Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βίντεο - Σοκ: Αναρχικοί έκαναν πορεία στα Εξάρχεια με τα όπλα στα χέρια

Βίντεο - Σοκ: Αναρχικοί έκαναν πορεία στα Εξάρχεια με τα όπλα στα χέρια

Σοκαριστικές εικόνες καταγράφηκαν σε συγκέντρωση αναρχικών στα Εξάρχεια, οι οποίοι έκαναν πορεία στους δρόμους του κέντρου οπλισμένοι και κραδαίνοντας πιστόλια σε δημόσια θέα.

Πρόκειται για βίντεο-ντοκουμέντο που έδωσαν οι ίδιοι στη δημοσιότητα, αναρτώντας το σε γνωστή ιστοσελίδα αντεξουσιαστικού περιεχομένου.

Σε συνοδευτικό κείμενο οι αναρχικοί κάνουν λόγο για ανοικτό πόλεμο με τη μαφία διακίνησης ναρκωτικών που δραστηριοποιείται στα Εξάρχεια.

Αφορμή για την πορεία και την επίδειξη δύναμης που έκαναν στάθηκε ένα περιστατικό το οποίο περιγράφουν ως εξής: «Ξημερώματα Σαββάτου 27 Φεβρουαρίου, τρεις αναρχικοί σύντροφοι από το κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Βοξ στην πλατεία Εξαρχείων, δέχονται –λίγα μόλις μέτρα από την είσοδο του κοινωνικού κέντρου- δολοφονική επίθεση με μαχαίρια και άλλα αντικείμενα από μέλη της μαφίας διακίνησης ναρκωτικών της περιοχής, όταν παρεμβαίνουν για να εμποδίσουν τη σεξουαλική παρενόχληση διερχόμενης κοπέλας από τους τελευταίους. Η επίθεση, από την οποία μόνο συμπτωματικά δεν υπήρξαν νεκροί, είχε ως αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό ενός συντρόφου, ο οποίος διακομίζεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις».

Όσον αφορά για την πορεία με τα όπλα επισημαίνουν τα εξής: «Δεδομένων των συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας μεταξύ 28 Φλεβάρη και 5 Μάρτη, από το γεγονός δηλαδή ότι η μαφία την αμέσως επόμενη μέρα από την πρόσκαιρη εκδίωξη της, είχε επανακάμψει δριμύτερη κι ενισχυμένη με ακόμα περισσότερους ενόπλους, που προκλητικά περιδιάβαιναν τους δρόμους γύρω από το Κ Βοξ, κρίθηκε απαραίτητο, η περιφρούρηση της διαδήλωσης να διαθέτει εξοπλισμό ικανό , ώστε να απαντήσει με ανάλογα μέσα με αυτά που διέθετε ο εχθρός.

Άλλωστε, ο σκοπός της διαδήλωσης πέρα από την αντιπληροφόρηση και την προπαγάνδα ήταν, όπως διατράνωνε το πανό, η μαζική λαϊκή αυτοάμυνα.

Κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση, σήμαινε την εκδίωξη ή την σύγκρουση με όποιες ομάδες ναρκεμπόρων θα τύγχανε να διασταυρωθεί η διαδήλωση.

Απέναντι σε αδίστακτους φονιάδες που δεν διστάζουν να τραβήξουν όπλο για πλάκα θα αποτελούσε ανευθυνότητα προς τους μετέχοντες της διαδήλωσης, να υστερούσε τεχνικά η περιφρούρηση απέναντί τους».

Σε άλλο σημείο αναφέρουν ότι «η ναρκομαφία των Εξαρχείων, αυτή αποτελεί μια κλειστή εγκληματική οργάνωση, με κάθετη ιεραρχία και αδιαμφισβήτητο ηγέτη που εμπορεύεται σε καθημερινή βάση μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών (χασίς, ηρωίνη, κοκαΐνη), αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Η εμπορία των ναρκωτικών, γίνεται σε συγκεκριμένα σημεία (πιάτσες) από τα κατώτερα στην ιεραρχία μέλη του κυκλώματος, υπό την υποστήριξη κι επιτήρηση ένοπλων μαφιόζων.

Από όλα τα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών που πέρασαν από τα Εξάρχεια τις τελευταίες δεκαετίες, κάποια εκ των οποίων ήταν ιδιαίτερα σκληρά, όπως ενδεικτικά αυτό της εμπορίας ηρωίνης, το οποίο επιχείρησαν να εγκαταστήσουν στην περιοχή τη δεκαετία του ’80 οι μπάτσοι του Αρκουδέα κατ’ εντολήν του πολιτικού του προϊστάμενου Δροσογιάννη, το τωρινό πολυεθνικό κύκλωμα είναι κατά κοινή ομολογία το πλέον οργανωμένο και επικίνδυνο».

 

Δείτε το βίντεο