Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό σάντουιτς

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό σάντουιτς

Συστατικά

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, πάρα πολύ παγωμένη
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ. τυρί κρέμα, ή μασκαρπόνε
  • 300 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ, (40 μπισκότα)
  • 200 γρ. μπισκότα γεμιστά, ή υλικά της αρεσκείας σας (π.χ. ξηρούς καρπούς, πραλίνα φουντουκιού, dulce de leche)

Για το σερβίρισμα

  • 200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • βρώσιμα κονφετί

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει.
    • Η κρέμα θα αρχίζει να πήζει σιγά σιγά και στην αρχή θα πάρει την υφή ενός αραιού γιαουρτιού.
    • Προσοχή, δεν την ανακατεύουμε παραπάνω γιατί θα κόψει.
    • Αφαιρούμε από το μίξερ και βάζουμε τη σαντιγί σε ένα μπολ.
    • Βάζουμε μέσα στον κάδο το ζαχαρούχο γάλα και το τυρί κρέμα. Τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη σαντιγί στο μείγμα με το τυρί κρέμα.
    • Ανακατεύουμε ελαφρά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας προσέχοντας να μην χάσουμε όγκο από τη σαντιγί μας.
    • Εάν το μείγμα δεν έχει αφρατέψει, βάζουμε τον κάδο ξανά στο μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
    • Το μείγμα του παγωτού είναι έτοιμο!
    • Στρώνουμε σε ένα ταψάκι (25×35) μια μεμβράνη και βάζουμε τα μπισκότα τύπου πτι-μπερ με την καλή όψη προς τον πάτο το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας ένα μικρό κενό ανάμεσά τους.
    • Απλώνουμε από πάνω το μείγμα του παγωτού.
    • Ενδιάμεσα βάζουμε τα γεμιστά μπισκότα ή τα υλικά της αρεσκείας μας και τα καλύπτουμε με την κρέμα.
    • Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και καλύπτουμε με μια μεμβράνη.
    • Βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει για 10 ώρες.
    • Όταν είναι έτοιμο κόβουμε το παγωτό με ένα μαχαίρι στα χωρίσματα των μπισκότων.
    • Για να τα σερβίρουμε, βουτάμε τη μια άκρη του κάθε κομματιού στη λιωμένη σοκολάτα και μετά στα κονφετί ώστε να κολλήσουν πάνω στη σοκολάτα.
    • Τέλος, τα ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.