Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αόρατη Πόλη: "ΠΑΣΟΚ α' μέρος: Από την Αλλαγή, στον Εκσυγχρονισμό, στην Πτώση"

«Αόρατη Πόλη» S01E09: "ΠΑΣΟΚ: Από την Αλλαγή, στον Εκσυγχρονισμό, στην Πτώση"
Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Δύο επεισόδια, συνολικής διάρκειας 4 ωρών, αφιερώνει η «Αόρατη Πόλη» στην πορεία του ΠΑΣΟΚ στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, με το πρώτο να προβάλλεται την ερχομενη Δευτέρα στις 12 τα μεσάνυχτα.

Στο 9ο επεισόδιο της Αόρατης Πόλης, λοιπόν, μιλούν ο Νίκος Απανωμεριτάκης, ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Τάκης Απέργης, ο Γιώργος Μαστοράκος, ο Γιάννης Πούλος, ο Χρήστος Βλάχος, η Λιτσα Χρήστου Αγραφιώτη, ο Δημήτρης Τάσσης, ο Χρήστος Ναούμ, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Στέφανος Τζουμάκας, ο Δημήτρης Τσοβόλας, ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Γιώργος Λιάνης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Δήμητρα Παπανδρέου Λιάνη. Έβαλαν τη δικής τους επιστημονική σκοπιά στα πράματα, ο Γιώργος Σιακαντάρης, ο Χρύσανθος Τάσσης και ο Μάκης Μοσχονάς, ενω ο Παύλος Τσίμας, ο Γιώργος Παπαχρήστος και ο Γιώργος Λακόπουλος για το "δημοσιογραφικό βίωμα" του φαινομένου Πασοκ.

Ο Φοίβος Κλαυδιανός, ο Κυριάκος Δημάγγελος και ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος ερευνούν όλες τις φάσεις του κόμματος που κυβέρνησε τη χώρα για κάτι παραπάνω από 20 χρόνια. Της «αλλαγής» επί Ανδρέα Παπανδρέου, του «εκσυγχρονισμού» επί Κώστα Σημίτη και της πτώσης του επί Γιώργου Παπανδρέου, μετά το πρώτο μνημόνιο.

Στην κάμερα του Kontra μιλούν 24 πρόσωπα, πολιτικά στελέχη, νυν και πρώην μέλη του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργοί, δημοσιογράφοι και πολιτικοί επιστήμονες, για τη διαδρομή του κόμματος στον πολιτικό στίβο της χώρας.

Σ ήμερα, στο 9ο επεισόδιο της Αόρατης Πόλης, κάτι εντελώς διαφορετικό. Μια μεγάλη έρευνα για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που έβαλε τη δική του σφραγίδα κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης.

Συνολικά στο σημερινό επεισόδιο μιλούν άνθρωποι με διαφορετικές εμπειρίες, ιστορίες και οπτική για το ιστορικό φαινόμενο που λέγεται ΠΑΣΟΚ.

 

Ευχαριστούμε τον Τάσο Μπιρσίμ για την παραχώρηση οπτικοακουστικού υλικού.

Κάντε εγγραφή στο Kontra Channel στο Youtube: http://bit.ly/KontraChannel