Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικό παγωτό φράουλα

Συστατικά

  • 1 λίτρο γάλα, 3,5%
  • 10 κρόκους
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 90 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 500 γρ. φράουλες
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστά μπιφτέκια light

Συστατικά

  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 10 μανιτάρια champignon
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, άπαχο
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. πάπρικα, καυτερή
  • 2 κ.γ. σάλτσα worcestershire
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, light τριμμένη

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολο cheesecake με πασχαλινά κουλούρια

Τελείωσε το Πάσχα, αλλά σίγουρα σας περίσσεψαν πασχαλινά κουλουράκια. Τι θα λέγατε, λοιπόν, να τα αξιοποιήσετε σε ένα πανεύκολο cheesecake φράουλας; Η πρόταση είναι του Πέτρου Συρίγου και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Υλικά

Η συνταγή της ημέρας: Τσουρέκι το ενάμισι

Συστατικά

  • 150 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 15 γρ. μαγιά ξηρή
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 10-15 γρ. μαχλέπι
  • 1/2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1,5 γρ. μαστίχα
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 2 αβγά, μεσαία

Η συνταγή της ημέρας: Πασχαλινά Σμυρνέικα κουλουράκια

Συστατικά

  • 300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • 100 γρ. γάλα
  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Η συνταγή της ημέρας: Τάρτα σοκολάτας με φουντούκια

Η πιο vegan σοκολατένια τάρτα που έχετε δοκιμάσει, η οποία συνδυάζει γεύση και άποψη. Υπέροχη, τραγανή, τάρτα σοκολάτας με φουντούκια, χωρίς γλουτένη και χωρίς λακτόζη. Η πιο γλυκιά απόλαυση, χωρίς ενοχές! #musttry

Η συνταγή της ημέρας: Λαγωτό

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι, ποντίκι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. ντομάτες
  • 5 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/8 κ.γ. γαρίφαλο
  • 500 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. καρυδόψιχα
  • 2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Η συνταγή της ημέρας: Πατατοσαλάτα με χταπόδι

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 200 γρ. πατάτες baby, βρασμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. χταπόδι, βρασμένο

Για το σερβίρισμα

Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμη μπουγάτσα

Συστατικά

  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 λίτρο γάλα καρύδας
  • 250 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 30 γρ. μαργαρίνη
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
  • 50 γρ. καρύδα, τριμμένη

Η συνταγή της ημέρας: Ριζότο Alfredo

Συστατικά

  • 300 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 250 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 1500 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 80 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. παρμεζάνα

Για το σερβίρισμα

Subscribe to ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ