Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

6,4 δισ. ευρώ για τη στήριξη 3 εκατ. δικαιούχων κατά την πανδημία

Το μεγαλύτερο και μαζικότερο πρόγραμμα στήριξης εργαζομένων και ανέργων, που έχει υιοθετηθεί τα τελευταία χρόνια, υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Επενδύσεις σε υπεράκτια αιολικά πάρκα και πλωτά φωτοβολταϊκά

Τους επόμενους μήνες η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί σημαντικές επενδύσεις για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων, αλλά και πλωτών φωτοβολταϊκών, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας σε διαδικτυακή διάσκεψη με τίτλο «Blue Economy Forum: The Way to Green Recovery».

Συντάξεις: Νέα αναδρομικά από 1.000 έως 21.000 ευρώ για 11 έως 60 μήνες – Ποιοι οι δικαιούχοι

Νέα αναδρομικά από 1.000 έως 21.000 ευρώ για το διάστημα 11-60 μηνών αναμένεται να λάβουν οι απόστρατοι συνταξιούχοι και οι συνταξιούχοι του δημοσίου, λόγω των αντισυνταγματικών περικοπών που έχουν υποστεί.

Προσωρινή σύνταξη: Έως τις 10 Μαρτίου σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Μέχρι τις 10 Μαρτίου θα τεθεί σε εφαρμογή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων χορήγησης προσωρινής σύνταξης από όσους έχουν εκκρεμείς αιτήσεις προκειμένου τον Μάιο να λάβουν την προκαταβολή και τα αναδρομικά που δικαιούνται.

Βασίλης Σπανάκης: Πρέπει να ανοίξει η Οικονομία αλλά προέχει η Υγεία 

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Σπανάκης στο δελτίο Kontra News 10 με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη

► Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν σεβάστηκαν τους προσωπικούς κι οικογενειακούς λόγους του κυβερνητικού εκπροσώπου κ.Ταραντίλη 
► Πρέπει να ανοίξει η Οικονομία αλλά προέχει η Υγεία 
► Στόχος η ενίσχυση ρευστότητας

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι δεν πληρώνουν φόρο ακινήτων

Περισσότεροι αναμένεται να είναι φέτος όσοι δικαιούνται πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, καθώς οι προϋποθέσεις για τη μείωση κατά 50% παραμένουν σταθερές, αλλά αυξάνονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα δηλώσουν χαμηλότερα εισοδήματα.

Έξι νέες ρυθμίσεις για τα ενοίκια: Οι απαλλαγές και οι αποζημιώσεις για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Έξι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για το θέμα των ενοικίων σχεδιάζει να προωθήσει εν μέσω πανδημίας για ψήφιση προς τη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Αναλυτικά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι ρυθμίσεις αυτές είναι οι εξής:

Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει σήμερα η διορία για την πληρωμή τους

Τελευταία ευκαιρία έχουν οι κάτοχοι οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021. Η παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών λήγει σε λίγες ώρες και καλύπτει και την ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων.

Ολιγοήμερη παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση μέχρι την Δευτέρα για τα τέλη κυκλοφορίας ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών. 

Νέα παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2021 έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, η παράταση θα είναι μέχρι και την Δευτέρα 1 Μαρτίου. 

Επίδομα 534 ευρώ σε εργαζομένους στον τουρισμό: Άρχισαν οι δηλώσεις για Ιανουάριο - Φεβρουάριο

Έως τις 15 Μαρτίου δίνεται η δυνατότητα υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων για τη λήψη αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ ανά μήνα, για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Αναλυτικά, αφορά:

Τέλη κυκλοφορίας: Τελευταία ημέρα για την πληρωμή τους σήμερα - Έρχονται "τσουχτερά" πρόστιμα

Ιδιοκτήτες οχημάτων... σπεύσατε. Τελευταία ημέρα σήμερα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας καθώς όπως δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας δεν θα δοθεί παράταση. Έτσι όσοι δεν πληρώσουν τα ποσά που τους αναλογούν, κινδυνεύουν με "αλμυρά" πρόστιμα.

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε δηλώνονται οι αναστολές Μαρτίου

Η υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας από τις επιχειρήσεις εργοδότες για τον Μάρτιο 2021, προκειμένου να λάβουν οι εργαζόμενοι το επίδομα των 534 ευρώ, γίνεται προαναγγελτικά από 3/3/2021 έως και 7/3/2021 για μέρος ή για όλο τον μήνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργε

Ευάλωτα νοικοκυριά: Επεκτείνεται η ρύθμιση για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος - Ποιους αφορά

Επεκτείνεται η ρύθμιση που αφορά στην επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος για ευάλωτα νοικοκυριά, τα οποία έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών, Κώστα Σκρέκα και Χρήστου Σταϊκούρα, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θό

1,5 δισ. ευρώ ακόμα και σε όποιους αντέξουν το 2021

Τέλος χτες τα μεσάνυχτα με 721.395 αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη μοιρασιά των 500 εκατ. ευρώ της Επιστρεπτέας 6.

Ωστόσο, το ποιοι τελικώς θα φτάσουν στην πηγή της χρηματοδότησης, θα φανεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος, όταν αποκαλυφθούν τα κριτήρια επιλογής και οι «κόφτες» που θα χρειαστεί να μπουν.

Ρύθμιση για επανασύνδεση του ρεύματος

Με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών, Κώστα Σκρέκα και Χρήστου Σταϊκούρα, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θόδωρου Σκυλακάκη και του Υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, επεκτείνεται η ρύθμιση που αφορά στην επανασύνδεση του ρεύματος για ευάλωτα νοικοκυριά, τα οποία έχουν αποσυνδεθεί από το δίκ

Τρίμηνο πρόγραμμα επιδότησης τόκων επιχειρηματικών δανείων

Υπεγράφη από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, αρμόδιο για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το ΕΣΠΑ, η Υπουργική Απόφαση για τον Β΄ Κύκλο Επιδότησης Τόκων Υφιστάμενων Δανείων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (με ετήσιο τζίρο μέχρι 50 εκατ.

Subscribe to ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ