Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αίμα, τιμή... ρουσφέτια και βολέματα

Αίμα, τιμή... ρουσφέτια και βολέματα

Φαίνεται πως ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, συνεχίζει την παράδοση της Χρυσής Αυγής. Την ίδια ώρα που το ακροδεξιό κόμμα εξακολουθεί να πλασάρει την εικόνα της αντισυστημικής οργάνωσης, οι διορισμοί των «δικών της» παιδιών συνεχίζονται. Μόνο που τώρα τα χρήματα βρίσκονται πλέον στο… Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου υπηρετούν οι δύο εκλεγμένοι ευρωβουλευτές της Χ.Α. Ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί, έσπευσε να βολέψει συζύγους και… λοιπούς συγγενείς, ενώ ο έτερος ευρωβουλευτής Αθανάσιος Κωνσταντίνου φροντίζει να συνδράμει στην αποκατάσταση των στενών συνεργατών της ΧΑ.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Κομισιόν αναφέρεται πως, βοηθοί του Λαγού είναι η Μαρία Μαργέτη και η Αικατερίνη Σβαρνιά, η σύντροφος του Γιάννη Λαγού. Η Μαρία Μαργέτη είναι δικηγόρος και σύζυγος του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου. Ναι, καλά μαντέψατε εκείνου που, ενώ είχε τατουάζ στο αριστερό του μπράτσο με τον ναζιστικό χαιρετισμό «Sieg Heil», πριν από λίγες μέρες δήλωσε στην απολογία του στο δικαστήριο: «Μακριά από εμένα Χίτλερ, ναζί, δολοφονίες. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανήκα σε έναν χώρο που πιστεύει σε αυτά τα πράγματα». Μάλιστα υποστήριξε ότι «ο Ηλίας (σ.σ.: Κασιδιάρης) δεν μου είχε αναφέρει ποτέ τίποτα σχετικό με εθνικοσοσιαλισμό και ήμασταν πολλές ώρες μαζί. Δεν μου είχε πει ούτε ότι ο Χίτλερ έκανε καλά μακαρόνια. Ποτέ».

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος διατηρούσε στενές σχέσεις με τον Ηλία Κασιδιάρη, που επίσης είχε τατουάζ με σβάστικα στο μπράτσο. Είναι επίσης, εκείνος που υποτίθεται ότι ετοιμάζει νέο πολιτικό φορέα, δηλώνοντας απλώς εθνικιστής. Στο μεταξύ, πάντως, δεν είχε πρόβλημα να διοριστεί η γυναίκα του στο γραφείο του πρώην χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή, με την «επίσημη» δικαιολογία ότι ο Γιάννης Λαγός θα ηγείται του νέου πολιτικού σχήματος.

Η δε Μαργέτη είχε γίνει γνωστή κυρίως από τις μηνύσεις και τις αγωγές με τις οποίες είχε απειλήσει τις ανακρίτριες που ασχολούνταν με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, αλλά και τον τότε εποπτεύοντα εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρο Ντογιάκο.

Βολέματα από το 2014

Κατά την προηγούμενη θητεία των ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής στις Βρυξέλλες, η κόρη του Γ. Επιτήδειου είχε διοριστεί στον συνάδελφό του Λάμπρο Φουντούλη και η κόρη του Γ. Συναδινού στο γραφείο του Επιτήδειου, ενώ το ίδιο είχε συμβεί και με την Ουρανία Μιχαλολιάκου του Ιωάννη, ανιψιά του Ν. Μιχαλολιάκου.

Τα πράγματα άλλαξαν όταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος επέλεξε να αψηφήσει τους τρεις ευρωβουλευτές του και να προτείνει τον Γ. Λαγό για εκλεκτό του κόμματός του για την Ευρωβουλή.

Οι Επιτήδειος και Φουντούλης αποχώρησαν με καρφιά προς την ηγεσία. Στην επιστολή παραίτησής του από το μόρφωμα, ο αντιστράτηγος ε.α. και πρώην ευρωβουλευτής της οργάνωσης Γεώργιος Επιτήδειος ανέφερε ότι αντιµετωπίστηκε απαξιωτικά και πως ο κύριος λόγος της αποµάκρυνσής του ήταν για να µην απειληθεί η σταυροδοσία του Λαγού.

Ο πατέρας του δολοφονημένου Λάμπρου Φουντούλη διαμαρτυρήθηκε για την απομάκρυνσή του χωρίς καν να έχει προηγηθεί η προσωπική του επικοινωνία με τον αρχηγό.

Τις βόμβες, όμως, τις "πέταξε" ο αντιστράτηγος ε.α. και πρώην ευρωβουλευτής της ΧΑ, Ελευθέριος Συναδινός. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ως ένα "κλειστό κλαμπ", όπου επικρατεί οικογενειοκρατία, με τον Μιχαλολιάκο να έχει διορίσει ως συμβούλους, επιστημονικούς συνεργάτες και σε όποια άλλη θέση του κόμματος αρκετά άτομα από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Ακόμα, όπως ανέφερε, η ΧΑ, αφότου σταμάτησε η χρηματοδότησή της λόγω της δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Μιχαλολιάκος υποχρέωσε τους ευρωβουλευτές της να καταθέτουν στο κόμμα 4.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ στους συνεργάτες των ευρωβουλευτών επέβαλε να καταθέτουν 1.000 ευρώ αντίστοιχα. Και μάλιστα, ο Μιχαλολιάκος προέτρεπε να καταβάλλονται αυτά τα ποσά «μαύρα»!

Παιδιά και ανίψια

Αλλά και το ρεπορτάζ που δηµοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής» πριν από πέντε ολόκληρα χρόνια (Αύγουστος 2014) ανέδειξε ότι από τότε η οικογενειοκρατία και το ρουσφέτι βασίλευαν στις τάξεις της οργάνωσης: «Η Χρυσή Αυγή έχει διορίσει παιδιά, ανίψια και λοιπούς συγγενείς στη Βουλή και την Ευρωβουλή. Μόνο τα ρουσφέτια του προφυλακισµένου αρχηγού της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου φθάνουν τα πέντε, ενώ ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς έχει βολέψει τρεις δικούς του! Μάλιστα, οι διορισµοί των συγγενικών προσώπων, οι οποίοι συνοδεύονται από παχυλούς µισθούς, έγιναν κρυφά από τους “πιστούς συναγωνιστές”. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόµα και τα άτοµα που εργάζονται για τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή δεν ξέρουν ποιοι άλλοι είναι διορισµένοι. Η οικογενειοκρατία που επικρατεί στη Χρυσή Αυγή δεν έχει προηγούµενο, µε τον Νίκο Μιχαλολιάκο να έχει τακτοποιήσει τρία ανίψια του στη Βουλή και την Ευρωβουλή» είχε αποκαλύψει από τότε το «Έθνος».

Μάλιστα, µετά τον σάλο που προκάλεσε το δηµοσίευµα αποκαλύφθηκε ότι ακόµη δύο συγγενείς του Νίκου Μιχαλολιάκου είχαν αποσπαστεί στη Χρυσή Αυγή…