Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε πληρώνονται όσοι έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης - Τι θα λάβουν

Στο τέλος Μαΐου μαζί με τις πληρωμές των συντάξεων Ιουνίου θα λάβουν αναδρομικά 20 μηνών και αυξήσεις περίπου 50.000 «νέοι» συνταξιούχοι που έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης.

Συνταξιούχοι με πάνω από 30 έτη ασφάλισης: Ποιοι θα πάρουν αυξήσεις και αναδρομικά - Παραδείγματα

Το χρώμα του χρήματος αναμένεται να δουν τους επόμενους μήνες, το αργότερο έως το καλοκαίρι, χιλιάδες συνταξιούχοι με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης, καθώς ο επανυπολογισμός του ν. Βρούτση φέρνει αυξήσεις στις συντάξεις και αναδρομικά.

Συντάξεις Απριλίου: Πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

Εφαρμόζοντας το μέτρο της ταυτόχρονης καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων Απριλίου, το ΔΣ του e-EΦΚΑ, έπειτα από τη συνεδρίασή του, ανακοίνωσε πρόγραμμα πληρωμής τους. Σύμφωνα με αυτό οι συντάξεις θα πληρωθούν ως εξής:

Συντάξεις: Νέα αναδρομικά από 1.000 έως 21.000 ευρώ για 11 έως 60 μήνες – Ποιοι οι δικαιούχοι

Νέα αναδρομικά από 1.000 έως 21.000 ευρώ για το διάστημα 11-60 μηνών αναμένεται να λάβουν οι απόστρατοι συνταξιούχοι και οι συνταξιούχοι του δημοσίου, λόγω των αντισυνταγματικών περικοπών που έχουν υποστεί.

Συντάξεις: Ποιες πληρώνονται σήμερα

Από σήμερα 23 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι πληρωμές των συνταξιούχων για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Μαρτίου.

Πρώτοι πληρώνονται οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, ενώ μέχρι την Παρασκευή στις 26 Φεβρουαρίου θα έχουν πληρωθεί όλοι οι δικαιούχοι.

Νέα καθυστέρηση για τους 200.000 συνταξιούχους δικαιούχους αναδρομικών

Μετά από επτά διαδοχικές παρατάσεις η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης οδεύει προς νέα αναβολή, όπως προκύπτει από το νέο χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει στο τραπέζι το υπουργείο Εργασίας. 

Γεννηματά: Η κυβέρνηση εμπαίζει τους συνταξιούχους

Τη θέση ότι η κυβέρνηση εμπαίζει τους συνταξιούχους, καθώς οι εκκρεμείς συντάξεις έχουν φτάσει τις 360 χιλιάδες, εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζητά να προχωρήσει άμεσα η έκδοση των εκκρεμών συντάξεων και εν τω μεταξύ να χορηγείται κάθε μήνα ένα ποσό σαν προσωρινή σύνταξη.

Συντάξεις: Πληρωμές για τους συνταξιούχους - Οι ημερομηνίες ανά ΑΜΚΑ

Καταβάλλονται σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), των οποίων ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Η μεγάλη μάχη στο ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Του Θανάση Λυρτσογιάννη από την Κυριακάτικη Kontranews

Μάχη για τα αναδρομικά των συνταξιούχων δόθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ το Ελεγκτικό Συνέδριo με απόφασή του έδωσε ανα­δρομικά για τρία χρόνια και αποφάνθηκε πως ο νόμος Βρούτση είναι αντισυνταγματικός.

Απόφαση «βόμβα» για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Του Θανάση Λυρτσογιάννη από την Κυριακάτικη Kontranews

Μια απόφαση «βόμβα» για τα ανα­δρομικά των συνταξιούχων εξέδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο. Σε συνταξι­ούχο με την απόφαση επιδίκασε ανα­δρομικά ύψους 35.211 ευρώ, ενώ χαρακτήρισε «αντισυνταγματικές» τις περικοπές του νόμου Βρούτση.

Αναδρομικά: Σήμερα η κρίσιμη δίκη του ΣτΕ - Τα ποσά που διεκδικούν οι συνταξιούχοι

Σήμερα, Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου στην πιλοτική δίκη - σταθμός του ΣτΕ θα κριθεί η νομιμότητα ή μη για την καταβολή των αναδρομικών επικουρικών συντάξεων αλλά και των Δώρων για το 11μηνο (Ιουνίου του 2015 - Μαΐου 2016) στους παλαιούς συνταξιούχους (πριν από τον Μάιο του 2016).

Αναδρομικά συνταξιούχων: Αναβάλλεται για Μάρτιο η δίκη των συνταξιούχων του Δημοσίου

Παράταση αγωνίας για τους συνταξιούχους του Δημοσίου καθώς η δίκη στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τα αναδρομικά, που επρόκειτο να γίνει σήμερα μόνο με κατάθεση φακέλων και χωρίς φυσική παρουσία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναβλήθηκε για τις 11 Μαρτίου 2

Συντάξεις: Τα τρία νέα πακέτα των αναδρομικών που «ξεκλειδώνουν» μέχρι τον Απρίλιο

Τρία πακέτα αναδρομικών (μαζί με αυξήσεις συντάξεων) περιμένουν οι συνταξιούχοι το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου, ενώ αυτή την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί να γίνει η πιλοτική δίκη του ΣτΕ, στην οποία θα κριθεί η υπόθεση με τα νέα αναδρομικά ύψους 2,5 δισ.

Αναδρομικά: 2,5 δισ. ευρώ κρίνονται στις 15 Ιανουαρίου - Τα ποσά που διεκδικούν οι συνταξιούχοι

Μια νέα περιπέτεια αρχίζει τις επόμενες ημέρες με τα αναδρομικά των δώρων και των επικουρικών συντάξεων, καθώς την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου δικάζεται στο ΣτΕ προσφυγή συνταξιουχικών οργανώσεων που ζητούν την καταβολή των χαμένων αναδρομικών από τις παροχές (δώρα & συντάξεις) που λάμβαναν.

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι - Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

Στα ΑΤΜ θα βρεθούν χιλιάδες συνταξιούχοι πριν αποχωρήσει ο Ιανουάριος καθώς θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα από τις 22 Ιανουαρίου 2021 έως τις 28 του ίδιου μήνα οι δικαιούχοι θα λάβουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις του Φεβρουαρίου 2021.

Subscribe to Συνταξιούχοι