Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συντάξεις: Αυξήσεις 150 ευρώ τον μήνα και αναδρομικά άνω των 3.000 ευρώ μετά το Πάσχα - Οι δικαιούχοι

Μηνιαίες αυξήσεις άνω των 150 ευρώ και αναδρομικά άνω των 3.000 ευρώ θα λάβουν μετά το Πάσχα περίπου 500.000 συνταξιούχοι που έχουν 30 έτη και άνω ασφάλισης. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ έχουν ετοιμάσει τις μηχανογραφικές εφαρμογές που θα «τρέξουν» τους επανυπολογισμούς σε 1 εκατ.

Συντάξεις: Για ποιους έρχονται από φέτος μόνιμες αυξήσεις - Παραδείγματα

Μόνιμες αυξήσεις θα δουν από φέτος στις συντάξεις τους όσοι έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης, οι χαμηλοσυνταξιούχοι αλλά και όσοι διατηρήσουν την προσωπική διαφορά. Αναλυτικά, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα των ψηφισμένων νόμων, τα 3 στάδια για τις αυξήσεις στις συντάξεις είναι τα εξής σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος":

e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, ΟΠΕΚΑ: Τι καταβάλλεται από σήμερα έως τις 2 Απριλίου

Την καταβολή των συντάξεων Απριλίου για τους μη μισθωτούς συνταξιούχους του e-ΕΦΚΑ και τους συνταξιούχους του Δημοσίου, καθώς και την καταβολή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ την τελευταία ημέρα του Μαρτίου, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός των καταβολών από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ, για την εβδομάδα 29 Μαρτίου-2 Απριλίου.

Συντάξεις Απριλίου: Ποιοι πληρώνονται σήμερα

Συνεχίζεται η καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων για τον μήνα Απρίλιο στους δικαιούχους. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων για τον μήνα Απρίλιο άρχισε την Τετάρτη, 24 Μαρτίου.

Συντάξεις Απριλίου: Συνεχίζεται η πληρωμή τους - Σε ποιους θα καταβληθούν την Παρασκευή

Η διαδικασία πληρωμής κύριων και επικουρικών συντάξεων Απριλίου έχει αρχίσει από την Τετάρτη και αναμένεται να συνεχιστεί αύριο. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 26 Μαρτίου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ.

Συνταξιούχοι με πάνω από 30 έτη ασφάλισης: Ποιοι θα πάρουν αυξήσεις και αναδρομικά - Παραδείγματα

Το χρώμα του χρήματος αναμένεται να δουν τους επόμενους μήνες, το αργότερο έως το καλοκαίρι, χιλιάδες συνταξιούχοι με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης, καθώς ο επανυπολογισμός του ν. Βρούτση φέρνει αυξήσεις στις συντάξεις και αναδρομικά.

Συντάξεις Απριλίου: Δείτε τις ημερομηνίες καταβολής για κάθε Ταμείο

Ξεκινούν οι πληρωμές των συντάξεων Απριλίου στους δικαιούχους συνταξιούχους από την Τετάρτη 24 Μαρτίου, ενώ οι πρώτοι που θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους είναι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, οι οποίοι, όπως και τους προηγούμενους μήνες, θα πληρωθούν τις συντάξεις σε δύο ημέρες, ανάλογα με τον αριθμό του 

Συντάξεις Απριλίου: Πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

Εφαρμόζοντας το μέτρο της ταυτόχρονης καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων Απριλίου, το ΔΣ του e-EΦΚΑ, έπειτα από τη συνεδρίασή του, ανακοίνωσε πρόγραμμα πληρωμής τους. Σύμφωνα με αυτό οι συντάξεις θα πληρωθούν ως εξής:

Επανυπολογισμός των συντάξεων

Τον τρόπο εφαρμογής των αυξημένων συντελεστών αναπλήρωσης του ν. 4670/2020 για όσους συνταξιοδοτήθηκαν με τις διατάξεις προ του ν. 4387/2016 (πριν την 13η.05.2016), προβλέπει μεταξύ άλλων Υπουργική Απόφαση την οποία υπογράφει ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου.

Συντάξεις: Νέα αναδρομικά από 1.000 έως 21.000 ευρώ για 11 έως 60 μήνες – Ποιοι οι δικαιούχοι

Νέα αναδρομικά από 1.000 έως 21.000 ευρώ για το διάστημα 11-60 μηνών αναμένεται να λάβουν οι απόστρατοι συνταξιούχοι και οι συνταξιούχοι του δημοσίου, λόγω των αντισυνταγματικών περικοπών που έχουν υποστεί.

Συντάξεις: Ποιες πληρώνονται σήμερα

Από σήμερα 23 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι πληρωμές των συνταξιούχων για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Μαρτίου.

Πρώτοι πληρώνονται οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, ενώ μέχρι την Παρασκευή στις 26 Φεβρουαρίου θα έχουν πληρωθεί όλοι οι δικαιούχοι.

ΕΦΚΑ, ΟΠΕΚΑ, ΟΑΕΔ - Συντάξεις και επιδόματα: Όλες οι πληρωμές έως 28 Φεβρουαρίου

Πληρωμές της τάξης των 2,4 δισ. ευρώ που αφορούν σε 4,9 περίπου εκατομμύρια δικαιούχους θα γίνουν έως το τέλος Φεβρουαρίου από τον e-ΕΦΚΑ, τον ΟΠΕΚΑ, τον ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Νέα καθυστέρηση για τους 200.000 συνταξιούχους δικαιούχους αναδρομικών

Μετά από επτά διαδοχικές παρατάσεις η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης οδεύει προς νέα αναβολή, όπως προκύπτει από το νέο χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει στο τραπέζι το υπουργείο Εργασίας. 

Subscribe to συντάξεις