Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κορωνοϊός: Πώς θα γίνει ο αγιασμός στα σχολεία

Υπουργείο Παιδείας και Εκκλησία συμφώνησαν στα διαδικαστικά και τελικά ο αγιασμός για τη νέα σχολική περίοδο θα γίνει στις 14 και όχι στις 15 Σεπτεμβρίου που αρχικά ζητούσαν εκκλησιαστικοί φορείς.

Σχολεία: Έτσι θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο - Όλα τα μέτρα

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς κατά το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, ξεκαθάρισε η υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Υπό συζήτηση είναι μόνο η ηλικία για την χρήση της μάσκας.

ΣΥΡΙΖΑ: Η γενικευμένη ανικανότητα έφερε γενικό blackout στο Υπ. Παιδείας - Τι συμβαίνει για 3η ημέρα στο κτίριο του Αμαρουσίου;

"Απαιτούμε τώρα ενδελεχή εξήγηση για όλα τα παραπάνω απίστευτα και πρωτοφανή και είναι περιττό να θυμίσουμε τι θόρυβος θα είχε ξεσηκωθεί αν αυτά τα ανήκουστα και προσβλητικά για την ελληνική δημόσια διοίκηση είχαν συμβεί επί ΣΥΡΙΖΑ"

Σε αργία ο εκπαιδευτικός που αποπλανούσε την ανήλικη μαθήτρια στην Εύβοια

Με υπογραφή της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως τέθηκε σε αργία ο εκπαιδευτικός στην Εύβοια, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της τέλεσης γενετήσιας πράξης με ανήλικο.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά με άτυπη ενημέρωση το υπουργείο Παιδείας.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών στο υπουργείο Παιδείας

Πορεία στο υπουργείο Παιδείας στις 11.00 - Με το νομοσχέδιο Κεραμέως διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, έρχονται εκδικητική αξιολόγηση και απολύσεις από τους σχολάρχες χωρίς έλεγχο

ΕΣΑμεΑ: Το υπουργείο Παιδείας κωφεύει στην αγωνία εκπαιδευτικών με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις

«Όχι μόνο αγνοήθηκαν τα αιτήματα αλλά ψηφίστηκε και διάταξη που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη ζωή των εκπαιδευτικών με αναπηρία, με χρόνια πάθηση και όσων προστατεύουν άτομο με αναπηρία», τονίζει η ΕΣΑμεΑ

Πότε ανοίγουν σχολεία, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών και κολέγια - Η απόφαση

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ  (Δ1α/ΓΠ.οικ. 28237) με την οποία προσδιορίζεται η σταδιακή επαναλειτουργία συγκεκριμένων εκπαιδευτικών δομών κατά την περίοδο επανόδου στην κοινωνική κανονικότητα, όπως τα σχολεία.

Η απόφαση προβλέπει αναλυτικά :

Άρθρο πρώτο

Υπ. Παιδείας για τηλεκπαίδευση: Μπορεί να παραδοθεί νέα ύλη, αλλά θα διδαχτεί και στην τάξη

«Οποιεσδήποτε ενότητες καλυφθούν, πέραν της ύλης που έχει καλυφθεί έως την ημερομηνία αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, δεν θεωρείται ύλη που έχει διδαχθεί παρά μόνο εφόσον αυτή παραδοθεί και με δια ζώσης διδασκαλία στην τάξη»

Subscribe to υπουργείο Παιδείας