Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η συνταγή της ημέρας: Σουβλάκι χοιρινό με πιπεριές

Η συνταγή της ημέρας: Σουβλάκι χοιρινό με πιπεριές

Συστατικά

  • 70 γρ. κρασί λευκό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • 2 κ.γ. κοφτά νοστιμιά
  • 1 ψαρονέφρι
  • 1/2 κρεμμύδι, μεσαίο
  • 1/2 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε τετράγωνα
  • 1/2 πιπεριά κίτρινη, κομμένα σε τετράγωνα

Για το σερβίρισμα

  • 1 ντομάτα, μέτρια, κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • τζατζίκι
  • πίτες για σουβλάκι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψάκι τα ξύλινα καλαμάκια και ρίχνουμε το λευκό κρασί.
  • Αφήνουμε να μουλιάσουν. Καλό θα είναι να μείνουν τουλάχιστον 2 ώρες μέσα.
  • Χτυπάμε στο multi το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και τη νοστιμιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετούμε το φιλέτο μας και με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τη λευκή ίνα που έχει πάνω του.
  • Χαράσουμε το φιλέτο στη μέση και έπειτα σε ομοιόμορφα κομμάτια πάχους 1-2 εκ. περίπου και προσθέτουμε σε ένα μπολ.
  • Κόβουμε το μισό κρεμμύδι στα 2 και χωρίζουμε τα «φύλλα» του και το βάζουμε μέσα στο μπολ.
  • Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια τις πράσινες και τις κίτρινες πιπεριές και τις βάζουμε και αυτές μέσα στο μπολ.
  • Τέλος, ρίχνουμε μέσα την μαρινάδα μας και κάνουμε απαλό μασάζ ώστε να απλωθεί παντού.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Μόλις μαριναριστεί το κρέας μας, το περνάμε εναλλάξ με κομμάτια πιπεριών και κρεμμυδιού στα ξύλινα καλαμάκια.
  • Βάζουμε μία γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Τοποθετούμε τα σουβλάκια μας μέσα και ψήνουμε για 6-8 λεπτά γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές.
  • Σερβίρουμε με πίτες για σουβλάκι, τζατζίκι, φέτες από ντομάτα και κρεμμύδι.