Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Παράταση έως 30 Ιουνίου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων

Σειρά θεμάτων που άπτονται στην αγορά ενέργειας ρυθμίζονται με τροπολογία που κατατέθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης στο νομοσχέδιο υπό τον τίτλο «Απελευθέρωση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ , ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ».

ΟΟΣΑ: Ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στα 2,1% για το 2020

Ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας 2,1% το 2020, έναντι 1,8% το 2019, και επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το επόμενο έτος προβλέπει ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) στην εξαμηνιαία έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Περιφέρεια Αττικής: Εγκρίθηκαν 289 νέες προσλήψεις

Η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, μετά από αλλεπάλληλες τοποθετήσεις επί σειράς θεμάτων προ ημερήσιας διάταξης, ξεκίνησε με την έγκριση 289 προσλήψεων τακτικού προσωπικού στην Περιφέρεια Αττικής.

Επίδομα θέρμανσης: Η απόφαση για το πετρέλαιο - Αναλυτικά τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

Σήμερα ή το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα 68 εκ ευρώ του επιδόματος θέρμανσης.

Τα κριτήρια, οι δικαιούχοι και οι ζώνες αποσαφηνίζονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως όπου δημοσιεύτηκε η απόφαση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2019-2020.

ΟΠΕΚΑ: Από την Τετάρτη οι αιτήσεις για το επίδομα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες

Από την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, θα δοθεί εκ νέου η δυνατότητα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε 4.000 τρίτεκνες και 1.000 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ

Αναδρομικά έως και 33 μήνες για τις παράνομες μειώσεις στις συντάξεις

Τρεις νέες πρόσφατες αποφάσεις από Πρωτοδικεία «ανοίγουν» τον δρόμο για επιστροφή αναδρομικών έως και 33 μηνών δικαιώνοντας τους συνταξιούχους που είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται.

"Σημεία και τέρατα" σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα στην επόμενη πενταετία

Σημαντικά ερωτήματα για χρέος και "μαξιλάρι" - Το ΔΝΤ φαίνεται είτε δεν έχει εμπιστοσύνη στο πώς θα διαχειριστεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. το "μαξιλάρι", είτε αναμένει ότι θα συμβούν "σημεία και τέρατα" σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα στην επόμενη πενταετία

Μ. Σεντένο: Σύντομα η αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το ελληνικό χρέος

Την αναθεώρηση το επόμενο διάστημα των εκτιμήσεων για το ελληνικό χρέος άφησε ανοιχτό σήμερα μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο ανοίγοντας επίσημα και την συζήτηση για την αναθεώρηση των δημοσιονομικών στόχων.

Στα 5,77 δις το πρωτογενές πλεόνασμα στο 10μηνο

Εκτίναξη του πρωτογενούς πλεονάσματος σημειώθηκε το δεκάμηνο Ιανουάριος - Οκτώβριος 2019 σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Όλες οι βασικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για την ενέργεια και τη ΔΕΗ

Τους βασικούς πυλώνες του νομοσχεδίου για την Ενέργεια -ΔΕΗ που κατατέθηκε προς δημόσια διαβούλευση παραθέτει σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωση του:

Subscribe to ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ