Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καρμπονάρα

«Σφάζονται» Γάλλοι και Ιταλοί για την… καρμπονάρα

«ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΒΑΤΡΑΧΟΠΟΔΑΡΑ» ΛΕΝΕ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ                                                                                                                

Βαθαίνει το χάσμα στις σχέσεις Γαλλίας και Ιταλίας με φόντο... την καρμπονάρα!

Οι Γάλλοι δημοσιοποίησαν στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο υποτίθεται ότι καταγράφεται η γαλλική εκδοχή της φημισμένης ιταλικής μακαρονάδας.

Τα μακαρόνια βράζονται μαζί με το μπέικον, προστίθεται κρεμμύδι και κρέμα γάλακτος, ενώ στο τέλος ωμό αβγό πέφτει πάνω στο πιάτο. 

Το βίντεο έχει γίνει viral στην Ιταλία, εξοργίζοντας τους  Ιταλούς οι οποίοι στα σχόλιά τους από κάτω αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Μείνετε στα βατραχοπόδαρα», «Μας πήρατε τη Μόνα Λίζα, αφήστε μόνη της την καρμπονάρα».

Δεν λείπουν βέβαια και εκείνοι που ζητούν παρέμβαση του Ιταλού πρωθυπουργού, ενώ στη διαμάχη ενεπλάκη και η εταιρεία ζυμαρικών Βarilla καθώς στο βίντεο φαίνεται να χρησιμοποιούνται δικά της ζυμαρικά. «Θέε μου! Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις δημιουργικές "μεταφράσεις" της μυθικής καρμπονάρας, αλλά αυτό πάει πολύ... Désolé! (σ.σ. συγγνώμη στα γαλλικά)», έγραψε στο Facebook. 

Αποτέλεσμα των αντιδράσεων ήταν τελικά η ιστοσελίδα démotivateur.fr που δημοσίευσε το βίντεο τελικά να το «κατεβάσει» και να το αντικαταστήσει με μια σωστή συνταγή της καρμπονάρα.