Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η συνταγή της ημέρας: Φουρτάλια (ή φρουτάλια)

Μπορείτε να βάλετε ότι λαχανικά θέλετε εσείς, ενώ τη μιζίθρα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με τριμμένη φέτα.

ΥΛΙΚΑ

10 αυγά, medium

350 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

300 γρ. μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους

Η συνταγή της ημέρας: Bagels

Κλασσική συνταγή για ατομικά ψωμάκια.

ΥΛΙΚΑ

530 γρ. αλεύρι, σκληρό

300 ml νερό

1+½ κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

2 κ.γ. μαγιά, ξερή

2 κ.γ. μαγειρική σόδα

1+½ κ.γ. αλάτι

1 αυγό, χτυπημένο και αραιωμένο σε νερό

Παπαρουνόσπορος, για το πασπάλισμα

 

Για το σερβίρισμα:

Κουλουράκια λαδιού Σαντορίνης

Αφράτα τραγανά και νηστίσιμα κουλουράκια με λάδι από τη Σαντορίνη. Εύκολη συνταγή για κλασικά κουλουράκια λαδιού με σουσάμι. Είναι vegan, πολύ τραγανά και φανταστικά

Μπισκότα κανέλας

Υλικά Συνταγής
400 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
200 γραμ. μαύρη ζάχαρη
120 γραμ. βούτυρο κρύο
1/2 κ.γλ. κοφτό αλάτι
1 /2 κ.γλ. κοφτό κανέλα
1 κ.γλ. κοφτό σόδα μαγειρική
100 γραμ. μέλι
80 γραμ. γάλα εβαπορέ
2 κ.γλ. υγρή βανίλια

 

Η συνταγή της ημέρας: Κέικ μπανάνα

Υλικά Συνταγής
1 ½ φλ. σπορέλαιο
2 αυγά
1/2 φλ. γάλα φρέσκο
1/2 κεσές γιαούρτι
4 μπανάνες ώριμες (μέτριες σε μέγεθος και πολτοποιημένες)
3/4 φλ. ζάχαρη
2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
1 ½ κ.γλ σόδα μαγειρικής
1 βανίλια

Εύκολο τυρόψωμο με φέτα και πορτοκάλι

Συνταγή για εύκολο τυρόψωμο


Υλικά

500 γρ. αλεύρι, αυτοδιογκούμενο
150 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
100 ml ελαιόλαδο
400 γρ. φέτα ή λευκό κατσικίσιο τυρί
2 μεγάλα αυγά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Η συνταγή της ημέρας: Κροκέτες αρακά

Ένας έξυπνος τρόπος για να φάνε όλοι στο σπίτι τον αρακά.

ΥΛΙΚΑ

Για τις κροκέτες:

700 γρ. αρακά, κατεψυγμένο

300 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

150 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

20 γρ. μέντα, ψιλοκομμένη

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. λευκό ξύδι

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Συνταγή της ημέρας: Brownies

Μαστιχωτά μπράουνις με σοκολάτα. Εύκολη και φανταστική συνταγή για τα ωραιότερα μαστιχωτά brownies σοκολάτας. Σερβίρετέ τα με το παγωτό που σας προτείνω και απογειώστε τη γεύση!
 

Σαλάτα του σεφ

Υλικά

  • Μαρούλι 1
  • Ντομάτες 1 μεγάλη
  • Αγγούρι 1/2
  • Ζαμπόν 100 γρ (σε κυβάκια)
  • Τυρί γκούντα 100 γρ (σε κυβάκια)
  • Αυγά 2 βρασμένα σφιχτά

    Για τη σος
     

  • Μαγιονέζα 1 φλυτζάνι τσαγιού
  • Κέτσαπ 2 κουταλιές σούπας
Subscribe to ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ