Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κοντά σε «σχέδιο διάσωσης» και όχι σε κορωνο-ομόλογα οι Ευρωπαίοι ΥΠ.ΟΙΚ.

Λόγω της διαφωνίας της Γερμανίας και ακόμα τριών χωρών -Ολλανδία, Αυστρία, Φινλανδία-, η πρόταση εννέα κρατών μελών, με επικεφαλής την Ιταλίας και την Ισπανία, για την έκδοση κορονο-ομολόγων, ώστε να αμβλυνθούν οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, δεν φαίνεται να έχει τύχη στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup.

Κορωνοϊός: Voucher 18μηνης διάρκειας για αποζημίωση των πελατών από ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά γραφεία

Σε ρύθμιση με την οποία δίνεται στις τουριστικές επιχειρήσεις η δυνατότητα να αποζημιώνουν τους πελάτες τους με την έκδοση voucher 18μηνης διάρκειας, με σκοπό τη στήριξη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού, προχωράει το υπουργείο Τουρισμού.

Σήμερα το κρίσιμο Eurogroup: Πιέσεις για ομόλογα-corona και τα εναλλακτικά πλάνα

Ιδιαιτέρως κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup καθώς οι 19 υπ. οικονομικών της Ευρωζώνης καλούνται να βρουν την χρυσή τομή μεταξύ των κρατών μελών για την επόμενη ημέρα της ευρωπαϊκής οικονομίας, μετά το αδιέξοδο της Συνόδου Κορυφής στις 26 Μαρτίου.

Μείωση ενοικίου 40% και στις πληττόμενες επιχειρήσεις που μένουν ανοιχτές

Οι επιχειρήσεις που έχουν μείωση τζίρου εξαιτίας του κορωνοϊου αλλά παραμένουν ανοιχτές μπαίνουν στο ευεργετικό μέτρο των μειωμένων ενοικίων κατά 40% ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Voucher 18μηνης διάρκειας στις τουριστικές επιχειρήσεις για τις αποζημιώσεις των πελατών τους

Σε ρύθμιση με την οποία δίνεται στις τουριστικές επιχειρήσεις η δυνατότητα να αποζημιώνουν τους πελάτες τους με την έκδοση voucher 18μηνης διάρκειας, με σκοπό τη στήριξη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων, προχωράει το υπουργείο Τουρισμού.

Σεντένο: Το Eurogroup θα συζητήσει αύριο για μέτρα στήριξης περίπου μισού τρισ. ευρώ

To αυριανό Eurogroup θα συζητήσει νέα μέτρα για τη στήριξη του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία θα παρέχουν ένα δίχτυ ασφαλείας για τις χώρες, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους και ανέρχονται συνολικά σε περίπου μισό τρισεκ.

Σόιμπλε και Φεράν γράφουν για την επέκταση των δημοσιονομικών εργαλείων λόγω της κρίσης του Covid-19

Οι πρόεδροι των δύο εθνικών κοινοβουλίων (Γερμανίας και Γαλλίας) μιλούν για περισσότερη αλλγλεγγύη. Ωστόσο, η γαλλική κυβέρνηση είναι υπέρ της δημιουργίας των λεγόμενων ομολόγων κορονοϊού, ενώ η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι απολύτως αντίθετη.

Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται την επιστρεπτέα προκαταβολή – Όλες οι προϋποθέσεις

Ποιες θεωρούνται «προβληματικές» από τον νόμο

Διευκρινίσεις έδωσε το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τις επιχειρήσεις που επλήγησαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και δικαιούνται να λάβουν την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Οι επιχειρήσεις που δύνανται να υποβάλουν δήλωση πρέπει:

Επίδομα εργαζομένων-επιχειρήσεων: Όλες οι ημερομηνίες πληρωμών -Πότε κλειδώνει το σύστημα & τα «παράθυρα»

Περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις δόθηκαν για τα επιδόματα σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις, στο πλαίσιο των μέτρων για την οικονομική ζημιά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Subscribe to ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ