Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Παππάς: Χωρίς όριο στο επιτόκιο, οι "μικροπιστώσεις" θα καταλήξουν αγορά-ζούγκλα για τους αποκλεισμένους από τις τράπεζες

"Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχει τεράστια ζήτηση για ρευστότητα, η οποία δεν ικανοποιείται με δική σας ευθύνη. Να προχωρήσουμε σε έναν συνεκτικό και αποτελεσματικό νόμο για τις μικροπιστώσεις, ο οποίος όμως θα περιλαμβάνει και όριο στο επιτόκιο" τόνισε ο Νίκος Παππάς

«Ναι» της Κομισιόν στην παράταση του ελληνικού συστήματος τραπεζικών εγγυήσεων

Την παράταση του ελληνικού συστήματος εγγυήσεων για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020 με βάση τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Γεωργιάδης: Οι τράπεζες θα χάσουν λεφτά αν δεν δώσουν δάνεια

Μήνυμα προς τις τράπεζες θέλησε να στείλει σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε συνέντευξή του στον Σκάι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπες ότι οι τράπεζες θα αξιολογηθούν για το ρυθμό χορήγησης δανείων και όσες δεν ανταποκρίνονται, όπως πρέπει, θα χάνουν χρήματα. 

Αγίου Πνεύματος 2020: Τι ισχύει με τις τράπεζες και τα ανοιχτά μαγαζιά

Η αργία του Αγίου Πνεύματος για το 2020 έφτασε, καθώς είναι τη Δευτέρα 8 Ιουνίου. Οι τράπεζες θα είναι κλειστές, καθώς είναι επίσημη αργία για τον τραπεζικό τομέα. Κλειστό θα είναι και το δημόσιο, καθώς και οι περισσότερες επιχειρήσεις.

Για τα μαγαζιά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. 

Παππάς: Να αλλάξει ρότα η κυβέρνηση στην οικονομία - Οι Τράπεζες κρατούν τα λεφτά για το πελατειακό τους φιλέτο (Video)

Μόλις το 7% των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στην επιστρεπτέα προκαταβολή από τις 700.000 μόλις οι 50.000 επιχειρήσεις αντέτεινε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς στο «γαλάζιο συννεφάκι» της ψευδοκανονικότητας της Ν.Δ. για το οποίο πανηγύριζε ο κ. Μαρκόπουλος. Πέρα από τους «ύμνους» στον Κ.

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τραπεζικά στελέχη για την τραπεζική ρευστότητα

Τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την ενίσχυση της παροχής ρευστότητας από το τραπεζικό σύστημα στην οικονομία, πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή υπουργών, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και των επιτελικών στελεχών του τραπεζικού συστήματος.

Reuters: Πιο χαλαρή η ΕΚΤ απέναντι στις τράπεζες, για να δανειοδοτηθούν οι επιχειρήσεις

Σε χαλάρωση των κανονισμών περί κεφαλαιακής επάρκειας για τις ευρωπαϊκές τράπεζες προσανατολίζονται οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να δώσουν μεγαλύτερα περιθώρια στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρώπης να χορηγούν δάνεια στις επιχειρήσεις που πασχίζουν να αντεπεξέλθουν στην κρίση λόγω κορωνοϊού και τη βαθιά ύφεση.

Πρώτο «χτύπημα» από τον Moody’s – Yποβάθμισε την προοπτική των ελληνικών τραπεζών

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s αναθεώρησε σε σταθερή από θετική την προοπτική για τα τραπεζικά συστήματα της Ελλάδας και της Κύπρου, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

Αλλάζουν οι ημερομηνίες καταβολής συντάξεων - Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός

«Μπήκαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα που δεν θυμίζει τίποτα από αυτό που ξέραμε όλες οι γενιές», ανέφερε στην αρχή της συνέντευξης Τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε για τις εκκλησίες πω

Κορωνοϊός: Εισπρακτικές, τράπεζες και δικηγόροι συνεχίζουν να καλούν τους δανειολήπτες

Τις πρώτες 20 μέρες καταγράφηκαν 100 καταγγελίες σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Προστασίας Δανειοληπτών
Καθημερινά καταγγελίες από μέλη της, δέχεται η Εθνική Ομοσπονδία Προστασίας Δανειοληπτών ότι εταιρίες τηλεφωνούν σε δανειολήπτες, πιέζοντας για εξόφληση, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ότι «παγώνουν» οι οχλήσεις λόγω κορωνοϊού.

Πρώτα τους έστειλαν στις τράπεζες και μετά τους έβρισαν

Πλήθος δημοσιευμάτων την Τρίτη αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στην τακτική ενημέρωση, κατηγόρησαν τους πολίτες γιατί παρατηρήθηκαν ουρές έξω από τραπεζικά καταστήματα. Στο πλαίσιο της γνωστής στρατηγικής που στοχοποιεί τους πολίτες ως απείθαρχους στην τήρηση των μέτρων - παρότι αποδείχτηκε ότι η πολιτική ηγεσία πρωτα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Νέες ουρές σε τράπεζες - Αναμονή απ' έξω μέχρι να ανοίξουν

Πλήθος πολιτών βρίσκονται και σήμερα έξω από υποκαταστήματα τραπεζών προκειμένου να εξυπηρετηθούν παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών και τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε τράπεζες και εφορίες

Στα μέτρα που έχει λάβει η ΑΑΔΕ, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε τράπεζες και εφορίες για την πληρωμή φορολογικών οφειλών, αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έλεγχοι σε ουρές τραπεζών στη Θεσσαλονίκη - 268 παραβάσεις το τελευταίο 24ωρο

Συστάσεις σε πολίτες που περίμεναν έξω από τραπεζικά υποκαταστήματα της Θεσσαλονίκης ώστε να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, απηύθυναν σήμερα αστυνομικοί.

Γιαννούλης: Το σώου με την κλειστή Παραλία οδηγεί τους ανθρώπους σε βόλτα στις τράπεζες;

«Δεν υπάρχει η παραμικρή παρέμβαση Ζέρβα και Τζιτζικώστα για τις ουρές που σχηματίζουν οι πολίτες έξω από τις τράπεζες. Η Δημοτική Αστυνομία ή οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Περιφέρειας κουράστηκαν από την τοποθέτηση των καγκέλων» στην παραλία σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΕ: Πιθανόν θα εξετάσει και άλλα μέτρα για να βοηθήσει τις τράπεζες

Η ΕE θέλει να δώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ελάφρυνση στις τράπεζες όσον αφορά την αντιμετώπιση των ζημιών τους από δάνεια κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού και μπορεί να εξετάσει και άλλα μέτρα, δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σήμερα.

Κορωνοϊός και τράπεζες: Τι ισχύει για αναλήψεις, καταθέσεις και πληρωμές λογαριασμών

Η Ελληνική Ενωση Τραπεζών έχει ανακοινώσει από την Τρίτη 24 Μαρτίου νέα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού για τους εργαζόμενους και τους συναλλασσόμενους στα καταστήματα.

Συντάξεις: Νωρίτερα και τμηματικά - Ηλικιωμένοι πάνε στις τράπεζες για ενημέρωση βιβλιαρίου!

Πώς θα δοθούν οι συντάξεις, στη σκιά του κορωνοϊού και ενόψει της 25ης Μαρτίου;

Η έκκληση στους πολίτες και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους να μην προσέρχονται για «ψύλλου πήδημα» στις τράπεζες φαίνεται να μην εισακούεται.

Subscribe to τράπεζες