Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«This Shadow»: Το νέο τραγούδι της Χάρις Αλεξίου με τη Γιασμίν Λεβί

«This Shadow»: Το νέο τραγούδι της Χάρις Αλεξίου με τη Γιασμίν Λεβί

Η Χάρις Αλεξίου και πάλι στην Ελληνική Ραδιοφωνία. Αυτή τη φορά, με το νέο τραγούδι που έγραψε και ερμηνεύει μαζί με τη Γιασμίν Λεβί. Το τραγούδι που η ίδια είχε περιγράψει πως μπορούσε να τραγουδήσει όταν στην πρόσφατη, πολυσυζητημένη συνέντευξή της στον Φώτη Απέργη και στο Δεύτερο Πρόγραμμα, είχε εξολογηθεί ότι αποσύρεται. Ο λόγος για το τραγούδι «This Shadow», το οποίο οι ακροατές της Ελληνικής Ραδιοφωνίας μπορούν πρώτοι κατ’ αποκλειστικότητα να ακούσουν.

«Θα με ακούσετε σε λίγο καιρό να λέω ένα τραγούδι με τη Γιασμίν Λεβί, ένα ντουέτο που κάναμε μαζί. Έχω γράψει τους στίχους στα ελληνικά και εκείνη τη μουσική και τους στίχους στα ισπανικά», είχε αναγγείλει η σπουδαία Ελληνίδα.

Και πρόσθεσε: «Είναι μια μπαλάντα που μπορούσα να πω».

Είναι η πρώτη φορά που η Χάρις Αλεξίου συνεργάζεται με τη σεφαραδίτικης καταγωγής, Εβραιοϊσπανή τραγουδίστρια με την ξεχωριστή χροιά, που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα και από το ελληνικό κοινό.

Όλα ξεκίνησαν πριν από έναν χρόνο, με ένα τηλεφώνημα της Γιασμίν και με την πρόταση προς τη Χαρούλα να τραγουδήσει μαζί της στο άλμπουμ που τότε ετοίμαζε.

Το αποτέλεσμα είναι το «This Shadow», μια δίγλωσση, εξομολογητική μπαλάντα. Γι’ «αυτό που πάντα λείπει» τραγουδά η μία και για μια «negrita sombra» κάνει λόγο η άλλη.