όλοι αντιμετωπίζουμε καθημερινά, οι περισσότερες εταιρείες δοκιμάζονται. Κάποιες όμως παρουσιάζουν καταπληκτικά αποτελέσματα χωρίς να επηρεάζονται από τις εξωτερικές συνθήκες.

Επίδομα 534 ευρώ - Αναστολές Απριλίου: Πληρωμή σήμερα - Τι ώρα μπαίνει

Σήμερα Τρίτη 11 Μαΐου πληρώνεται το επίδομα 534 ευρώ που αντιστοιχεί στις αναστολές Απριλίου.

Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 472.899 και το συνολικό κονδύλι του Υπουργείου Εργασίας είναι 212, 2 εκατ. ευρώ.

Τι αλλάζει στις γονικές άδειες: Πόσες ημέρες δικαιούται ο νέος πατέρας - Προστασία από την απόλυση για 6 μήνες

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και άλλων οργανώσεων, όπου παρουσιάστηκαν οι βασικές κατευθύνσεις του νομοσχεδίου για τις γονικές άδειες. Όπως τόνισε ο υπουργός: «Το νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας που παρουσιάζεται σύντομα σε δημόσια διαβο

Συντάξεις: Ανατροπές στα πλασματικά έτη - Τι ισχύει για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες (Παραδείγματα)

Αλλαγές στην εξαγορά για τα πλασματικά έτη ασφάλισης θα έχουν αναδρομικά από 1ης/1/2020 οι μισθωτοί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες προκειμένου να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και να πάρουν είτε μόνο κύρια είτε και επικουρική σύνταξη.

Έρχονται ανατροπές σε 7 κλάδους για την Κυριακάτικη εργασία

Πότε οφείλεται προσαύξηση 75% και πότε ο εργοδότης πληρώνει και το 1/25 του μισθού

Νέα δεδομένα για την κυριακάτικη εργασία σε επτά κλάδους της οικονομίας φέρνει το εργασιακό νομοσχέδιο που αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα, δηλαδή σε λίγες μέρες.

Subscribe to ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ