Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ποιες είναι οι 3 προϋποθέσεις για να πληρωθούν αναδρομικά οι συνταξιούχοι

Εβδομάδα πληρωμών των αναδρομικών πρόκειται να είναι η προσεχής, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, ο ΕΦΚΑ πρόκειται να προχωρήσει σε εμβόλιμη πληρωμή για πάνω από 130.000 συνταξιούχους.

Συντάξεις Οκτωβρίου: Ξεκίνησαν οι πληρωμές - Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται  η διαδικασία των πληρωμών για τις συντάξεις Οκτωβρίου. 

Από σήμερα, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου ξεκινά επισήμως η πληρωμή των συντάξεων για το μήνα Οκτώβριο, αν και οι πρώτοι συνταξιούχοι βλέπουν χρήματα στο λογαριασμό τους από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας. 

Αναδρομικά συνταξιούχων: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Δείτε το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών

Από τα τέλη Ιουνίου, οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ έχουν ξεκινήσει τη σταδιακή καταβολή των αναδρομικών και των αυξήσεων στους συνταξιούχους που έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης, εφαρμόζοντας το νόμο 4670/2020, που προβλέπει βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης.

Αναδρομικά: Πότε θα γίνει η πληρωμή, τι είπε ο Χατζηδάκης για τις συντάξεις

Τα αναδρομικά στις συντάξεις αναμένεται να πληρώσει ο ΕΦΚΑ, αλλά και πάλι θα μείνουν ξεχασμένοι. Μέχρι το τέλος Οκτώβριου θα έχουν καταβληθεί τα αναδρομικά για όσους πήραν σύνταξη μετά το 2016, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε.

Συνταξιούχοι διεκδικούν αναδρομικά 4,6 δισ. ευρώ - Οι αποφάσεις το Φθινόπωρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη από την Κυριακάτικη Kontranews

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν άλλο ένα πακέτο αναδρομικών. Η διεκδίκηση γίνεται από 300.000 συνταξιούχους οι οποίοι έκαναν προσφυγές στο Ελεγκτικό Συνέδριο και το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 2 δισ. ευρώ. Υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα δικαιωθούν.

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Ποιοι πληρώνονται σήμερα

Σήμερα Πέμπτη 26 Αυγούστου, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Αναδρομικά: Γιατί δεν πληρώθηκαν 29.000 δικαιούχοι και πότε θα πληρωθούν

Χιλιάδες ήταν οι περιπτώσεις συνταξιούχων στους οποίους δεν πληρώθηκαν τα αναδρομικά. Σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος, κλήθηκε να απαντήσει στο τι συνέβη, πότε θα πληρωθούν και ποιες είναι οι περιπτώσεις συνταξιούχων που δεν πληρώθηκαν.

Ποιοι μπορούν να βγουν στη σύνταξη πριν από τα 62 - Οι 27 κατηγορίες

Τη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν φέτος πριν από τα 62 έτη με πλήρη ή μειωμένη σύνταξη έχουν συνολικά 27 κατηγορίες ασφαλισμένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Αναλυτικά, σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" αυτές είναι οι εξής:

ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Αναδρομικά συνταξιούχων: Αρχίζουν οι πληρωμές - Ποιοι πάνε πρώτοι ταμείο

Aπό την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζουν οι πληρωμές των αυξήσεων και των αναδρομικών σε συνταξιούχους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Πρώτοι πάνε Ταμείο οι νέοι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα ενώ προς το τέλος της εβδομάδας ακολουθούν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου.

Βαριές "καμπάνες" για συνταξιούχους που εργάζονται και δεν το δηλώνουν - Ποιοι εξαιρούνται

Με βαριές «καμπάνες» απειλούνται οι απόμαχοι της δουλειάς που δεν θα δηλώσουν ότι εργάζονται ενώ λαμβάνουν σύνταξη. Υπενθυμίζεται ότι όσοι συνταξιούχοι απασχολούνται βγαίνουν κερδισμένοι, καθώς με πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης και τους τέως υπουργού Γιάννη Βρούτση το «πέναλτι» μειώθηκε από 60% στο 30%.

Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων του Αυγούστου ανά ταμείο

Το πρόγραμμα πληρωμών κύριων και επικουρικών συντάξεων

Από 26 έως 29 Ιουλίου θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις για το μήνα Αύγουστο στους δικαιούχους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΚΑ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα πληρωμών:

Πρόωρη σύνταξη για δύο μεγάλες κατηγορίες - Ποιοι έχουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης εντός του έτους

Ασφαλισμένοι με 35ετία και μητέρες ανηλίκων έχουν τη δυνατότητα να συνταξιοδο-τηθούν εντός του έτους, σύμφωνα με τα ενδιάμεσα όρια ηλικίας που προβλέπονται n Τα όρια αφορούν ειδικές ομάδες ασφαλισμένων, που προσεγγίζουν τους 100.000 με 120.000

Συντάξεις Αυγούστου: Οι πληρωμές ανά ταμείο

Από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου ξεκινά η καταβολή των συντάξεων Αυγούστου στους δικαιούχους - συνταξιούχους, όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ.

Με βάση το πρόγραμμα πληρωμών κύριων και επικουρικών συντάξεων που ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΦΚΑ:

Συντάξεις - επιδόματα: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές ανά ταμείο - Οι ημερομηνίες

Αρχής γενομένης από την ερχόμενη Πέμπτη ξεκινούν οι πληρωμές στους συνταξιούχους για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνός Ιουλίου

Νέος κύκλος πληρωμών ξεκινά την Πέμπτη 24 Ιουνίου, καθώς αναμένεται να καταβληθούν σε χιλιάδες δικαιούχους μια σειρά από επιδόματα, αλλά και οι συντάξεις του Ιουλίου.

Συντάξεις χηρείας: Στις 15 Ιουνίου οι επιστροφές των περικοπών

Στις 15 Ιουνίου θα επιστραφούν στους λογαριασμούς των συνταξιούχων από τον e-ΕΦΚΑ τα ποσά που παρακρατήθηκαν από τις συντάξεις χηρείας του Ιουνίου 2021, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων που προβλέπουν πως μετά την πάροδο τριετίας από τον θάνατο μειώνεται το ποσό της σύνταξης στο ήμισυ, αν ο σ

Subscribe to συντάξεις