Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αγία Σοφία: Ο ιμάμης έψαλε από το εσωτερικό του ναού καλώντας τους πιστούς στη λειτουργία (Βίντεο)

Λίγα λεπτά μετά την υπογραφή του διατάγματος από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου αλλάζει το καθεστώς της Αγίας από μουσείο σε τζαμί, οι Τούρκοι έσπευσαν άμεσα να προκαλέσουν.

Ο ιμάμης έψαλε το προσκλητήριο, από το εσωτερικό της Αγιάς Σοφιάς, προκειμένου να καλέσει τους πιστούς στον ναό για λειτουργία.

Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία για την Αγία Σοφία: Αυτή η απόφαση μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες διαιρέσεις

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εκφράζει τη λύπη της για το ότι η δική της ανησυχία, όπως και άλλων ορθόδοξων εκκλησιών, για την προοπτική να μετατραπεί ο Ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη από μουσείο σε τζαμί, δεν εισακούσθηκε από τις τουρκικές αρχές.

Αγία Σοφία: Προκλητικό tweet του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού

Με ένα προκλητικό tweet το υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας πανηγυρίζει για την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αγνοήσει τις διεθνείς φωνές και να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Δείτε το tweet:

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «αθωώνει» την ελληνική κυβέρνηση για το θάνατο στον Εβρο

Η επικεφαλής της Κομισιόν κατηγορείται από ευρωβουλευτές ότι συμπαρατάσσεται με τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για τον θάνατο από σφαίρες μετανάστη στα σύνορα πριν από τέσσερις μήνες.

Σουηδία: Καρδιές στον ουρανό της Στοκχόλμης!

Τεράστιες καρδιές γέμισαν στον ουρανό της Στοκχόλμης και οι κάτοικοι της Πρωτεύουσας της Σουηδίας ξαφνιάσθηκαν ευχάριστα βλέποντάς τες να σχηματίζονται πάνω από τα κεφάλια τους με τη βοήθεια των πιλότων 2 αεροσκαφών, που έδωσαν έτσι ένα φόρος τιμής στα θύματα της Covid-19!

Ερντογάν: Θα εκφωνήσει ομιλία μετά την απόφαση για την Αγιά Σοφιά

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα εκφωνήσει ομιλία σήμερα το βράδυ, μετά την απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου της Επικρατείας που άνοιξε τον δρόμο για να μετατραπεί σε τζαμί η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

Μετατρέπεται σε τζαμί η Αγία Σοφία - Υπέγραψε το διάταγμα ο Ερντογάν

Μετά την απόφαση από το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρώσει το κυβερνητικό διάταγμα του 1934 με το οποίο μετατράπηκε η Αγία Σοφία σε μουσείο, ο τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε το διάταγμα για τη μετατροπή της σε τζαμί χαιρετίζοντας την απόφαση. "Τις καλύτερες ευχές μου" σημείωσε χαρακτηριστικά στο twitter.

Η Naya Rivera θεωρείται νεκρή: Αλλάζουν τις προσπάθειες διάσωσης σε επιχείρηση ανάσυρσης

Νεκρή θεωρείται η Naya Rivera καθώς οι αρχές πιστεύουν πως πνίγηκε.

Η 33χρονη ηθοποιός είχε νοικιάσει σκάφος να κάνει βαρκάδα με τον τετράχρονο γιο της. Ο ιδιοκτήτης του σκάφους όταν είδε ότι οι ώρες περνούσαν και δεν είχε καμία επικοινωνία μαζί της κάλεσε την αστυνομία.

Αγιά Σοφιά: Η κρίσιμη ώρα έφτασε – Αυτοί είναι οι δύο τρόποι για να την μετατρέψουν σε τζαμί

«Χουριέτ» και «Γενί Σαφάκ» υποστηρίζουν ότι δεδομένου ότι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι η άρση του καθεστώτος του μουσείου, για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης θα χρειαστεί είτε νέο προεδρικό διάταγμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είτε διοικητική απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων/Ιδρυμάτων.

Ο Ιρλανδός Πάσκαλ Ντόνοχου νέος πρόεδρος του Eurogroup

Ο Πάσκαλ Ντόνοχου, υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, είναι ο νέος πρόεδρος του Eurogroup. Ο υποψήφιος που υποστηριζόταν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα νίκησε την συνυποψήφιά του στο δεύτερο γύρο Νάντια Καλβίνιο από τους Ισπανούς Σοσιαλιστές.

Τέσσερα μυστηριώδη ολοστρόγγυλα αντικείμενα ανακαλύφθηκαν στα βάθη του διαστήματος

Δύο ασυνήθιστες ανακαλύψεις έκαναν οι αστρονόμοι. Βρήκαν, αφενός στα βάθη του διαστήματος τέσσερα μυστηριώδη αχνά αντικείμενα που είναι άκρως στρογγυλά και φωτεινότερα στην περίμετρό τους αφετέρου μία γιγάντια δομή που εκτείνεται σε απόσταση 1,4 δισεκατομμυρίων ετών φωτός και βαφτίστηκε «Τείχος του Νοτίου Πόλου».

Ακτή Ελεφαντοστού: Πέθανε ο Πρωθυπουργός μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Ο Αμαντού Γκον Κουλιμπαλί, ο Πρωθυπουργός της Ακτής Ελεφαντοστού και υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου, πέθανε σε ηλικία 61 ετών.

Παρέμβαση της Unesco για Αγία Σοφία: Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να αρχίσουν διάλογο - Έχετε δεσμεύσεις

Η Unesco πρέπει να ειδοποιηθεί για οποιαδήποτε μετατροπή στο μουσείο της Αγίας Σοφίας, για την οποία πιθανόν θα πρέπει να υπάρξει νέα αξιολόγηση από πλευράς της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς, τόνισε η Εκπαιδευτική, Επιστημονική και Επιμορφωτική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών χθες Πέμπτη.

Μαδαγασκάρη: Απειλούνται με εξαφάνιση οι λεμούριοι

Σχεδόν όλοι οι λεμούριοι απειλούνται με εξαφάνιση και το 31% από αυτά τα πρωτεύοντα διατρέχει κρίσιμο κίνδυνο, λόγω του κυνηγιού και της αποψίλωσης των δασών στη Μαδαγασκάρη, σύμφωνα με τη νέα «ερυθρά λίστα» της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης.

Subscribe to ΚΟΣΜΟΣ